Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Koktajlowaaa

Chcialabym kupic owczarka niemieckiego. Jak poznac ze nie jest pomieszany?..

Polecane posty

Nie chce kupowac z rodowodem, ale z allegro czy cos.. Boje sie ze kupie nie do konca rasowego..

Gość słyszałam
jak będzie tak biegał w kółko tzn że był kiedyś mieszany

No przestan.. serio sie pytam. chce szczeniaka - ale nie chce zeby mnie ktos w bambuko zrobil

Gość Naomina
Jedziesz do hodowcy i bedziesz widziala rodzicow. Czesto ludzie nie robia rodowodow, bo to wiaze sie z duzymi kosztami i trudno takie drogie psy sprzedac. Sa tez odzucane ostatnie pieski z miotu, albo z jakas wada. W hodowlach danej rasy zawsze sa takie pieski ,taniej.

A w hodowli nawet bez rodowodu nie beda bardzo drogie. Chce pieska takiego góra do 300-400zl...

Gość Iwanowicz
www.olszanowski-owczarki.pl

Ja miałam owczarka niemieckiego bez rodowodu ale nie wiem ile ojciec dawał za niego. Niestety trzeba było go uśpić, zanim zachorował to był super mądry psiak :)

Gość eweqweqeeqwew
Też chciałabym miec owczarka, ale niestety nie jestem w stanie zapewnic mu długich spacerów, wybiegania się itd :( Ale w przyszłości chcę miec przynajmniej dwa owczarki, mogą też byc mieszańce ze schroniska :)

Gość bo tak i już
Nie są takie drogie. Ja miałam ostatniego z miotu - niby najsłabszy, bez rodowodu za smieszną cene. Ta najsłabsza żyła 15 lat co jest cholernie długo jak na owczarka, taka słaba była :P. 100% pewnoość jako laik w tym temacie będziesz miała tylko i wyłącznie jeżeli kupisz u hodowcy

Gość viking ostra
tak to jest drogi autorze że tylko w hodowli trafisz na dobrego pieska i będziesz pewny na 100% choć mi się poszczęściło i kupiłam niezwykle tanio bo za 200zł niespotykaną rasę pieska na pchlim targu. właścicielka sama nie wiedziała chyba jaką ma rasę, powiedziała że to pudelek ale oprócz białego futerka nijak nie przypominał i rasa mojego pieska to mini goldendoodle (pomieszanie goldena ze spanielem- cudo!) http://www.perez-hilton.net/wp-content/uploads/2008/12/perez_goldendoodle1.jpg wszystko wyjaśniło się u weterynarza przy rutynowym szczepieniu, powiedział że to jakaś rzadka rasa chyba i sprawdził w spisie i to był właśnie "dudelek" ;) co do owczarków- również takowego posiadam i kupiłam z hodowli z rodowodem za 900zł, ale to było ponad 10 lat temu więc ceny pewnie poszły w górę.

Gość MalaaaaMi
Owczarka Niemieckiego mozna rozpoznac po sterczacych uszach, opadnietym tłowiu, dobrze zbudowanym pysku i głowie oraz trzeba zwracac uwagę na chód szczeniaka i mocnej kości przednich łap. Ja jak wybieralam szczeniaka to sugerowalam sie tymi opcjami, poniewaz moj wujek tresowal psy i bardzo mi to pomoglo,a dzieki temu mam wspanialego psa.

Gość ewpeq[wepqwweqwe
ja kupiłam owczarka który był w 100 % po rodzicach z rodowodem ale nie hodowli. Z wyglądu jest idealny, ale mam tak pojebany charakter że załuje że go wzięłam. Nadpobudliwy, ni eumie isiedziec w miejscu, pół dnia miauczy, jakoś zawodzi, przestałam lubic psy przez niego

Gość Bene
Do ewpeq[wepqwweqwe. Wiesz co jest tego przyczyną? Brak zainteresowania psem. Pies musi się wybiegać, mieć dużo zajęcia, towarzystwa. Dlatego ma tyle energi i nie moze usiedzieć na tyłku. To tylko i wyłącznie twoja wina.

Gość gość
Do chodowli jedź ,tam nie mają samych z rodowodem,sa też tansze bez papierów rasowe