Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurna

Ciąża?

Polecane posty

Gość kurna

Spóznia mi sie kilka dni okres, razem z mezem staramy sie o dziecko, wiec to nie jest dla nas jakis dramat. Szukałam w necie roznych informacji na ten temat ale poki co nie znalazlam. Okres mi sie spóźnia ale cały czas czuje, jakbym za chwile miala go dostać i jestem strasznie zła, wszystko mnie denerwuje. Chciałam zapytac te ktore sa juz w ciazy i jakie byly ich reakcje kiedy ten okres sie zaczal opozniac. Nie chce pytac nikogo ze znajomych bo sie boje ze zapesze a tak bardzo chcialabym zeby to byla ciąza.

Gość a co ja wrózka
pierwsze objawy ciąży : czujesz sie dokładnie tak jak na okres i nawet biegasz do łazieni i sprawdzasz majty, ale okresu brak... zrób test :) najlepiej z krwi w laboratorium możesz też zmierzyć sobie temperaturę pod pachą, po zapłodnieniu jest wyższa niż zwykle, ok. 37,2 i częściej oddajesz mocz, możesz też mieć biały, mleczny śluz zwykle też pobolewa w krzyżu, albo w dole brzucha, albo w okolicach jajników możesz być zmęczona i mieć większy apetyt, ale niekoniecznie

Gość kurna
wszystko sie zgadza! Ciagle wydaje mi się, ze za chwilę dostanę okres, sikam tez często, boli mnie w dole. Rano czulam jakbym miala lekka temperaturę. Boże jakby to była prawda to zaczne wierzyc w cuda!

Gość chyba w ciazy
a po ilu dniach zrobic sobie test najpierw ten ciazowy zeby wyszedł pozytywny?

teoretycznie zaleca się w terminie miesiączki czyli ok 14dni od owu testy. W praktyce dziewczyny robią 10dni po i im wychodzą,a innym trzy tyg po owu nie wychodzą. Sprawa indywidulana beta podobno 10dni po owu już wychodzi

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
test się robi kilka dni po terminie spodziewanej miesiaczki, ale nie wczesniej niż 3 tyg od stosunku

Gość mammaiiiaaaaaaa
Mi okres sie spoznia juz ok.4 dni .A zawsze mialam regularne.Od 2 dni jestem przeziebiona.Czy to moze miec wplywa na opoznienie okresu.A najlepsze to ze zawsze z mezem kochalismy sie w prezerwatywie i nigdy nie bylo nie bezpiecznej sytuacji.Wiec w jaki sposob ciaza.Testu boje sie zrobic bo jak zobacze 2 kreski to sie zalamie.

Gość chyba w ciazy
ja co chwile latam to lazienki i sprawdzam czy juz dostalam ale ciagle nic. Poczekam do jutra i kupie sobie test, chociaz watpie czy to ciąza bo mialam sporo stresów w tym miesiacu i pewnie dzis dostane okres :(

Gość mammaiiiaaaaaaa
Do chyba w ciazy- ile ci sie spoznia okres i zabezpieczacie sie?????

Gość chyba w ciazy
nie zabezpieczamy sie bo sie o dziecko staramy a spoznia mi sie 3-4 dni.

Gość chyba w ciazy
I JESZCZE JEDNO PO KAWIE ROZBOLAL MNIE BRZUCH I JUZ NA NIA NIE MAM OCHOTY

Gość 123teraz Ty
a ja tylko dodam od siebie ,że temperatury nie mierzy się pod pachą tylko pod językiem lub w pochwie!