Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aniol ciemnosci...

Jak ulokować 100 tys. zł.

Polecane posty

Posiadam kwote 100tys. i chce ja jakosc ulokowac. Te zwykle lokaty sa beznadziejne, zeby mic naprawde spory zysk musialabym zamrozic kase na min. 5 lat, a po roku mam z tej kwoty tylko 4 tys. Mialam 200 tys. i kupilam za 100 tys. kawalerke ktora wynajmuje za 1 tys. miesiecznie i mam z tego 12 tys. po roku, ale ile nerwow. Znalezc dobrego lokatora, zeby sie pozniej sasiedzi nie skarzyli, musze odprowadzac od wynajmu mieszkanie, ewentualne remonty sa w moim zakresie...Wiec ogolnie slaby interes

Gość Kup mieszaknie do remontu
odnów je i wynajmij

Juz z jednym tak zrobila, zreszta teraz za kwote 100 tys. nie wiem czy kupie mieszkanie, a ewentualne remonty to tez sa duze pieniadze. Myslalam zeby zainwestowac np. w sklep monopolowy. W sasiednim miescie ktore liczy 10 tys. mieszkancow nie ma sklepu calonocnego, a taki chyba by sie przyjal...

Gość Kup ziemię tzn działkę
budowlaną lub rolną z planem zagospodarowania zakładoajacego mozliwośc przekształcenia na budowlaną inwestycja w ziemie jak najbardziej ok

Gość możesz grać na giełdzie
szybki zarobek ale tez i duże RYZYKO na tym trzeba sie znać albo wynajmij swojego maklera giełdowego na początek nim wejdzieszw to sama i zainwestuj na początek kawałek a nie cały tort jak przyniesie zysk wtedy całość:)

Na razie trzymam te pieniadze na kilku otwartych lokatach, ale chce zrobic cos konkretnego. Z ziemia w mojej okolicy moze byc ciezko, bo caly czas buduja drogi, poszerzaja itp. ludzia ktorym odbieraja dzialki placa wielka kase(znajoma za dzialke 1 ha. dostala 500 tys)., i ludzie w mojej okiolicy maja nadzieje ze i im sie tak trafi.

Gość No nie wiem rozejrzyj sie
bo tak na tacy nikt dobrek działki nie da tzn w miare dobra lokalizacja i niska cena taka wiedza kosztuje doświadczenie albo znajomosci jak tylko przegląda sie tylko gazety z ogłoszeniami lub w necie to mało tam oglaszaja sie Ci którzy juz dokładnie wiedza ile moga za ziemie wziąść ale jak sama/sam zrobisz wizje lokalną pofatygujesz sie do tego moze pomoc kogoś ze znajomych to jeszcze cos wartego znajdziesz Acha pamietaj przed kupnem na wszelki wielki jedziesz do gminy i wystepujesz z pytaniem jaki jest plan zagospodarowania przestrzennego na ten teren/działkę czy tam nie planuje sie zbudowac uciążliwych usług czy hipermarketu itd Nigdy do konca sie nie wierzy sprzedającemu a w gminie musza Ci odp na te pytania za mapki jakies grosiki im płacisz ale nalezy to sprawdzić:)

Gość Kup diamenty
dla potomnych jako wasz rodowy kleinot:)

Gość gość
Zainteresuj się tym, czym interesuję się ja, zobaczcie to - http://www.big.biz.pl/poradnik-inwestora/ Tam jest opisany temat związany z obligacjami prywatnymi - przynajmniej na podstawie tego wygląda to bezpiecznie. Czy wydaje się Wam, że tutaj jest jakiś haczyk? Widzicie pewne ryzyko? Proszę o obiektywne oceny ;-)

Gość gość
Mogę podać nr konta

Gość gość
mam namiar na działkę w wyjątkowo zdrowym terenie,dla mnie jest to wartość jakich mało ale dla ciebie nie wiem?