Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sufitomaniak

czy wy trez macie wilgoc w domu????

Polecane posty

Gość sufitomaniak

mam zwilgotnialy bialy sufit...zachodzi mi na czarno..jest w plamach dwa dni temu zajrzalam do szafki z ubranimi ktora stoi przy scianie-ciuchy naszly wilgocia, smierdzialy stechlizna..co prawda nie zagladalam tam od 3 miesiecy ale fakt faktem co robicie w takich sytuacjach? dzis rano mialam w pokoju 12,5 stopnia, a w kuchni 9 o lazience nie wspomne bo mam tam grzejnik popsuty wiec tam bylo na pewno mniej

ja często wietrze mieszkanie. Nawet jak są mrozy to uchylam okno chodź na parę minut by wywietrzyć. i nie mam wilgoci wcale. i jak otwieram okno to otwieram na chwilę szafki,szafy... nie chodzi o temperaturę w mieszkaniu a dostęp świeżego powietrza. wilgoć w mieszkaniach jest najczęściej u ludzi, którzy nie wietrzą mieszkania, bo im zimno... Wolą duszność w mieszkaniu niż na chwile cieplej się ubrać w domu.

skoro masz taką wilgoć to sprawdź czy grzyba gdzieś nie masz. bo od wilgoci do grzyba krótka droga.

Gość sufitomaniak
ale gdzie mam tego grZyba szukac?

grzyba poszukaj za meblami!!!!

jak masz dom musisz ocieplić sciany!! A do tego odpowiednia wentylacja, w mieszkaniu wiadomo- ścian nie ocieplisz, ale możesz poprawic wentylacje i wietrzyc

Gość ta temperatura w domu
to żart chyba? 9 stopni? nic dziwnego że masz mokro 18 to minimum

Gość STM-1
"dzis rano mialam w pokoju 12,5 stopnia, a w kuchni 9" Pretensje do garbatego ze ma dzieci proste ?

Gość vnm
bo masz za zimno w domu,stąd ta wilgoć...no kto to widział miec w domu 12 st. :O

Gość STM-1
Kryzys gospodarczy zamienil sie w kryzysowe temperatury ;)

własnie temperatura to podstawa. Ale też dobry dach , ocieplone ściany, szczelne okna i dobra wentylacja....

Gość sufitomaniak
to nie jest zart, tak mam jak jest wlazone ogrzewanie to jest wiecej ale jak wstane rano o jest wyziebione niestetsy grzac 24/24 nie bede bo bym zbankrutowala mam centralne na gaz wiec kupa pieiedzy

Gość pffehhe
0/10 przy takich temperaturach nie da się życ..

Gość STM-1
Zbijanie tynku i odgrzybianie ścian to tez kupa pieniedzy ale ty widocznie wiesz lepiej. Poza tym grzyby są toksyczne.

Gość sufitomaniak
niestesty ta chalupka to juz ma swoje lata,okna nieszczelne wiec porażka wentylacja jest jako taka a na dach trzeba wylozyc kase a skad to brac?

Gość ale to oszczędności na krótką
metę :O Dom trzeba ocieplić, wietrzyć, grzać jak Ci grzyb wejdzie to dopiero wydasz fortune na suszenie, odgrzybianie i leki dla domowników

Gość STM-1
"przy takich temperaturach nie da się życ." Bys sie zdziwila co ludzie robia zaoszczedzić... 2 swetry + pierzyna i sie da ;) Podobno nie da sie pic denaturatu, czyzby ?

Gość kup jakiś osuszacz
np Metylan Stop wilgoci, to takie tabletki które "zbierają" wilgość z powietrza

Gość sufitomaniak
dokladnie,2 bluzy i jakos leci:) po prostu trzeba w miare rpzsadnie korzystac z tego ogrzewania bo kto potem za mnie zaplaci? kiedy powinno sie wietrzyc i ile min??jak wy wietrzycie

Gość tez mieszkam w zimnej chacie
łazienke i kuchnie wymalowałam farbę latexową, nie przepuszcza wilgoci