Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytacz.kytycz

Pękają Wam dłonie zimną? Pomimo kremów?

Polecane posty

Gość pytacz.kytycz

Hej. ?jak w temacie: jak sobie radzicie z tym? Mam strasznie suche rece i robi mi sie tak jakby liszaje na nich, macie cos takiego? ?nie wiem czy to jakas choroba,czy od zimna(przyznaje,ze rzadko ubieram rekawiczki...), czo jak. Ja mam tylko takie cos na zewnetrznej stronie dloni. a Wy?

tez ost przesuszylam dlonie, pomogl krem neutrogeny skoncentrowany i miodowy lirene

Gość c.c
mam to samo i kremy nie pomagaja a rece wygladaja okropnie dokladnie tak jak piszesz jakbym miala liszaje na nich:( mysle ze to od mrozu bo u mnie tylko czasem sie to odzywa

Gość bezpseudonimu....
ja oprocz suchosci mam popekane do krwi na zgieciach..masakra...nic nie pomaga...pomocy.....zadne kremy ,masci...i to tylko zima....czemu???

Gość moja córka tak miała
ale tylko zimą i okazało się, ze ma uczulenie na mróz-poważnie:)

Gość gruba viola
Tez tak mam, a najbardziej niemiłe jest to, że peka mi skóra na kciukach, tam gdzie się kończy paznokieć, w rogach. Ale jak tylko mróz pusci, od razu jest lepiej. Moze smaruj grubą warstwę naprawde tlustego kremu na noc i zakładaj rekawiczki

Gość FACETjajestem
Jestem facetem, zero kremów, zero pękania

tez to mam, suche i popękane, ale kremy ratują, z tym, że musze smarowac prawie non stop. ten http://www.splendore.pl/krem_do_rak_o_zapachu_eukaliptusa_p4591.html w miare pomaga, tzn. w miare... co dziennie przed spaniem, smaruje gruba warstwe i nakladam bawaleniane rekwiczki, rano budze sie z gladkimi i nawilzonymi dlonmi :) w ciagu dnia,jednak troche nie domaga, bo tak jak pisalam, trzeba smarowac co chwile. Kolezanka polecala mi jeszcze ta maske, ale do tej pory jej nie przetestowalam: http://www.splendore.pl/Oliwkowa_Maska_do_rak_i_paznokci_p4677.html czekam na Wasze opinie :)

Gość gwiazdeczka155
Też mam suche i na dodatek pekają i to strasznie boli. Ale używam kremu garniera, tego czerwonego i pomaga!!!

a mi wlasnie nie pomagal:( miejsca najbardziej wysuszone robily sie jeszcze bardziej schropowaciale:/

Ja tez mam to samo :( Podstawa to rękawiczki. Jak tylko wyjdę bez odrazu suche recę. I tak jak ktoś już tutaj pisał popękane do krwi i takie jak tarko. Moja mama mówi że można jabłka trzeć ;) Byłam kiedys u dermatologa i mówiłam że to tylko zimą tak mam. Usłyszałam że taka moja uroda. Stosuje krem Neutrogena. A jak nic sie nie dzieje to staram sie po każdym myciu rąk kremować. Ostatnio kupiłam krem w Ikei. Fajny jest. Ranki mi zię wygoiły. :) Na ciele tez mam sucha skóre zimą. Obecnie zrobiły mi się takie jak dwa liszaje jeden na brzuchu drugi na udzie. Jak wychodze z kapieli muszę smarować się oliwką lub balsamem na mokre ciało. Jak tylko tego nie zrobie skóra strasznie mi sie łuszczy.Bardzo fajnie na suchą skóre ( piety,ręce) działa też parafina ciekła. Ja ją kupuje w aptece. I naprawde polecam :) Pozdrawiam wszystkich suchoskórnych ;)

Gość rude to wredne
najlepsza rzecz pod słońcem to niebieski, stary jak swiat krem NIVEA! na noc posmaruj i zobaczysz jak ładnie rączki się zagoją. poza tym jak nie nosisz rekawiczek to normalne ze bedą wysuszone. potem bedziesz chodzic ze zmarszczkami na dłoniach. chroń ręce kremami z silikonem, działaja jak niewidzialne rękawiczki.ale to tez nie jest rozwiązanie. noś rekawiczki! :)

Gość rude to wredne
aaa, i jeszcze jedno. świetne jest masło karite!

Gość gryczka
Mnie strasznie pęka, ostatnio się dodatkowo przeprowadzałam - masa sprzątania itp. Zmasakrowało mi to ręce. I koleżanka w pracy podsunęła mi maść z witaminą A (w aptece bez recepty, ok.4zł za tubkę). REWELACJA dla mnie! Pęknięcia się zagoiły w ciągu dwóch dni, kiedy smarowałam dłonie 2 razy dziennie. Dodatkowo na suchą skórę oczywiście kremy (jak najczęściej) - ja lubię te od Evy Natury, Neutrogena też jest świetna. No i koniecznie rękawiczki na mróz!

Gość pamietajcie tylko zeeby
na zime nie uzywac zwyklych nawilzajacych kremow!!! poniewaz zawieraja wode, i przez to pecznieje, co prowadzi to zego, ze naczynka pekaja!!!

Gość wazelina wazelina wazelina

Gość jak tak miałam gdy nosiłam
wełniane rękawiczki teraz noszę skórzane i jest lepiej do tego zmieniłam mydło na delikatniejsze

Gość bezpseudonimu....
dziewczyny od 2 tygodni biore po 2 kapsulki dziennie witaminy a +e i multiwitamine i jest bez porownania. juz prawie w ogole nie peka mi skora na palcach. sprobujcie tez. pozdrawiam

Gość kobieta123456
Niestety mam ten sam problem, skóra jest aż biała, tak wysuszona w niektórych miejscach :/ na noc pomaga mi mieszanka maści z wit. A, kremu bambino i kilku kropel gliceryny - rano skóra jest zregenerowana i zmiękczona. Niestety nie znalazłam jeszcze swojego ideału chroniącego przed zimnem (noszę ciepłe rękawiczki!) :( Po powrocie do domu skóra dłoni jest w takim samym stanie jak przedtem. Niech ta zima się już skończy..

Gość Kup w aptece parafinę
ciekłą i smaruj dłonie przed snem. Jest strasznie tłusta, ale po 3-4 dniach dłonie dojdą do siebie. Mój syn ma co roku to samo zimą. Nic nie pomagało,żadne maści , kremy. W tym roku kupiłam parafinę ciekłą (gdzieś to wyczytałam) i pomogło.

Gość Kup w aptece parafinę
Koszt niewielki coś chyba 4 zł, więc warto spróbować.

Gość czerwonałapka
Pękąją. Dbam o nie a i tak wyglądają jakbym pracowała w chłodni. Dopiero wiosną wszystko wraca do normy. Cały czas noszę rękawiczki, od jesini do wczesnej wiosny, inaczej nie da rady. Skóra na wierzchu dłoni tak okropnie pierzchnie i sie łuszczy, widać wszystkie pory na skórze, pekają malutkie naczynka. Wystarczy, że zdejmę rękawiczkę żeby czegoś poszukać w torbie przez minutkę i już lipa. Dermatolog mi kiedyś powiedziała że najlepsza dla skóry dłoni jest wazelina więc często jej używam, mam wrażenie że jak dłonie są tłuste to mróz lepiej znoszą. Ale ogólnie i tak kiszka. Kumpela w życiu rękwaiczek nei ubrała a dłonie jasne, skóra piękna nie odmrożona. Ani czapki ani szalika nie nosi, płaszcz zawsze rozchłestany-rozpięty, rękwiczek nigdy nawet na megamrozie i dlonei ma piękne... ech natura.

Gość czerwonałapka
Kupiłam w sobotę w kauflandzie krem firmy eveline, jest w dużym pudle 200ml., jasnozielonym, plastikowym, zawiera oliwę z oliwek, d-panthenol i alantoinę oraz filtry i jestem bardzo mile zaskoczona. natychmiast po wchłonięciu skóra staje się bardzo mięciutka i elastyczna. Ja zawsze tylko nivea i wazelina ale ten krem jest super. mama i siostra są zachwycone i tak smarujemy się non stop już 2dni:) nawet nogi smarowałam już bo on jest do całego ciała i chociaż konsystencja nie tłusta to fajnie wygładza i zmiękcza.