Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlahanula

AUKCJA ALLEGRO

Polecane posty

Gość zlahanula

Zamówiłam na Allegro kalesony dla męża do pracy. Przyszła paczka. Kalesony w ogóle z innego materiału, inny rozmiar, miała być na ściągaczu, a są na guziki. Widzieliście kiedyś kalesony na guziki nierozciągliwe? Na aukcji jest całkiem inne zdjęcie zamieszczone. Kosztowały niewiele, bo 19 zł za 3 pary, więc nie warto nawet pisać o zwrot kasy. Jeśli będę musiała im odesłać kalesony i wydam 12 zł na paczkę, to już w ogóle. Napisałam do nich maila, żeby na przyszłość wystawiali rzeczywiste zdjęcie sprzedawanego towaru. Co więcej mogę zrobić? Pisać do Allegro? warto- chyba nie bardzo:(

Gość falcon pilot 29
masz prawo w ciagu 14 dni odeslac im towar bez podawania przyczyny. dolacz do paczki rezygnacje. postrasz ich znajomoscia prawa handlowego. ja od czxasu do czasu czytam kodeks... gdy zamowiony na allegro towar mi nie pasuje zawsze oddaja mi kase. ale musisz pisac do nich stanowcza i madrze. nawet gdyby kalesony kosztowaly 5zl walcz o swoje. oszustwo trzeba tepic

Gość zlahanula
Napisałam narazie kulturalnie i miło, ale jak to nie poskutkuje to poczytam kodeks i napiszę im jakiś wywód:D

Gość falcon pilot 29
nie chodzi o to aby w pierwszym mailu robic z siebie desperatke a w drugim pania prawnik :D moj pierwszy mail jest zawsze stanowczy ...zawsze podpisuje: wierze ,ze jako firma handlowo-uslugowa (itp) nie jest Panstwu obca znajomosc prawa handlowego.