Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matomatołek maturzysta

Pytanie do tegorocznych maturzystów- mam jeszcze szansę się przygotować?

Polecane posty

LO ukończyłem 2 lata temu i nie przystępowałem wtedy do matury- mniejsza o to czemu. Postanowiłem to zrobić w tym roku , ale nie wiem czy już mi wystarczy na to czasu. Piszę podstawowy polski, matematykę i angielski. Natomiast z rozszerzonych wybrałem historię oraz WOS O ile WOS, historia i angielski nie stanowią dla mnie wyzwania (aczkolwiek tez warto by było do tego się przygotować), o tyle MATEMATYKA JUŻ TAK. Niestety moją wiedzę matematyczną oceniam na poziomie podstawówki- czyli podstawy. Polski to także spore wyzwanie pod względem ilości materiału, a ja przez 2 lata zapomniałem doszczętnie wszystkiego... o egzaminie ustnym nawet nie wspominając I tutaj liczę na wasze SZCZERE odpowiedzi. Czy matematyczny matołek ma jeszcze szanse się wyuczyć do matury i ogarnąć cały materiał, do którego musiałbym z racji dłuższej przerwy opanowywać od początku? Czy tez powinienem sobie to darować w tym roku i zająć się pracą, a do matury przystąpić za rok?

jasne że tak - są jeszcze dwa miesiące wystarczy przerobić wcześniejsze testy z OKE (próbne i poprzednie matury) by matmę zdać ( nie piszę że dobrze ale zdać) bo zadania są takie same co roku tylko że z innymi danymi-więc gdy poznasz schemat ich rozwiązywania to w maju zdasz bezproblemowo ;)

A matematyka jest już obowiązkowa? Jeżeli masz same podstawy to nie jestem przekonana, żeby Ci się udało. Chyba że już załatwisz sobie indywidualne zajęcia i będziesz kuł.

Żeli papą86 - matma właśnie od tego roku wchodzi obowiązkowa.

Gość nie ma szans
ie mozesz podejsc do matury w tym roku, trzeba bylo bodajze juz we wrzesniu zlozyc deklaracje,

Wyobraź sobie, że złożyłem we wrześniu deklarację :-P

Obowiązuje mnie matura z matematyki, bo nie przystępowałem dotychczas do matury W OGÓLE. Gdybym przystępował w poprzednich latach, to mógłbym jej nie pisać...

up :-P

Będe szczery-z matmy w 2 miesiące nie zdążysz,musisz to przełożyc na następny rok ... www.skapiec.pl/prezenty.html#from41355