Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość what a mess

praca w szkolach jezykowych- problem

Polecane posty

Gość what a mess

Kurcze,pracuje w kilku szkolach jako lektor i wszedzie ten sam problem - w umowach dokladnie okreslone terminy wyplat,a w rzeczywistosci musze do nich ciagle wydzwianiac,zeby cokolwiek wysali po 2,3 tyg. opoznieniu i to w kazdej szkole.W jednej chlopak oszukal mnie,ze wyplacaja "na 2 raty"za kurs,okazalo sie,ze sobie zwyczajnie zmyslal...nie jestem w stanie zaplacic za cokolwiek na czas,bo wiecznie dostaje wszystko za pozno,w jednej szkole zaczelam prace w listopadzie i do tej pory zero wplaty na moje konto,juz nie wiem,co robic...czy ktos tez jest tutaj lektorem i ma taka sytuacje?jak sobie z tym radzicie?

Gość what a mess
:(

Gość
jestem lektorem ale zawsze mam wszystko na czas, jak w zegareczku, wlacznie z wydrukiem oplacanych skladek, Dzis dostalam Pita. Zrob awanture, to zawsze pomaga. Tylko tak wiesz, raz a dobrze;)

Gość what a mess
psychiczna kafezdzira ,dzieki za odp.,bo zaczynam tracic wiare,wydaje mi sie juz,ze wszedzie tak jest.wlasnie dzis zamierzam zadzwonic do jednej szkoly i podziekowac za wspolprace,juz kolejny raz musialabym prosic o wplate w terminie,a mam u nich zaledwie kilka godzin i juz mi nie zalezy.oh jak ja zazdroszcze Ci takiego porzadku :)

Gość
o nie nie, nie bez tego, ze u mnie bylo bez zadnych poslizgow - jeden i drugi raz powiedzialam, ze dopoki nie zobacze pieniazkow na swoim koncie (rekord - 18 dni spoznienia), nie bede przychodzila na lekcje, i to nie ja bede sie tlumaczyc rodzicom, z ktorych to przeciez pieniedzy tez sklada sie moja wyplata. Poskutkowalo. Nie daj sobie w kasze dmuchac, ty nie masz za co oplacic rachunkow, a intendent daje po prostu ciala i spi sobie w najlepsze spokojnie.