Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miętuffka....

Śmieszy mnie hipokryzja matek

Polecane posty

Gość julek26
oczywiscie, zeby nie było, ja do mam karmiących piersią nie mam nic

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
ta niedobra pupa-----Kobieto,nie napisąłam,ze nigdy nie popilnuję swojego wnuka/ki.Gdyby była taka poptrzeba,ze musieliby coś załatwić,to owszem,zostałabym ,ale nigdy nie zostane gdy beda chcieli sie rozerwac.Gdy chca rozrywki,to niech zapłaca za opiekunke. Pisałam w poprzednich postach,ze sami tak wychowywalismy dziecko.Gdy szlismy sie zabawic opiekunke wynajmowalismy a nie rodzicow.Rodzicom bardzo rzadko zostawialismy dziecko.Tylko wtedy gdy cos nam wypadło do załatwienia i nie moglismy z dzieckiem jechac.

ja mam świetnych rodziców i zwsze moge na nich liczyc zostaną z małym nawet jak z meżem chcemy gdzieś wyjsc sie rozerwć ( jest to bardzo sporadyczne gdyż mieszkamy daleko od rodziców ale jak przyjeżdzaja to mały jest ich a ja ,,, relaks :D:D

Gość szibuja sie buja
Ja przed porodem też slyszałam od mojej mamy jak to będzie mi pomagać przy dziecku, a teraz zostaje z małą tylko wtedy kiedy naprawdę musi, bo jadę do urzedu, albo bo zakupy dla nas wszystkich, łącznie z nią. W innym wypadku nie zostanie, nie ma życia towarzyskiego, nie chodzi nigdzie, non stop jest w domu, kiedy jej się podoba to bawi się z małą, ale góra 20 minut i tylko wtedy gdy nie marudzi, bo kiedy wnusia zaczyna płakać oddaje ją mi albo mojemu mężowi. Nie ma mowy nawet żebyśmy mogli gdziekolwiek wyskoczyć. Teściowa się oferuje, że zostałaby z mała, ale z kolei u niej zbyt rzadko bywamy i córka nie jest do niej przyzwyczajona i najprawdopodobniej musielibyśmy szybko po nią przyjeżdżać. Wolę sama siedzieć ze swoim dzieckiem, niż kogokolwiek blagać, żeby z nią został.

szibuja sie buja--babcia nie musi pomagac przy dzieciach. Nie miejcie zalu,ze wasi rodzice nie chca sie opiekowac dziecmi,nawet jak sie nudza.Oni juz swoje zrobili.To Wy jestescie rodzicami i to na Was spada opieka nad dzieckiem.Trzeba uszanowac kazda decyzje swoich rodzicow i nie psioczyc na nich.

no ale chyba rozczrowanym można byc skoro dziewczyny pisza że matki obiecywałąy im wielką pomoc a tu nic ! to z gęby siodło robić :O

myszka83--I dlatego mnie sie oberwalo na kafe,bo napsiałam,ze synowi powiedziałam,ze w przyszłosci opiekunkę sobie będa wynajmować.

wiessz jak mowisz jasno to ok jak obiecujesz złote góry a potem udajesz głupia to niefajnie mi rodzice mówili ze zawsze pomoga i pomagaja :) teraz znów przyjeżdżają na tydzien :D

Gość Ja tez powiedzialam
Moim dzieciom ze im dzieci bawic nie bede. Pomoge jesli bedzie ciezko ale na rozrywke mnie nie zamienia

Ja tez powiedzialam--ja swojemu jeszcze powiedziaąłm,zeby tak zaplanował rodzine abym poźniej nie była zmuszona do dofinansowania Ich.

Gość ta niedobra pupa
szibuja sie buja--babcia nie musi pomagac przy dzieciach. A kto twierdzi że musi? Jasne, że nie musi. Tak samo, jak dzieci nie muszą pomagać na starość rodzicom. Ale gdyby rozpatrywać te kwestie na zasadach moralnych - to wszystko wyglada inaczej. No ale czasy się zmieniają. Kiedyś standardem było, że babcie siedziały z wnukami a dzieci zajmowały się rodzicami na starosc. Teraz przychodzi do nas model zachodni w postaci opiekunek dla dzieci, domów starców. Może to kwestia, że rośnie zamożność - do niedawna nikogo nie było stac na opiekunkę, a i domy spokojnej starości do tanich nie należą. Tylko na co sa rodziny, jeśli nie po to, żeby sobie pomagać? No i po co w ogóle robiłyście sobie dzieci, skoro zajmowanie się nimi to dla was koszmar?

Gość chciałam pizzę
robiły , bo każdy robi, nie znają innego modelu życia :)

Gość kolejna prowokacja mietuffki

Gość jkkhkjhj
Każdej z was ferującej wyrokami tak jak autorka tematu życze trochę pokory. Pamietajcie,choc wam tego nie zyczę-zadna z was nie zna dnia ani godziny- moze jutro a moze za rok zachoruje ktoras z was,mąz was zostawi,okradnie a moze stracicie prace.Wtedy pomoc bedzie potrzebna,same chociazbyscie sie posraly nie dacie rady.ale wtedy bedziecie juz wyrozumiale,pelne akceptacji,bo wtedy to spotka was a nie kogos obcego.Egoistki Dlaczego az tak boli cudze zycie.Co wam kto szkodzi ze zyje tak jak uwaza.Jezeli babcia i dziadek sa na tyle cudowni ze pomagaja swoim dzieciom to Ich sprawa,Ich uklad,Icg wspaniala wola.Bedac babcią tez chcialabym miec jakeis swoje zycie,ale nie wyobrazam sobie,nie wyobrazm odwrocic od swojego dziecka kiedy to bedzie potrzebowalo pomocy.

Gość miętuffka....
oj kobieta, nie podawaj takiego drastycznego przykładu, ja pisałam o zwykłym wyjściu na dyskotekę, a ty od razu śmierć, pożoga itd. :O

Gość Sylwussx
polecam fajną stronkę z której można ściągać dużo fajnych plików filmów, zdjęć, muzykę, a także zarobić pieniądze. Klikając w poniższy link http://chomikuj.pl/?page=175369

Gość precz z takimi matkami
tak jest, bawić sobie dzieci jak żeście narodziły, zachowujecie się jak kukułki, aby tylko podrzucić komuś. Trzeba bylo nie rodzić jak nie dajecie rady.