Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nini_titi

Czy farbowanie włosków małej dziewczynce może zaszkodzić??

Polecane posty

Gość nini_titi

Czy niesie ze sobą jakieś negatywne konsekwencje czy nie różni się niczym od farbowania włosów dorosłej kobiecie?

Gość ile dziewczynka lat

Gość olabogaaaaa
co za durna kobieta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-o

Gość nini_titi
Grill- to chyba Ty masz jakiś problem z mózgiem :O Zadałam zwykłe pytanie, czy napisałam gdziekolwiek, że mam zamiar farbować włosy córce? (której zresztą nie mam...) Trzymajcie nerwy na wodzy :O

Gość maturks4
Tak zadane pytanie jest po prostu kompletnie durnowate. Jeżeli byś podała jakieś argumenty, to...

Gość nini_titi
Chodzi mi o farbowanie włosów dzieciom w wieku kilku lat. Właśnie przeczytałam artykuł o brytyjskiej celebrytce, która regularnie farbuje włosy swojej 2letniej córeczce, bo naturalnie jest ruda. Farbuje nie sama, tylko chodzi z nią do fryzjera. Dlatego zaczęłam się zastanawiać, czy to naprawdę nie ma żadnych negatywnych konsekwencji? Czy rozjaśnianie włosów od najmłodszych lat nie doprowadzi do tego, że mając lat 20 dziewczyna będzie mieć na głowie tylko kilka kłaków?

Gość wroc do ksiazek
sporo osob tak robi, i to osob publicznych :O nie musi robic tego autorka, pewnie przeczytala o takiej genialnej utalentowanej inaczej pani z tv ktora farbuje co pare tygodni swojej 2letniej corce wlosy na blond i dlatego sie pyta tu, zaloze sie ze miala nadzieje na normalna racjonalna odpowiedz a nie wyzwiska swiadczace o braku kultury i inteligencji frustratow tu sie wypowiadajacych :O

Gość nini_titi
wroc do ksiazek- dzieki za normalną odpowiedź, jednak są tu osoby bez problemów psychicznych ;) Nie napisałam nigdzie, że chcę ufarbować włosy swojemu dziecku, ale inni tak to potraktowali :O Dokladnie chodzi mi o tę panią o której piszesz ;)

Gość ksTYUajskaXZMAKKXNJX
ZAJMIJ SIE ROBOTA, A NIE TAKIMI DURNYMI TEMATAMI .

Gość jdjsllojnbhhh
moja znajoma rozjaśnia sobie włosy od 10lat. Zaczęła w wieku 15 lat i od tamtej pory robi to regularnie włosy ma bardzo słabe (a miała bardzo ładne), niestety rozjasnianie bardzo niszczy włosy, dodajmy jeszcze go tego młody wiek dziecko będzie miało szczęście jesli do 20 nie wyłysieje

Gość wroc do ksiazek
jak o tym uslyszalam sama zaczelam sie zastanawiac. niewatpliwie farba wlosy bardzo oslabi a wiadome jest ze organizm dziecka dopiero sie rozwija i to intensywnie. kobieta upadla na glowe i nie wiem dlaczego takim osobom nie odbieraja dzieci a rodzinom bo jest ich 5tka i jedna osoba pracuje zaraz sie wszyscy wtracaja :O glupota jest tez dla nie ubieranie dzieciom 2 czy 3 letnim butow na obcasie, przeciez to wykrzywi im kregoslup i zapomna o obcasach w wieku, w ktorym moglyby spokojnie zaczac nosic :O

ja kiedyś zafarbowałam córce na zabawę w szkole ale szamponem koloryzującym miało po 3 myciach zejść długo jej się to trzymało a nauczycielka miał pretensje że do szkoły nie wolno dziecku farbować musiałam się tłumaczyć że to miało po 3 myciach zejść

Gość sdfgrthy
ksTYUajskaXZMAKKXNJX ZAJMIJ SIE ROBOTA, A NIE TAKIMI DURNYMI TEMATAMI . -- jak dobrze ze ty masz czas na sprawdzanie takich durnych tematow w przerwie zajmowania sie sporawami wagi panstwowej i ratowaniem swiata :P

Gość powalilo Was kobietyau
autorka tylko zadala pytanie :O podejrzewam, ze po tym, jak przeczytala na Pudelku o jakiejs idiotce, ktorej imienia nawet nie pamietam, w ten sposob "upiekszajacej" swoja corke :O Zdrowe to nie jest napewno :O

Gość nini_titi
No właśnie mi się wydaje, że włoski takiego małego dziecka są jeszcze bardzo słabe- nawet mówi się, że nie powinno się mocno związywać włosków małym dziewczynkom, bo później mogą być słabe. A co dopiero mówić o rozjaśnianiu? Daję link: http://www.pudelek.pl/artykul/22840/robi_makijaz_2_letniemu_dziecku/

Gość powalilo Was kobiety
No wlasnie :P Sorry, nie doczytalam wczesniej innych komentarzy. Po pierwszych komentarzach we mnie zawrzalo i napisalam ;) tez na Pudelku to czytalam, az sie przestraszylam zdjecia tej dziewczynki, tragicznie wyglada :P

Gość nini_titi
Właśnie to okropne, że dla tej kobiety najważniejsze jest, żeby mała była taką lalką, maskotką :( Na pewno ma gdzieś jej edukacje, założe się, że nie czyta jej książek, tylko dba o to, by córka wyglądała jak plastikowa barbie. Szkoda, bo mała nauczy się, że właśnie to jest w życiu najwazniejsze...

Gość 0101010120233
pudelek? :-o

Gość taki portal internetowy
co w tym dziwnego? ;>

Gość gość
ludzie was juz calkiem poje.... inaczej nie nazwe, zwykle pytanie a robicie z kobiety potwora. Masakra, wstyd mi czasem za polskie spoleczenstwo a mieso samo sie na usta nasuwa!!!!!