Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak z obca brzmi

Dalibyście dziecku na imię Beniamin?

Polecane posty

Gość tak z obca brzmi

Ja jak najbardziej - bardzo ładne imię. Mój się nazywac będzie Fryderyk - niby brzmiące normalnie, a ludzie i tak krzywo patrzą. Najlepiej sugerowac się własnym gustem.

Gość tak z obca brzmi
Fryderyk? czyli zdrobniale jak? Frydek? Fryduś?

Eryk, Frycek, Frycuś. Eryk to nic innego jak skrót imienia Fryderyk - większość ludzi tego nie wie choć to logiczne. Moja koleżanka nazywa się magdalena, a druga - Magda - też to samo imię, nie wiem czemu rodzice dają dziecią jako imie "główne" skrót jakiegoś imienia. Wiadomo, że na natalie mówi sie czesto natalka itd. ale imię powinno być w całości takiej jaka wynika z etymologii.

Gość avijaaa
sama mowisz, ze kazdy daje jak chce, wiec nie powinnas sie czepiac, ze komus podoba sie Magda, ale nie chce zeby ludzie mowili na nia Magdalena i w efekcie dziecko dostaje imie Magda. moja corka ma na imie Nela i ciagle tu na forum ktos sie mnie pyta czy to Aniela. jakbym chciala zeby moje dziecko bylo Anielka, to tak bym ja nazwala! kazdy ma prawo nazwac swoje dziecko jak chce i jezeli imie nie jest osmieszajace, to ja nie mam nic przeciwko nawet Jessice i Brianowi. a Beniamin to ladne imie.

Ja tez uwazam, ze kazdy ma prawo dac swojemu dziecku na imie tak, jak sam chce. Pewnie, ze sa imiona, ktore mi sie podobaja i imiona, ktore mi sie w ogole nie podobaja, ale kwestia imion tak samo jako gustu to sprawa indywidualna. Nigdy nie jest tak, zeby dogodzilo sie w 100 % wszystkim :), wiec krotko mowiac: niech kazdy robi tak, jak jemu sie podoba :)

Gość avijaaa
a skad wiesz jak dziecko bedzie mialo na nazwisko??? to chyba najglupszy argument jaki slyszalam...

avijaaa "a skad wiesz jak dziecko bedzie mialo na nazwisko??? to chyba najglupszy argument jaki slyszalam... " :D:D:D:D:D No chyba Agatka wie jak jej dziecko bedzie mialo/ma na nazwisko, nie uwazasz?? ::D:D:D p.s. Kolezanko, przeczytaj uwaznie tytul tematu, tak? :)

Gość Sylwussx
polecam fajną stronkę z której można ściągać dużo fajnych plików filmów, zdjęć, muzykę, a także zarobić pieniądze. Klikając w poniższy link http://chomikuj.pl/?page=175369

Gość avijaaa
ty czytaj uwazniej, bo autorka tematu to nie agatka !!!!!!!

Gość Sylwussx
polecam fajną stronkę z której można ściągać dużo fajnych plików filmów, zdjęć, muzykę, a także zarobić pieniądze. Klikając w poniższy link http://chomikuj.pl/?page=175369

Gość avijaaa
spoko, przeczytalam jeszcze raz. oddaje honor agatce :)

Gość Sylwussx

Gość misssiiiieeekk
łooooooooo matko!! fryderyk,benjamin,bleeeeeeeeeee

Gość misssiiiieeekk
zespoly wchodzące po raz pierwszy do wyzszej ligi to beniaminki!!!hahahhahaha

Gość dr Mircia Kuggel-Stolz
Znam jednego Benjamina . . . co na kaca wali klina!

beniamin nie podoba mi sie ze wzgl,ze beda wolac Benek:)a dzesiki i brajany kojarza mi sie z patologia,jestem za normalnymi imionami,rodzice teraz sie zastanawiaja nad najbardziej wymyslnym imieniem,moda minie i beda kolejne na "topie"

Gość ja bym nie dała bo
myszka83 tak dała. To dla mnie wystarczający powód.

Gość Draka
Chłopak w którym się zakochałam tak miał na imię ; o I jak wiadomo już jak chłopczyk się nazywa? Ps. Mi się bardzo podoba ; p

Gość kiririri
Mój syn ma na imię Beniamin i jest bardzo radosnym dzieckiem. Urodził się chory a Beniamin to inaczej "szczęcie" i tak jest.

Gość nie! w zyciu!
zaden Benek ani Frycek. Kocham swoje dziecko i nie skrzywdzilabym go osmieszajacym imieniem :O A Eryk jak najbardziej jest pelnym imieniem :O W dodatku ladniejszym niz kretynski Frycek. Eryk to imie pochodzenia skandynawskiego.

Gość Qeed
Nie bo kojarzy mnie sie tylko z kwiatkiem który mamy w domy beniaminek