Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlena92

Nieprawdiłowy wynik testu ciążowego

Polecane posty

Gość marlena92

Słyszałam że w wyniku nieprawidłowego działania układu hormonalnego (nie mam pojęcia czemu; w wyniku zażywania jakichś lekarstw bądź w razie choroby) jest możliwa następująca sytuacja że po zrobieniu testu ciążowego wynik wskazuje na bycie w ciąży chociaż tak naprawdę w ciąży się nie jest. Wie ktoś czy taka sytuacja jest możliwa? Jak tak to w przypadku jakiego zaburzenia wydzielania hormonów? Bądź przy braniu jakich leków?

Gość nie jestem pewna
ale chyba tarczycy, ale są sporadyczne przypadki

Gość marlena92
to jak z tą tarczycą na pewno przez to ? a co dokładnie jest z nią wtedy nie tak ?

ściągnij sobie ulotkę dowolnego testu mi pozytywny wynik testów pokazywały torbiele

Mogą ale nie muszą pozytywny wynik pokazać shorzenia typu:- torbiele- niedoczynność tarczycya także sytuacje:- przyjmowanie leków zawierających hormon hCG, jak pregnyl (zawsze info o możliwym wpływie na test znajduje się na ulotce leku i testu)W rzadkich przypadkach, szczególnie dotyczy to testów bez odpowiednich atestów - dodatni wynik może wskazywać na wyrzut hormonu lh odpowiedzialnego za pękanie pęcherzyków (zapowiedź wystąpienia owulacji).

Gość marlena92
Dziękuję ;) Ta wiedza bardzo mi pomogła ;*