Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielonnaas

Pomózcie mi chcę zrobić coś w wordzie____

Polecane posty

Gość zielonnaas

gdy otworzy się worda na dole jest przycisk, dzieki któremu mozna zrobić linie róznej grubości. Niestety mam nieaktywny ten przycisk, dlaczego? jak go uaktywnić?

Gość ankaskakankadwakije
Jak to jest nieaktywny? Klikasz go i rysujesz linię na arkuszu. a strzałkę możesz narysować? Pod koniec dolnego paska masz ikonkę ze strzałkami i tam możesz zrezygnować z grota.

Gość zielonnaas
nie moge własnie ani linii, ani strzałki. te przyciski sa jasnosiwe zamiast czarnych i gdy na nie najeżdżam nic sie nie dzieje. Nie moge wybrac stylu kreski ani strzałki.

Gość ankaskakankadwakije
Te linie różnej grubości to jest tylko formatowanie, najpierw musisz narysować linię (ikonka na początku paska), potem ją zaznaczyć i dopiero wybrac grubość.

Gość ankaskakankadwakije
Dziwne, a napis "Autokształty" masz aktywny? Tam są linie.

Gość zielonnaas
autokształy działają, ale robie karte pracy dla dzieci i chce zrobić linie do napisania litery, więc potrzebuję jedną cienką i dwie grube. Za Chiny nie moge zrobić.

Gość ankaskakankadwakije
Nie doczytałaś, w Autokształtach też masz linie! Kliknij i na górze są linie.Sama musisz ją narysować myszką na kartce. Dokładniej już nie umiem, próbuj.

Gość zielonnaas
zrobiłam cha cha cha :) jednak miałeś/aś rację, ze najpierw narysować, potem zaznaczyc i wybrać. Dziękuje:)

Gość zielonnaas
no to moze jeszcze jedno pytanko:) czy jest możliwośc w wordzie wstawienia litery pisanej? np. małe p pisane, nie drukowane. pewnie nie ma :(

Gość ankaskakankadwakije
No pewnie że można! Za kółkiem jest :rysuj pole tekstowe" no to musisz najpierw to kliknąć a potem piszesz ale to w rysunku bo przecież w wordzie piszesz normalnie...

Gość ankaskakankadwakije
Tym razem chyba ja Cię nie doczytałam;) Na górnym pasku tam gdzie masz czcionkę musiałabyś znaleźć taką najbardziej zbliżoną do pisanej.

Gość zielonnaas
O Boze, za jakim kółkiem :D? Ja to jednak zielona jestem