Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help me24

czy jest tu jakiś informatyk

Polecane posty

Gość help me24

witam proszę o pomoc, odnoście konfiguracji routera, mam router tp-link w8901g - skonfigurowałam go tak jak było pokazane w instrukcji i niby wszystko działa, problem tylko w tym że po podłączeniu routera z kompem kabelkiem sieciowym strasznie zmalała mi prędkość i z 1,3MB/s spadła do 100 Mb/s czyli niemal dziesięciokrotnie, wyskakuje tylko połączenie lokalne, a tym samym ciężko jest cokolwiek pobrać z neta itd. Jeśli ktoś mniej więcej wie o co mi chodzi i potrafi mi pomóc będę bardzo wdzięczna

Gość help me24
podnoszę

Gość hel me24
czy ktoś jest w stanie mi pomóc, bardzo mi na tym zależy

Gość wieczorna psycholożka
niestety nie wiem czym to jest spowodowane,ale wspolczuje

Gość hel me24
też nie wiem problem jest w tym że nie mogę skonfigurować połączenia tak aby była normalna prędkość, teraz działa tylko na połączeniu sieciowym z prędkością 1Mb/s jak przełączyłam na modem neostrady działa normalnie z prędkością 1024 Mb/s

Gość hmm wiesz co
ja mam livebox'a, ale mi zawsze pokazuje 100 Mb/s

Gość hmm wiesz co
A masz powpisywane w ustawieniach brama, maska itp? W otoczeniu sieciowym? Nie jestem informatykiem, jak cos mi nie dziala to po prostu bawie sie ustawieniami dopóki nie stwierdze, ze jednak sama nie dojde do tego ;)

Gość masz wlaczone WIFI moze
i laczy cie przez wifi z mniejsza predkoscia druga mozliwosc to straty na kablu czyli zle wykonany albo dosc dlugi

100 Mb/s to przepustowość między routerem, a komputerami. Jeśli chcesz zobaczyć jaką prędkośc ma Twój internet zrób test na www.speedtest.net

Gość Wishes
TP-LINK TD-W8901G Konfiguracja wpisz to : VPI - 0 VCI - 35 Service category - UBR without PCR Connection PPPoA Encapsulation - VC/MUX PPP User - twoja nazwa z umowy Neostrady PPP Password - twoje hasło z umowy Neostrady Reszta zostawiona domyślnie

Gość hel me24
wishes dzięki ja wcześniej stamtąd instalowałam i brałam quick start być może to jest przyczyną problemu, jak już zrobię tą drugą konfigurację to dam znać czy się udało

Gość hel me24
zrobiłam tak jak było pokazane a wraz prędkość jest 100 Mb/s

Gość i dobrze jest
Ma byc 100 Mb/s to jest szybkosc polaczenia ethernet a nie internetu.

Gość hel me24
no nie wiem czy to takie dobre jak mam 10 razy wolniejszy internet i strona strasznie zamula a pozatym nic się z neta nie da ściągnąć, nawet na emule mi wyskoczyło że mam za wolny internet.

Gość hel me24
sprawdzałam programem jakimś tam i jest predkość: Download: 995 kbps Upload: 258 kbps Latency: 83 ms czyli ja to rozumiem że mój net chodzi w tym momencie 10 razy wolniej niż powinien normalnie bo normalna prędkośc wynosić powinna 1024 mb/s a tu nawet 1000 kilo nie ma