Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zigzaczka

Kiedy pierwsze dziecko??

Polecane posty

wg mnie 20 latki to jeszcze nawet biologicznie całkiem wykształcone się są..ciało nadal sie rozwija, nawet nadal rosną podobno...kobieta koło 30 nadal młoda ale ma ukształtowane ciało już, może to i lepiej

Gość abc 27 k
kobiety powinny miec dziecko wtedy kiedy tego chca, kiedy czuja sie pewne a nie wtedy gdy np.mama, maz, otoczenie tego od niej oczekuja. pozne macierzynstwo rozni sie od wczesnego sa tu i tu plusy i minusy, sama osobiscie nie chcaialbym miec dziecka w wieku ok.40 lat, poprostu jestem leniwa i niechacloby mi sie bawic w pieluchy. pamitam tez ze w LO smialysmy sie z jednej kolezanki ze do niej na wywidowke przychodzi jej babcia(mama urodzila ja w wkieku 43 lat). moja mama urodzila ostanie dziecko jak mila 39 lat i zawsze mowila ze jest za stara na wywiadowki bo tam chodza same mlode mamy.

Gość krropeczkaaaa
pewnaona. -> nie jestem pewna:) nie przeczytalam dokladnie.

a podobno dziecko odmładza i zamiast bujać się na starość w fotelu ma się więcej energii bo przecież jest rodzina, jest po co żyć....ile to kobiet porodziło dzieci, wychowało je a na starość nie mają co ze sobą zrobić i dobrze, że wnuki czasem odwiedzą bo wszyscy tacy zabiegani przecież... Mam koleżankę w grupie na studiach która się późno urodziła, jej własna siostrzenica jest w jej wieku. Ma mamę starszą (mogłaby być jej babcią) , ale jaką energiczną i pogodną, zadbaną...:) dziecko odmładza jak nic :)

Gość badzzdrowy
zapraszam na stronke tu wiele ciekawych tamacikow , nowe wpisy na blogu www.badzzdrowy.pl

Gość ewwoska
Są też takie kobiety którym nie udaje sie też od razu od momentu kiedy zdecydują ze chcą mieć dziecko zajść w ciąże. Ale na szczęście sa rózne produkty które troszkę w tym nam pomagają. Mam tu na mysli chociażby rózne żele które stosuje sie przed stosunkiem. A dokładnie że Pre seed, który poprawia jakość męskiego nasienia i dzięki niemu mozemy pomóc troszkę w tych staraniach.

Gość ewwoska
Są też takie kobiety którym nie udaje sie też od razu od momentu kiedy zdecydują ze chcą mieć dziecko zajść w ciąże. Ale na szczęście sa rózne produkty które troszkę w tym nam pomagają. Mam tu na mysli chociażby rózne żele które stosuje sie przed stosunkiem. A dokładnie że Pre seed, który poprawia jakość męskiego nasienia i dzięki niemu mozemy pomóc troszkę w tych staraniach.

Gość gość
no taaaa najlepiej nastukac dzieci i nie miec je za co utrzymać, brawo

Gość moim zdaniemmmmmmmmmmmmmmm
najlepiej mieć pierwsze dziecko w wieku 27-30 lat. wtedy będziesz miała jeszcze czas na drugie jeśli je zechcesz, a nie będziesz musiała rodzić z mała przerwą, co jest koszmarem. Będziesz mogła zrobić przerwę między dziećmi 4-7 lat , co jest bardzo wygodne.

Gość NAJWAŻNIEJSZA
im wcześniej tym lepiej :) więcej nasieszysz się swoim ukochanym dzieckiem, a po drugie dziecko dłużej będzie mogło na Ciebie liczyć, po trzecie dziecko nigdy nie zwierzy się starej matce ze soich problemów, a do młodszą może wziaść za przyjaciółkę. bardzo wazne sa relacje rodzinne. RODZINA TO SZCZĘŚCIE! nie ma nic piękniejszego jak własne dziecko, to niesamowite uczucie!!!! polecam

Gość ullkowska222
My staramy sie już 2gi rok i w sumie jeszcze sie nie poddajemy :) Ale teraz spróbujemy jeszcze tego wspomnianego żelu o którym tu piszecie. Poki co na invitro jeszcze sie nie decydujemy.

Gość kollska89
Tak jak Wy bierzecie kwas foliowy tak powinnyscie też namówić męza na przyjmowanie ManForte. To suplement który korzystnie wpływa na produkcje plemników.

Gość baszkka
Bardzo dobrze zrobiliście. To bardzo cenne ze Twój mężczyzna własnei w tym okresie Ciebie wspiera i sam teraz też przyjmuje konkretny suplement.

Nie ma najlepszego czasu na dziecko, wytyczonego przez kogoś..Sama musisz wiedzieć kiedy chcesz mieć to dziecko, poczuć się w pełni na pozostanie mamą.

Gość gość
po 30 stce bo w sumie po co wcześniej ?

Gość czipikałooo
Ja mam 24 lata i jestem w 2 miesiącu ciąży. Pół roku po ślubie. Nieplanowane, ale baaardzo chciane :)

Gość czipikałooo
NAJWAŻNIEJSZA im wcześniej tym lepiej usmiech.gif więcej nasieszysz się swoim ukochanym dzieckiem, a po drugie dziecko dłużej będzie mogło na Ciebie liczyć, po trzecie dziecko nigdy nie zwierzy się starej matce ze soich problemów, a do młodszą może wziaść za przyjaciółkę. bardzo wazne sa relacje rodzinne. RODZINA TO SZCZĘŚCIE! nie ma nic piękniejszego jak własne dziecko, to niesamowite uczucie!!!! polecam Bredzisz jak potłuczona... Ja mam mamę, która mnie późno urodziła i jesteśmy bardzo zżyte, zawsze mogłam jej się zwierzyć z problemów. Dla porównania moja koleżanka ma mamę, która urodziła ją w wieku 19 lat i mają bardzo słabą relacje, ona wcale jej nie ufa. Wiek nie gra roli w tej kwestii jak widać.

Gość gość
Warto też zadbac tutaj o swoich meżów i partnerów. Im tez przyda sie taka suplementacja Musimy o tym my kobiety pamiętać

Jeśli chodzi Ci o stan fizyczny - to do 30 roku życia, ale tak na prawdę to sama poczujesz moment w którym będziesz gotowa. Znam dziewczyny, które zostały matkami w wieku 20 lat. Nie nie były to "wpadki". Po prostu instynkt macierzyński zadziałał ;).

Gość gość
A co jesli mamy podejrzenie ze to nasz mężczyzna ma problemy z potencja ? Czy coś warto mu podawać zeby go w tym wspomóc ?

Gość gość
Myślę, że między 26-30, żeby najpierw uporządkować różne sprawy, wziąć ślub, skończyć studia, no i żeby ewentualnie potem pierwsze dziecko miało rodzeństwo, wiem z doświadczenia, że małżeństwo musi być gotowe na dziecko, ale nie można z tym za długo czekać, moja koleżanka ma 39 lat, jej córka ma 14 lat i ona kiedyś chciała mieć jeszcze jedno dziecko, ale wahała się i zastanawiała, a teraz żałuje, bo już nie chce, mówi, że już za późno.

Gość gość
Jeśli chce się mieć dwójkę dzieci to pierwsze dziecko przed ukończeniem 28 lat, a drugie do 32 roku życia. Jeśli tylko jedno to najlepiej się wyrobić do 32 :) Tak to wygląda od strony statystycznej jeśli chodzi o naszą płodność, ale wiadomo że życie pisze różne scenariusze :)