Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezorientowanaa

Formy płatności - Allegro

Polecane posty

Gość zdezorientowanaa

Zamierzam sprzedac parę książek na Allegro - dotychczas nigdy nie korzystałam z tego serwisu, stąd moje pytanie: jaką najlepiej zaznaczyć formę płatności? W ogóle nie orientuję się jak działąją poszczególne opcje. Dzięki z góry

Gość zdezorientowanaa
up! Proszę o pomoc

Gość ghfdssss
najlepszy jest odbiór osobisty wtedy kase dostajesz do ręki ale to jest nie za często stosowane więc normalnie wpłata na konto podajesz nr konta jak ktoś przeleje na twoje konto kase to dopiero wysyłasz

Gość zdezorientowanaa
Hm, ale jezeli dopiero zaczynam kariere na allegro, wiec nie mam zadnych komentarzy pozytywnych (bo juz sie zorientowalam ze istnieje cos takiego) to rozumiem ze dla potencjalnego kupującego jestem niewiarygodna i bedzie mial opory zeby mi przelać kase? ;D

Gość ser śmierdzący starą skarpetą
tak, jesteś mało wiarygodna. może kup kilka rzeczy, dostań kilka pozytywów. zawsze jest inny odbiór wtedy. ja zawsze patrzę na komenty, zanim coś kupię (szczególnie, jeśli sprzedaje osoba prywatna)

Gość zdezorientowanaa
Nie no ta opcja odpada, nie bede nic kupowac, raz że nic nie potrzebuję, dwa że mam kryzys z gotówką :D

jeszcze możesz wysłać za pobraniem. płaci się listonoszowi przy odbiorze ksiażki, potem pieniądze trafiają do ciebie przez listonosza albo są wpłacane na konto. taka przesylka kosztuje troche wiecej niz normalna i na kase trzeba dłużej czekać ale jest pewniejsza dla kupującego

Gość zdezorientowanaa
o, to by bylo ok, dzieki!

Gość gotrfrydkaaa
przelew na konto bankowe. najprostsze..