Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pod wrażeniem

Suknie w stylu elfickim - czy ktoś zna jakąś?

Polecane posty

Gość pod wrażeniem

Marzy mi się suknia w stylu elfickim - dłuższy rękaw, być może nagie ramiona - do tej pory znalazłam jedną taka suknię i to z 2007 r. więc już jej nie ma w sprzedaży. Czy ktoś może polecić jakiś model w tym stylu?

Gość pod wrażeniem
Taka sobie mądralo: dzięki za ciekawe linki, ale raczej chodzi mi o prawdziwe suknie ślubne szyte w takim stylu, a nie kostiumy:) To są piękne kroje - nie wiem dlaczego tak mało jest sukni ślubnych w tym stylu :(

Gość taka sobie mądrala
już tak mam, że zwykle szukam inspiracji, a nie gotowych rozwiązań:-) po co ma być łatwiej, jak może być trudniej;-)

Gość pod wrażeniem
Szczerze mówiąc bałabym się szyć suknię - mialam już kilka przykładów łez rozczarowania na widok gotowych produktów - które były odległe od wyobrażeń :) Wzory piękne, szczególnie jedna suknia w tym drugim linku :)

Gość kiedy slub
ja mam do sprzedania z rękawkiem , ale na na laro za bardzo sie nie nadaje dlatego pytam kiedy slub

poszukaj w stylu empire rok temu byly modne wiec napewno cos powinnas znalesc

Gość pod wrażeniem
Niestety, nie znalazłam takiej sukni wśród kolekcji 2008-2010 :( Czy może ktoś jeszcze mógłby coś podpowiedzieć?

Gość pod wrażeniem
up

Gość pierwsza bardzo ładna
:)

Gość nie wiem co to ten marketon
ale tragiczne sukienki tam są.....

Gość pod wrażeniem
Ta ostatnia to własnie coś takiego, o co mi chodzi:) Może ktoś jeszcze?

Gość pod wrażeniem
Dodam jeszcze, że ta powyżej jest piękna, ale troszkę zbyt strojna - szukam takiego mniej więcej kroju, takich rękawów ale skromniejszej.

Gość zofiija do pod wrazeniem
taka sobie madrala przysłała ci link do tych sukien które nazwałaś kostiumami ale tam jest zakładka Real Brides , nie wiem czy wchodziłas , tam są fotki z autentycznych ślubów w takich sukniach , moze cos wybierzesz są cudne np ta http://www.facebook.com/photo.php?pid=732371&id=17695228468

Gość pod wrażeniem
Zofijo, ta para którą wskazałaś bierze właśnie ślub stylizowany na elficki - panna młoda ma na sobie suknię-kostium - z diademem itd. A ja poszukuję sukni ślubnej, białej, tylko o kroju w tym stylu. Nie chcę się przebierać za elfa, po prostu podobają mi się takie góry i rękawy :)

Gość wydaje mi się
ze nie wiesz sama czego chcesz?

przecież w tych linkach z facebooka jest od groma sukienek typowo ślubnych. białych, z trenem, z rękawem. można spokojnie wybrać ładną i na pewno nie będzie wyglądała jak przebranie. to, czy znajdziesz taką w sklepie to już inna historia. wzorów w każdym razie masz mnóstwo.

Gość suszona śliwka
coś nie bardzo kumam , chcesz sukienkę w stylu elfickim , a te to sa przebrania? no wybacz to sąaaaaaaaaa suknie w stylu elfickim , podobaja ci się rękawy i góry ,,, a na dole co chcesz mieć ? i czepiłaś się że to kostiumy ? jakie kostiumy , to są właśnie suknie szyte w stylu jakim chcesz mieć , masło maślane

Gość pod wrażeniem
Ok, oto przykłady: Kostium: http://www.wedding.w8w.pl/SUKNIE/STYLIZOWANE%20SUKNIE%20ŚLUBNE/slides/Cape_Guinevere_1.html#0 Suknia ślubna: http://www.wedding.w8w.pl/SUKNIE/STYLIZOWANE%20SUKNIE%20ŚLUBNE/slides/3.html#200 Pojawiając sie w pierwszej na własnym weselu będzie się wyglądać jak na balu przebierańców, w drugiej - jak piękna panna młoda. Różnica jest chyba zrozumiała?

Powiem ci, zaintrygowałaś mnie - elfiastymi sukienkami jestem zachwycona od wczesnego dzieciństwa, a ta pokazana w ostatnim poście jest spełnieniem moich najskrytszych marzeń. Zobaczyłam ją jakieś 3 lata temu, ale zapomniałam gdzie i cudem odnalazłam całkiem niedawno. Leży sobie u mnie spokojnie na dysku i czeka na mój ślub. Co ciekawe, chyba nikt nie wie, jaka to marka i kolekcja... A co do sukienek, ja znalazłam coś takiego: http://www.oronovias.pl/pl/galeria/raul_novias_2010?c=24&ft=10031-1.jpg Nie powiedziałabym, że jakoś szczególnie elficka, ale te rękawy wyraźnie nawiązują do takiego stylu. Życzę owocnych poszukiwań, jak znajdę jeszcze coś, to nie omieszkam podrzucić ;)

Gość Sophistication piekna