Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam robale fuu

Ale się wkurzyłam.... ROBALE

Polecane posty

Gość mam robale fuu

No nie wiem jak to się stało, ale odebrałam dziś wyniki i się dowiedziałam, że mam lamblie :O Jestem zła, bo nie wiem jak się tym zaraziłam, zawsze miałam praktycznie fanatyczne podejście do mycia rąk przed jedzeniem, mycia owoców i warzyw, korzystania jedynie z przegotowanej wody itd I co? Akurat mnie to musiało trafić :O Nie raz widziałam jak niektórzy np jedli jabłka prosto z drzewa i nic im się nie stało. I gdzie tu sprawiedliwość :O

Gość guten morgen
eeee tam , wylęgły się i tyle:D wypijesz to świństwo co ci lekarz przepisał i po robalach :P

to nie robale tylko pierwotniaki, dużo ludzi to ma , nawet nie wiedzą, trudno się leczy

Gość mam robale fuu
miałam objawy, tzn schudłam, miałam mdłości itd, to dostałam skierowanie na wyniki. Myslałam, że nic mi nie jest, a okazalo się, że mam robale a na dodatek miałam odwodniony organizm :o tzn nadal chyba mam

Gość mam robale fuu
No dobra niech już będą pierwotniaki, ale co nie zmienia faktu, że mam to paskudztwo w sobie :O

Gość mam robale fuu
rumiankowa wkładka higieniczna>> a masz podobne objawy?

aaaaaa tam , pasożyty zawsze żyly z ludzźmi , dzięki nim nie było kiedyś tak rozhuśtanych systemów immunologicznych, a teraz przez tą czystość same alergie

Gość mam robale fuu
tylko, że ja już teraz chyba popadne w paranoję pod względem czystości, bo skoro zawsze przestrzegałam zasad i mi sie to zalęgło, to najwidoczniej teraz muszę bardziej uważać :O

Gość mam robale fuu
Ja chyba nie miałam podwyższonej temperatury, tzn nie sprawdzałam. U mnie oprócz schudnięcia i mdłości, występowało ogólne osłabienie, utrata apetytu, zawroty głowy, i ból brzucha.

Gość eismmen
a czy masz kota koty to pierwsze zarazenie woda normalna z kranu moze byc zrudlem infekcji muchy tez

Gość eismmen
zrudlo informazi (GOOGLE "lamblie ,giardiaisis")jezeli znasz niemiecki polecam

Gość mam robale fuu
Nie mam żadnych zwierząt, w sumie kiedyś miałam kota więc może mnie zaraził, bo nie wiadomo od kiedy to mam. Nigdy nie piłam nie przegotowanej wody, więc to a pewno nie od niej. rumiankowa>> w takim razie może też zrób wyniki Teraz czuję obrzydzenie do samej siebie. Jak sobie wyobrażam, że to we mnie siedzi, to jeszcze bardziej mnie mdli niż zazwyczaj :O Najgorsze jest to, że tego chyba się nie da wyleczyć :O

Gość mam robale fuu
niestety niemieckiego nie znam, ale może coś pokombinuję z tłumaczem google, he

Gość od kota to się lambliami
nie zarazisz, a prędzej od domowników. Faktu że je masz nie zmienisz i pozosataje je leczyć, więc współczuję bo leczą się ciężko, metronidazol jest okropnie znoszony przez ludzi. Swoją drogą to prawda, kiedyś było dużo pasożytów i organizm się nie "nudził"i nie miał "czasu"na alergie. A tak na marginesie to wolałabym lamblie niż glistę lub tasiemca, a te pierwsze wciąż nie jest rzadkością.

Gość mam robale fuu
eismmen>> przeczytałam trochę na tej niemieckiej stronie, i piszą że mogłam się nawet zarazić w barze sałatkowym itd :O Tylko, że w Polsce niestety to się nazywa "choroba brudnych rąk" :O Nie dość, że mam te paskudztwo, to na dodatek dostałam jeszcze łatkę brudasa :O

Gość mam robale fuu
No w sumie fakt, wolę te cholerne lamblie niz tasiemca :O Gdybym się o nim dowiedziała, to bym chyba na zawał zeszła :D

Gość eismmen
to były pierwsze zrodla infekzi więcej jak wyżej objawy nieuzasadnione bóle brzucha więcej zrodel j/w

Gość mam robale fuu
gmjdtag>> miałeś lamblie? Tzn że da się to wyleczyć? Jeśli tak to chyba oddam każde pieniądze na skuteczny lek

Gość eismmen
dzisiaj da się wyleczyć wszystko kwestia czasu

Gość mam robale fuu
uff, zawsze to jakieś pocieszenie :) jak się tego pozbędę, to sobie obiecam, że będę jadła tylko to, co sobie sama przygotuję, i chyba za każdym razem jak wezmę cos do ręki, to będę po tym je myła... Inaczej chyba nie da się uchronić :O

Gość eismmen
nie popadnij w paranoje

Gość mam robale fuu
eh, wydaje mi sie, ż chyba właśnie popadłam w paranoję :O :(

Gość eismmen
=paranoja= mam na mysli przesadne uważanie na wszystko ,co się dotyka , zje , robi nie mozna wszystkiemu zapobiec

Gość mam robale fuu
wiem co masz na myśli, i ja miałam to samo. Już kazałam matce się przebadać w tym kierunku, i ręcznik będę chyba trzymać u siebie w pokoju, żeby nikt go nie dotknął. Muszę chyba też odkazić sztućce itd. Myślałam nawet powiedzieć koleżankom, żeby też się przebadały, bo może je zaraziłam, a jak one się nie wyleczą to zarażą mnie znów, a ja nie chcę tego mieć Ps. wiem, wiem opętało mnie, ale te lamblie strasznie brzydzą :O

Gość eismmen
koleżanki=? =sztuce dlaczego= zmiana. za 2 dni walentynki chcesz byc moja walentynka