Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewela1777

5 miesieczne dziecko odrzuca mleko

Polecane posty

Witam.Mam problem z dzieckiem otoz mam 5 miesieczna corke ktora od kilku tygodni nie chce pic mleka , co jej zrobie na sniadanie 150ml to zostawia 40ml , na obiad dostaje zupke jarzynowa z mieskiem okolo 160ml zjada cala, pozniej podwieczorek mleko i tu zaczyna sie problem zrobie jej 150ml to zjada tylko 40ml probowalam rozrobic z kaszka ale tez nie chce. pozniej daje jabluszko tez ladnie zjada i na kolacje kaszke tez zjada wszystko. tylko problem z tym mlekiem. Moze tą zupką sie zapycha za bardzo. Lekarka powiedziala ze na dziecko w jej wieku minimum jest 0,5litra mleka dziennie a ona zjada raptem 300ml

Gość moim zdaniemmmn
za wczesnie wprowadzasz mieso - a miesa jest bh sycace, skoro nie che mleka sprobuj jej dawac deserki mleczen na mleku modyfikowanym, z tegho co wiem to chyba nestle ma takie jogurciki i ja bym do 7 mce nie dawala miesa tylko same warzywa

Gość hjguitgg
moja wogole nie pije mleka i zyje nie pije od 4mc zycia teraz ma 12

Mam to samo..moja córka je mleko tylko przez sen...gdy nie spi i probuje jej dać to popije troche i wypycha butelke jezykiem, albo dmucha w nia, albo wtedy zaczyna cos gadać, nie mam juz sily...pediatra nie wiedzial co mi poradzic...w ciagu dnia jada mi jeszcze dwa razy po pol sloiczka owocow i zupki i pije soczki, przez sen potrafi wypic 150ml, zmienilam juz mleko ale to nie dalo rezultatu...teraz musze zrobic badania tak zalecila pediatra a ja jestem bezsilna.

Gość mamaleny
moja pije mleko tylko przez sen i już się do tego przyzwyczaiłam.usypiam i daje mleczko jak nie śpi nie ma szans by zjadła