Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolololp

Odnowa w Duchu św. JAK TAM JEST?

Polecane posty

Gość lolololp

Był Z Was ktoś w Odnowie w Duchu Św? Jak tam jest?

Gość GIMLI POWER
o kurwa znów jakaś sekta a kysz szatanie ty zboku jeden

Gość lolololp
nieee, mnie to tylko interesuje, bo nie wiem czy warto iść na takie spotkanie.

Gość GIMLI POWER
no kurwa szatan tam cię zgwałci!!!!!!!!!!!

Gość lolololp
to co piszesz, to akurat nie jest śmieszne...

zależy jak na kurs filip to mozez zaczoc mówić obcymi jezykami albo co innego cie oświeci

Gość kawa z marmoladąąą
^^ z tymi obcymi jezykami to robisz sobie zarty? czy faktycznie tam jest taki klimat

to sie nazywa chrzest w duch św a jednej to na ręce miała hostie odbita z literami IHS czyli Jezus ale to sie rzadko takie widzialne zdarza

Gość jak chcesz naprawdę wiedzieć
poszukaj gdzieś indziej informacji. Tutaj sami debile nie mający zielonego pojęcia. Tylko wysmiewają i znieważają.

Dary Ducha Świętego * mądrości, * rozumu, * rady, * męstwa, * umiejętności, * pobożności, * bojaźni Bożej. Charyzmaty W Nowym Testamencie oraz w późniejszej Tradycji (por. 1 Kor 12) wyróżniono następujące dary Ducha Świętego – tzw. charyzmaty: * słowo mądrości, * słowo poznania, * wiary (szczególny rodzaj wiary, koniecznej do tego by posługiwać np. charyzmatem czynienia cudów), * prorokowania (czyli przekazywania słów od Boga), * języków (dar mówienia obcymi językami – tzw. glosolalia), * tłumaczenia języków, * charyzmaty uzdrowień, * czynienia cudów, * rozpoznawania duchów. Dary Ducha Świętego, zwane również darami łaski (nie można na nie zasłużyć uczynkami) są nadprzyrodzonym wyposażeniem Kościoła, jako zgromadzenia wiernych w celu jego uświęcania i podniesienia jakości życia chrześcijan poprzez wzajemną nimi posługę. Owoce Ducha Świętego Tradycja wymienia owoce działania Ducha Świętego u chrześcijan: * miłość, * radość, * pokój, * cierpliwość, * uprzejmość, * dobroć, * wspaniałomyślność, * łaskawość, * wierność, * skromność, * wstrzemięźliwość, * czystość, * opanowanie,

Hmm ponoć objawia się dar języków na tych spotkaniach -ale to nie jest tak że idziesz i po godzinie zanasz starohebrajski, francuski i włoski Raczej są to "wreuudd kjdnb aaa wrauuuuć" i i inne tego typu "przemowy" :)

Raczej są to "wreuudd kjdnb aaa wrauuuuć" i i inne tego typu "przemowy nie wiem o co ci chodziło z tym j aa słuszalem aramejski taki cos znalazłem Babcia moja, Matylda, autorka wielu powiedzeń, które zapamiętałem na zawsze (jak ufam), mawiała do mnie i tak: Synek, rzykej dycki do Ducha Świyntego o siedym darów, to nie bydziesz tromba (co się przekłada: „Proś, synku, stale Ducha Świętego o Jego siedem darów, a unikniesz głupoty”).

moja koleżanka się w to angażowała swego czasu hmm i takiego typu słyszała "języki" ale nie twierdzę że nie objawia się czasem coś bardziej konkretnego-ja się w to nie "bawiłam" więc nie jestem ekspertką .Zresztą wszystko jest sprawą konkretnej wiary czyż nie?

Gość bosanoga
Moja koleżanka chodzi na takie spotkania ale nie ma zadnego daru. Za to moja przyjaciółka ochrzciła się w takim jednym zgromadzeniu protestanckim i jak na razie nie ujawniają jej sie zadne dary. kiedy byłam z nią na takim spotkaniu i musze powiedzieć że robi wrażenie szczególnie jak diakoni albo inne osoby z darami się za ciebie modlą.

Gość raczej jak w sekcie
Potrafią sobie np. wmówić, że mają dar obcych języków i wyją jak wilcy do księżyca niezrozumiałym bełkotem (wierzą, że spłynął na nich dar jakiegoś języka :O ). Plus wysoki poziom nawiedzenia i przekonania o własnej wyższości nad resztą nieoświeconych stworzeń :) Szczerze mówiąc dziwię się, że kościół pozwala na te ekscesy.

to nie tak na to trzeba se zasłużyć dożo sie modlić się komunie brać do spowiedzi chodzić raz w tygodniu

Gość mam to samo............
Byłam w odnowie Ducha św. Wyruchał mnie diabeł i wróciłam. A co???

Gość gość
Byłam na odnowie . Gdzie B óg tam też szatan. Jestem od trzech lat nękana przez żłego ducha tak powiedział pewien ksiądz że nigdy nie powinnam była tam chodzić. łudzie dobrzy i wrażliwi trzymacie się oo takich wspólnot jak najdalej!