Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sukienka w kwiaty

Czy bulimiczka może zastosować głodówkę??

Polecane posty

Gość Sukienka w kwiaty

Zastanawiam sie czy podczas głodówki bede miala napady??podobno glodowka 'oczyszcza' tez psychike, moze uda mi sie wyjsc z bulimii?? odrazu napisze, ze nie chce stosowac glodowki zeby schudnac tylko zeby oczyscic organizm, poprawic samopoczucie, pozbyc sie zaskornikow, najbardziej to wlasnie zalezy mi na poprawieniu wygladu skory teraz bylam na diecie, w ktorej unikalam weglowodanow, troche schudlam ale bledem bylo unikanie warzyw i owocow:/ teraz je jem i biore witaminy w tabletkach, ale boje sie ze jak zaczne jesc wegle to bede tyla na potege, tylko ze zaczyna brakowac mi energii jak ich nie zjem, a jak zjem to mam wyrzuty sumienia i napad bulimiczny mam nadzieje ze przez głodówke uda mi sie przy okazji przestawic oragnizm na zdrowy tor i zaczac zywic sie uwzgledniajac wszytkie grupy skladnikow tylko nie wiem, czy to ma sens, bo jak bede miala napad, to caly wysilek na marne:( poradzi cos ktos, co mam robic, jak jesc, bo sama juz nie wiem:(

Diety niskokaloryczne to totalna porazka dla bulimiczki, o zerowych nie wspominajac ;) Podczas napadu wszystko idzie Tobie praktycznie w brzuch, a tluszcz z brzucha najtrudniej spalic. Zatem ... jesli nie wyeliminujesz napadow, to mozesz zapomniec o swietnym brzuchu - pisze tak, zeby Cie nastraszyc (ale prawda), moze dzieki temu podczas kolejnego siegania po jedzenie ... sie opanujesz ;) Dla Ciebie, jak i innych, najlepsza dieta to ta ... na ktorej pokrywa sie dzienne zapotrzebowanie a niski (10-20%) ujemny bilans uzyskuje poprzez aktywnosc fizyczna - aeroby + silowe.

Gość Sukienka w kwiaty
Borsuku dziekuje za odpowiedz, ja teraz jem duzo bialkowych produktow, nabialu, miesa, ale ostatnio odczuwam straszny brak energii, bole glowy, lubie cwiczyc, ale nie mam ostatnio na to sily, chyba za bardzo ograniczylam weglowodany, boje sie do nich wrocic boje sie jojo, a do tego ta bulimi, ktora mi wszystko komplikuje, nie pozwala stopniowo wlaczac wegli, bo jak zjem troszke, to automatycznie jem wiecej i ide rzygac opanowac napad.... latwo powiedziec trudniej zrobic

Gość Sukienka w kwiaty
ach no i jeszcze taka sprawa nie wiem jakie jest moje zapotrzebowanie, jezeli okaze sie ze jadlam mniej nawet po odjeciu tych 10% to czy przypadkiem nie utyje jezeli bede jadla zgodnie z zapotrezbowaniem?? no i przyznam, ze nie jadam zbyt regularnie, czasami dosc duzo, a czasami bardzo niewiele w ciagu calego dnia, to chyba tez nie sluzy ladnemu brzuszkowi;) wogole pogubilam sie, mam tego dosc!!!!!!!

nie rób głodówek, ja mam bulimię, robie czasem ale skutki nie zawsze są dobre

Sukienka ... zmien podejscie (nie garderobe ;) ). Tutaj wyliczysz zapotrzebowanie: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3224040 Jesli bedziesz liczyla kalorie to bedziesz miala ... calkowita kontrole nad wlasnym cialem. Swietna sprawa, zajmuje 1-5 minut dziennie. Wszystko w ... Twoim kalkulatorze (glowie). Zeby nie tyc na normalnym ... trzeba odliczyc kcal zwiazane ze spowolniona przemiana materii -- najlepsza metoda to metoda ... obserwacji - aczkolwiek czasochlonna.

Gość kolorowy motylek
a jak sie powinna odchudzac byla anorektyczka?

Gość kolorowy motylek
ja akurat jak zerwalam z ana i zaczelam tyc,to przez yo-yo waze ponad 10kg,niz przed odchudzaniem,w czasie ktorego zapadlam na anoreksje.Teraz myslenie jem mniej powoduje,ze jem coraz mniej,az w koncu nic,tak samo,jak sobie postanowie nie jesc po 18,to potem nie jestem w stanie nic przelknac po 17,16,15,w koncu glodowka,tak samo kalorie 1200,1000,800,700,500,200.

Gość Asia przysza mama
Czesc, powiem Tobie z dośiwadczenia, że głodowka dla bulimiczki nie jest dobra ! Jak wiesz to zaburzenie jest na tle psychicznym, wiec proponuję terapię, zdrowe odzywianie i wyjscie z tego syfu... Domyślam sie. że masz dosyc takiego gadania, ale radzi Tobie to osoba, kt ora przeszła to pieklo...i nie jest wcale latwo. bo trzeba walczyc i teraz wiem, ze nie ma takiego czegos jak kontrolowany napad tudziez kontrolowane objadanie sie...Zawalcz moze uda się :)

Gość Asia przysza mama
Kwiatku jesli moge to coś poradzę:) sama mialam anoreksję z bulimią na zmianę, poki co teoretycznie wyszlam z bulimii, bo juz mnie nie ciagnie tak do wymiotowania, potrafie z tym wygrac, aczkolwiek z ana jest gorzej, bo ona jakos bardziej sie przebija i chce wrocic. Szczerze nie wierze w slowa mozesz z tego wyjsc na zawsze ...to zostaje w psychice ten dziwny tok myslenia... co proponuję dla ciebie przede wszystkim podaj swoja wage wzrost wiek, i napisz jak dlugo chorowałas postraam si epomoc, aczkolwiek profesjonalny dietetyk bylby najlepszym rozwiazaniem :)