Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swiadek

wodzirej a świadek?/

Polecane posty

Gość swiadek

witam chciałem zapytać ile kosztuje wodzirej na weselu? mam byc świadkiem przyszla zona kumpla wymyslila ze swiadek ma być panem od podawania wodki picia z gosci i urzadzania zabaw i w ogole zabawiania gosci. te 2 pierwsze to rozumie bo zawsze myslalem ze taka rola swiadka ale reszta? od tego jest wodzirej... nie kazdy sie do tego nadaje. stad moje pyt. ile kosztuje wodzirej. i czy to co ona wymysla to serio tradycja czy chca na wodzireju przyoszczedzic. bylem na wielu weselach i czegos takiego nie widzialem moi znajomi i rodzina tez...

ja bylam tylko na jednym weselu - wodzirej byl, ale swiadek rowniez wdawal sie w ta role, zabawial i nalewal wodki :P ale to bylo wesele na wsi, moze tam maja taka tradycje. Moim zdaniem obowiazkiem swiadka nie jest 'zabawianie' gosci, wiec sie nie stresuj :) pogadaj z kolega i powiedz mu, ze nie czujesz sie komfortowo w roli wodzireja. Na pewno zrozumie :)

Gość swiadek
no wlasnie na tych weselach co ja bylem to swiadek owszem pilnowal wodki a jak z kazdym pil to tez costam pozagadywał ale nie zeby wymyslać i organizowac zabawy tak jak ona to sobie wyobraza....

zadnych zabaw nie musisz organizowac ani wymyslac :O moim zdaniem :) dogadaj sie ze znajomymi, a na pewno nie bedzie probelmu :) ja tez bede swiadkiem na weselu i martwie sie, ze bede musiala gosci zabawiac, a strasznie niesmiala jestem :O

Gość swiadek
moze jeszcze ktos obeznany w temacie sie wypowie? :)

Gość jusaa
no cóż,byłam na kilku weselach i pierwszy raz słyszę żeby świadek zajmował się zabawianiem gości. U mnie świadek był przede wszystkim moim gościem i cieszyłam się że na mój ślub przybył z daleka.Do głowy mi nie przyszło żeby obarczać go nawet roznoszeniem wódki.Tym zajmował się mój tata i teść.Świadkowie przede wszystkim mieli się dobrze bawić z nami.

Gość ZABAWY NA WESELU
POWINNY BYĆ ORGANIZOWANE PRZEZ ZESPÓŁ, ALBO DJ. PIERWSZE SŁYSZE ŻEBY SWIADEK TYM SIĘ MUSIAŁ ZAJMOWAC, A Z NAM SIĘ NA TYM BO JESTEM Z BRANŻY.

Gość obeznana w temacie orografii
piszemy: rozumiEM, nie rozumiĘ :o

świadek nie jest od zabawiania gości do diabła :o jak chcieli klauna cyrkowego to mogli kogoś innego sobie wybrać. No owszem - roznoszenie wódki i pomaganie parze w jakiś technicnzych sprawach jak zbieranie prezentów czy czegośtam zorganizowanie-to ok. Ale żbey wymyslać zabawy? Może źle zrozumiałeś?