Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pikupikupiku

Prezent na chrzest od chrzestnego

Polecane posty

Gość pikupikupiku

Czy ktoś może mi doradzić co podarować dziecku w Dniu Chrztu bedąc chrzestnym. Może znacie jakieś super prezenty, całkowicie nie wiem co będzie odpowiednie. Cena to ok 500zł.

Gość pikupikupiku
Prócz tego oczywiście kupuje świecę, płacę za chrzest w kościele ale chciałbym coś podarować szczególnego jeszcze na pamiątkę-)

Gość pikupikupiku
Może kiedyś wasze dziecko dostało jakiś super prezent lub wam udało się kupić. Błagam o pomoc.

Gość gfvgfdfdf
kup jakąś zabawkę ale dla starszego dziecka,czego rodzice nie maja? co im sie przyda?

Gość pikupikupiku
właśnie o to chodzi,że im nic nie brakuję. Kasy też nie chcę dawać bo chcę coś na pamiątkę DLA DZIECKA kupić.

Ja nie byłam chrzestną ale córce kyznki kupiłam srebrną bransoletkę z wygrawerowanym imieniem i datą urodzenia i przyozdobiona była małymi cyrkoniami.

Gość pikupikupiku
Aleksandra dzięki, właśnie to dziewczynka jest to może dobry pomysł, a ile za nią zapłaciłaś? są jakieś inne propozycje?

Gość gfvgfdfdf
pamiątke ze chrztu? może Biblie kup,napisz w środku dedykacje,Wiele łask Bożych itd. i wsadz pieniazki

Jeżeli wszytsko mają to wydaję mi się dobrym pomysłem zwłaszcza że pamiątka na całe życie. Ja płaciłam to było pół roku temy ok. 300

Gość gfvgfdfdf
wiesz rodzice sami wydaja pieniadze,na to co im potrzebne,wolalabym dostac pieniadze albo ta bransoletka plus pieniadze,jak to srebna to nie jest to duzy koszt moze z 50zl taka juz ful wypas :D

Gość pikupikupiku
widziałem taką Biblię ilustrowaną dla dzieci, ale ona kosztowała 4 dychy a ja nie chcę kasy dokładać do koperty bo dziecko nic z tego mieć nie będzie.

Gość gfvgfdfdf
300zl srebrna bransoletka?? .... brak słów

Gość gfvgfdfdf
a myślisz,że z bransoletki coś mieć będize? kup coś pożytecznego,fajową zabawkę wybiegajać pól roku w przód i do tego możesz tą bransoletke

Gość pikupikupiku
a myślicie,że jak znajdę taką bransoletkę za 500zł to wystarczy, oni są zamożni i nie chcę wyjść na ubogiego krewnego:-)

Gość gfvgfdfdf
na moje oko za drogo,przecież srebro to taniocha jest

Gość gfvgfdfdf
myślę,że bransoletka 500zł to przesada,z tego to dopiero pożytku ni ma

Gość pikupikupiku
to myślicie że za parę lat nie będzie chciała jej nosić na ręku?

Ja płaciłam ponad 300 złotych to było robione na zamówienie, odbiegało od katalogu i było dość oryginalne. DO tego kupiłam kwiaty i kartkę i poszłam. A swojej chrześniaczce (siostreznica) to było 1,5 temu kupiłam wózek na chrzciny ale dałam wczesnej,

Gość no wkurzona jak cholera
właśnie coś z biżuterii to fajny pomysł. Ja mam krzyżyk złoty który dostałam od chrzestnej matki i bardzo sobie go cenię, mimo że mam już 27 lat.

Gość pikupikupiku
Aleksandra to pewnie ten wózek był droższy niż 500zł. To myslisz, że ja za mało chcę przeznaczyć? Bo już sam nie wiem. Moja dziewczyna mówi,że powinienem z 1.000zł przeznaczyć na pierwszą chrześnicę.

Gość pikupikupiku
a myślicie że złoty łańcuszek z medalikiem to nie tandeta na te czasy?

WIesz co jest taka zasada każdy daje tyle ile może. Jeżeli 500 to dla Ciebie wystarczająca kwota to ok. Niektórzy dają 200 bo na tyle ich akurat stać więc tym akurat się nie sugeruj ;) Zwłaszcza że masz dziewczynę a nie żonę wiec wnioskuje że dopiero na dorobku jesteście ;)

Gość gfvgfdfdf
zloty lancuszek i medalik nigdy nei wyjdzie z mody :)

Gość pikupikupiku
w sumie to może i było mnie stać, najwyżej jej do kina przez 3 miesiące nie wezmę:-)

Ja dostałem na chrzest złoty łańcuszek z medalikiem i jak mam być szczera to lezy w szafce na samym dnie, poprostu nie pasuje mi do niczego chyba że sam łańcuszek.

I o tym mówię że daje się tyle żeby jeszcze dla samego siebue starczyło na porzadne życie a nie dać prezent za bóg wie ile a potem jeść chlep z margaryną...

Gość miła jak zawsze
Jesli rodzice dziecka mają zamiar przekłuć dziewczynce uszy (ale o to musiałbyś zapytać) możesz kupić delikatne,malutkie kolczyki, zawsze można kupić rowerek, są takie fajne,duże bujane zabawki np tygrysy,smoki, jako dodatek może byc taka duza książka gdzie rodzice notują ważne wydarzenia z zycia małej, siedzonko, które ma mnóstwo przycisków które świecą i wydaja różne dźwięki.