Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Susan_______________

Problem z blueconnectem!Pomocy!

Polecane posty

hej,słuchajcie,mam problem z internetem z blueconnecta...mam go od jakichs 3 tygodni.w pierwszym tygodniu ładnie szybciutko chodzial,a teraz nie,stron nie otwiera nawet...:(gadu i skype chodzą normalnie,ale stron nie otwiera...dlaczego tak sie dzieje?ja wiem ze blueconnect ma jakies tam skoki polaczenia czy cos...ale tak jak mowie,na pocżatku chodzil normalne szybciutko,a teraz porażka...ktos pomoze?

up

Gość a jakże
Może limit przesyłu danych Ci się skończył? Ja też tak mam.

co to znaczy?

a moge cos z tym zrobic?czy to juz tak caly czas bedzie?:(

Gość a jakże
To zależy na ile GB masz podpisaną umowę. Jesli wykorzystasz limi to net spowalnia i strony się wolno otwierają.

Gość a jakże
Mozesz zawsze zmienić umowę na zwiekszenie limitu, ale to kosztuje.

hmm...tego nie wiem...bo to wlasciwie nie moj tylko kolegi...to znaczy na ile gb...?ale nie chodzi ci o szybkosc?bo szybkosc to mi wskakuje 3,6 mb/s.ale to nie o to chodzi prawda?no dobrze,ale czy to sie odnawia jakos miesiecznie ten limit?bo to sie normalnie co miesiac placi prawda?

Gość limit się skończył
każda otworzone stronka, fotka żre jak przeglądasz jakieś zdjęcia czy stronę z fotkami to normalne że się kończy przy takim necie trzeba mieć poblokowane co się da na pewno reklamy wyskakujące okienka itd bo inaczej kilka dni i po necie

Gość a jakże
Od nowego okresu rozliczeniowego znów bedzie szybko chodził, po wyczerpaniu limitu zwalnia.

Gość limit się skończył
trzeb podpisać umowę na wyższy limit i wtedy płacisz więcej - masz więcej

aha,juz rozumiem.czyli to tak mniej wiecej jak z telefonem na kartę...ok,czyli od nowego okresu rozliczeniowego znowu bedzie chodzil...dzieki:)

a powiedzcie mo jeszcze...bo mam na dole (mieszkam w domu)neostrade do stacjonarki,i wiem ze da sie zrobic tak przez wifi jakos zeby ta neostrada tu chodzila...ale jak?jaks karte sieciowa trza miec?ja sie na tym nie znam...ktos mi cos powie ta ten temat?

zeby miec w laptopie neta tez

Gość limit się skończył
karta sieciowa, router i konfiguracja

a ten router to co to jest?a karte sieciowa to skad wziac?

Gość u mnie wszystko ok
-router to urządzenie, które dzieli net na kilka kompów - poszukaj w google kosztuje gdzieś od 150 - 200 zł musi być taki, który przesyła przez wifi - nie wiem czy wszystki wysyłają jak mam tak w domu podzielony na 4 kompy - mój laptop, syna i męża przez wifi plus jeden stacjonarny przez kabel śmiga bez kłopotu, ale trzeba umieć skonfigurować oczywiście sieciówki każdy komp musi mieć

Gość TroC
Blueconnect to jedynie mizerna namiastka internetu. Nadaje się co najwyżej do czytania poczty (większe załączniki do maili nie przechodzą) i sporadycznego oglądania stron www. Do niczego więcej ! Przez blueconnect nie można pobrać żadnego większego pliku, przy czym nie chodzi tu o jakieś duże pliki z filmami ! Blueconnect blokuje transfer po przesłaniu jedynie 6-14 MB banych.... Nie ściągniecie przez blueconnect żadnej aktualizacji oprogramowania, żadnego większego pliku graficznego, projektu itd... (nie chodzi tu wcale o jakieś blokowanie p2p, blueceonnect blokuje pobieranie dowolnych plików z dowolnych stron po przekroczeniu kilku-kilkunastu Mb... Tragedia ! Nie da się tego zwrócić i zrezygnować z abonamentu ! To co reklamuje era "blueconnect za darmo przez 30 dni... możesz zwrócić terminal i rozwiązać umowę" to jedno wielkie oszustwo ! Na prawdę nie da się zrezygnować z umowy !!! Prokurator powinien zająć się era za tak bezczelne oszukiwanie klientów !