Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mom791

piwo bezalkocholowe w ciazy?

Polecane posty

Gość mom791

Wczoraj bylam z mezem u znajomych na urodzinach kolezanka poczestowala mnie piwem bezalkocholowym na puszce bylo napisane 0,0 alc vol%.Puszka miala 33 cl wypilam ja.Jestem w 16 tyg ciazy .Dopiero dzis dopadly mnie wyrzuty sumienia ze moze jednak nie powinnam wypic nawet malego piwa bezalkocholowego .Co Wy sadzicie ?czy taka mala puszka bez % moze zaszkodzic dzidzi???

Gość bezalkoholowe
nie zaszkodzi.

Gość taaa zaszkodzi przy takim
podejsciu to ty nawet wody nie pij!!

Gość nie nie zaszkodzi
ale nastepnym razem wypij sobie sok

Gość MAMANIKOLINKI
Jak bylam w ciazy i bylismy na wakacjach to tez pilam bezalkoholowe piwo pod parasolami ....;) nic sie nie dzieje, mozna.

Gość a dlaczego sok
skoro piwo jest bezalkoholowe (swoją drogą dla mnie to nie piwo:P to czemu ma tego nei pic?

Gość kasiuchaaaa
ja przez cala ciaze tez wypilam bezalkocholowe moze z 5 razy i wszystko jest ok

Gość jak mozna
co wy za matki bedziecie juz rozpijac male dzieci w brzuchu

Gość mom791
poprostu chcialam poznac wasze zdanie

Gość zeby bylo jeszcze czym
je rozpijac:p a nie "piwem", ktore piwem jest tylko z nazwy:P:P:P

Gość lasicsa
Po to są właśnie takie portale aby można było wypowiedzieć swoje zdanie na zadane pytanie. Nikt tutaj na nikogo nie "najeżdza" i nie próbuje wmówić swojego zdania. Ja uważam że 9 miesięcy to nie aż tak długo i można wytrzymać bez piwka itp. Również lubię wypić winko do obiadu, piwko ze znajomymi...jednak myśl że noszę w sobie dzieciątko powoduje blokade która mówi mi że nie powinnam. To jest moje zdanie, Wy zrobicie jak uważacie. Jednak zawsze będe powtarzać kobietom w ciąży że piwko czy papierosek w jej stanie to wręcz nie wypada...

Gość to moje zdanie jest takie
nie jedz i nie pij bo wszystko moze zaszkodzic:P

Gość do lasicsa tu mowa
jest o piwie bezalkoholowym(!!!) 0 promili alkoholu(!!!) a nei napojach alkoholowych!

Gość 12345ttttt
jak można byc w ciazy i pić piwo?? nawet to 'niby' bezalkoholowe...

Gość a co to jest ALKOCHOL
??????

Gość widze ze tu niektore maja
uczulenie na słowo "piwo", nawet gdy jest bezalkoholowe....gdyby piwem nazwac np. wodę mineralną tez by krzyczały by nie pic!

Gość piffffkoo
Przesada jest to wszyscy wiedza ze alkochol w ciazy jest absolutnie niewskazany i szukaja dziwnych wymowek ... ze to tylko karmi itp. Zalamac sie mozna jak potem cos dolega malenstwu i nie wiem czy to nie przypadkiem przez saczenie karmi od czasu do czasu. |Ja wole miec ten komfort ze wiem na pewno ze nie szkodze swojemu dziecku. Ale kazdy moze robic co chce.

Gość GGTGRRE
też zastanawiam się co to jest ALKOCHOL ? nie spotkałam się jeszcze z tym,może zamiast na urodziny do koleżanki,poucz się trochę,jak nie można wiedzieć jak się piszę ALKOHOL przecież to prawie w każdym sklepie jest napisane i nawet wzrokowo idzie zapamiętać

Gość Ciekawi mnie ile z was zjadlo
w ciagu 9 miesiecy cukierek z alkoholem, nie mowie o barylce z wisnia w wodce, ale jakims cukierku adwokatku, batonik pawelek... Moja mama robi paczki, bulki drozdzowe i one tez maja jakis tam0.0000001%alkoholu, podpiwek, zreszta wszystko co ma drozdze... ale taki % nawet nasz organizm nie wyczuje... Piwo bezalkoholowe wymyslili dla kierowcow, a nie dla kobiet ciazarnych... Mozna tez kupic cole w puszce i na to samo wyjdzie. Bo piwko bezalkoholowe to poprostu gazowany napoj. Jesli ktos nie ma problemu z picem gazowanych rzeczy to spoko... Ja jestem na poczatku ciazy i gazowane mi nie wchodzi :)

Gość mom791
ale wy niektore jestescie beznadziejne czlowiek nie moze sie pomylic ?

Gość buuuuuuuuuuu
ja pilam wypilam kilka razy karmi i wsystko bylo ok,

Gość no i co z tego...
a ja w ciazy wypiłam nieraz poł szklaneczki normalnego piwa i wszystko jest dobrze. Wino wytrawne tez piłam (pół kieliszka) Bez przesady!!!!

Gość bleeeeeeee....
"winko, piwko, papierosek" - już widze materiał na kolejną "ciumkającą" matkę... :P

Gość bdfbvfdvb
mi to lekarz polecił czasami wieczorem wino wytrawne czerwone.. na lepsze krążenie

Odrobina alkoholu nie jest zabójcza, oczywiście mam na myśli zdrowe dawki, np lamka wina do obiadu. Ale miałam kiedys znajomą która nie pije alkoholu bo nie lubi, ale w ciązy naszła ją nieodparta chęć na wódkę! Poszła do lekarza bo nie chciała robić krzywdy dziecku i chciał to jakoś zdusić, ale lekarz powiedział że "zdrowe" dawki nie zaszkodzą maleństwu i powiedział że pół kieliszka raz czy dwa w tygodniu nic dziecku nie zrobi.

A ja gdzies ostatnio slyszalam ze jest jakies piwo które wrecz zaleca sie kilka razy wypic w ciazy... artykuł mnie jakos odpychal, bo nie wierze zeby alkohol dzialal pozytywnei na dzidzie, ale bezalkoholowe piłam dla towarzystwa... jedno na cala imprezke ;)