Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z daleka strasznie dziewczyna

KRAKÓW CO POLECACIE JAKIE HOSTELE PROSZE O POMOC I CO WARTO ZOBACZYC

Polecane posty

NIGDY nie bylam jeszcze w krakowie wybieram sie tam z moim facetem prosze poleccie jakies sprawdzone miejsca gdzie spac zjesc zwiedzac...naprawde prosze o pomoc

Gość upaapxdsxssxcs
Polecam do spania hotel ETAP ul armii krajowej 11... dla mnie rewelka byłam już kilka razy super obsługa czysto niedaleko do centrum poprostu super;) także to polecam w 100% także spacer brzegami Wisły..cudowny czas na rozmowy..

dzieki jakie macie jeszcze typy swoje?

Gość fortes fortuna adiuvat
Jak szukałam stancji, to spałam w Secret Garden na Kazimierzu, czysto, ładne pokoje, przemiła obsługa i śniadanie w cenie :) Wszędzie blisko i w ogóle polecam ;) A co cię interesuje ze zwiedzania? Kościoły? Muzea? Galerie? Mieszkam tu od niedawna, ale coś niecoś już wiem ;)

az wstyd ale nie widzialm nic wiec zaczne od wawelu stare miasto sukiennic itp;) zalezy mi wlasnie na bliskiej lokazlizacji tych miejsc

Gość bla bla bla bla bla bla bla
odradzam hostel LEMON

oo ten secret garden ladny bardzo dziekuje;)

ale za daleko ten garden;(

Gość boski krakowianin
Hej bejb! Jeśli tylko chcesz mogę ci pokazać nocne życie Krakowa oraz inne atrakcje... Tylko pozbądź się tego fagasa.

czy ja wiem, tramwajem to chyba są 2-3 przystanki od Wawelu. Jest jeszcze taka opcja, żeby wynająć sobie mieszkanie na kilka dni, ale nie pamiętam strony, gdzie to moi znajomi załatwiali. Wtedy jest też troszkę drożej, ale jest naprawdę duży wybór lokacji... Z centrum to Sukiennice są teraz w remoncie i nie można całych zwiedzić. Kościół Mariacki oczywiście- trzeba kupić bilety. Wawel- najlepiej iść rano bo jest ograniczona liczba biletów na każdy dzień. No i w poniedziałek jest zamknięte. Polecam Smoczą Jamę pod zamkiem i Skarbiec. Na Kazimierzu warto iść do muzeum w szarej synagodze albo na ul. szerokiej. Ciekawa jest też synagoga Remu z cmentarzem. Najlepsze zapiekanki są na placu nowym, własnie na Kazimierzu ;)

naprawde dziekuje ci za tak szczegolowe informacje;*

Gość joannngg
co do zapiekanek to absolutnie się zgadzam =) w ogóle kazimierz jest świetnym miejscem, mnóstwo knajpek, restauracji, kawiarni, tam również jest dużo hosteli

nie ma za co :) ja też kiedyś przyjechałam tu pierwszy raz, i szukałam wszystkiego na ślepo, więc wiem jak to jest :) Z praktycznych rzeczy jeszcze podpowiem, że warto podjechać na Rynek Podgórski (przystanek nazywa się Korona) i przejść się po uliczkach Podgórza, jeżeli pogoda i czas pozwolą to warto też wspiąć się na któryś kopiec- Kościuszki albo Krakusa i ogarnąć wszystko z góry. Na pizzę polecam wybrać się do Cyklopa na Mikołajskiej, a na herbatę/kawę na gołebią 3 albo do Prowincji na Brackiej. Na wieczorne piwo klimatyczny jest Stary Port, o ile nie przeraża was nieco rockowo-szantowy klimat. I bardzo ważne- zapoznajcie się z komunikatami na stronie mpk bo są chyba w fazie ostrych reform i rozkład zmienia się z dnia na dzień. pozdrawiam, miłego wyjazdu :)

FORTES JESZCZE RAZ DZIEKI;*

Gość Krakusek123
Ja ostatnio nocowałam na placu szcepańskim w Old Town Hostel rewelacyjne położenie bo wszedzie bliziutko a wiadomo ile taxi w Krakowie kosztuje a tak to wszędzie piechotką no i formę poprawilam wiec udany weekend

Gość do z daleka strasznej dziewczy
Uważaj w Krakowie, bo w Smoczej Jamie mieszka Smok wawelski, który zjada dziewice.

Gość Krakusek123
W Krakowie straciłam cnotę.