Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MOJA  FANTAZIA

Kuchnia regionalna.

Polecane posty

Gość obiady mogą być
różne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Potrawka z klopsikami składniki na cztery porcje 40 dag brokułów 40 dag marchewki 1 duża cebula 25 dag makaronu rurek sól pieprz 3 łyżki oleju 3 parówki cielęce 3/8 l rosołu warzywnego 15 dag śmietany kremówki 3 łyżki zasmażki błyskawicznej natka pietruszki do dekoracji sposób przrządzania: brokuły i marchewki oczyścić, opłukać pod bieżącą wodą, dobrze osączyć, brokuły podzielić na małe różyczki , marchewki pokroić w cienkie ukośne plasterki, cebulę obrać, pokroić w kosteczkę lub drobno posiekać, makaron gotować ok . 10 minut, parówki wycisnąć z osłonek, mocno rozgrzać olej na patelni , smażyć na nim porcje wyciśniętych parówek masy kilka minut na średnim ogniu, nie przerywając mieszania , do klopsików wrzucić cebulę, zrumienić, następnie dodać marchewkę z brokułami, wszystkie składniki smażyć kilka minut (cały czas mieszać), całość podlać rosołem i śmietaną, gotować 5 minut na małym ogniu pod przykryciem, makaron odcedzić, dobrze osączyć na sitku, dodać do warzyw na patelni , ostrożnie przemieszać, na cztery talerze przełożyć porcję potrawki, gotowe danie udekorować gałązkami natki pietruszki , potrawkę z klopsikami podawać na gorąco bezpośrednio po przyrządzeniu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wolę na ostro
dużo przypraw

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×