Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zimny513

Oszukany na allegro - co robic?

Polecane posty

Gość Zimny513

Towar sprzedany jest uszkodzony, a w aukcji byl opisany jako idealny, 100% sprawny. Sprzedawca nie chce zwrocic mi pieniedzy, niecale 200zl. Jakie sa dalsze procedury odzyskiwania pieniazkow? Ktos mial podobnie?

Gość stary allegrowicz
A czemu sprzedawca ma ci oddawać pieniądze? Najpierw odeślij towar na swój koszt z pismem reklamacyjnym opisującym uszkodzenia przedmiotu. Jeśli sprzedawca reklamację przyjmie, to zwróci pieniądze. Odrzuci reklamację/nie przyjmie paczki pozostaje pozew cywilny.

Gość Zimny513
To nie firma, a osoba prywatna. Jak to dlaczego ma mi zwrocic? Ja postapilem uczciwie, a on mnie oszukal, wiec nie chce stracic teraz towaru. Odesle jak odzyskam pieniadze. Pozew cywilny? Z tego co wiem to zglasza sie sprawe do allegro. Czy ktos mial taki problem i zalatwil sprawe pozytywnie przez allegro?

Gość nybvu
najpierw goscia postrasz, to zazwyczaj dziala. Powiedz, ze jak nie zwroci pieniedzy, to zglaszasz sprawe na policje.

Gość stary allegrowicz
Po co przychodzisz po poradę na forum, skoro masz własne zdanie jak załatwić sprawę? Procedura reklamacji jest ściśle określona: najpierw ty odsyłasz na swój koszt i oczekujesz na rozpatrzenie reklamacji. Tak mówi Kodeks Cywilny i musisz się do tego dostosować. A Allegro ci tu nie pomoże, bo nie jest stroną transakcji i nie ma możliwości ocenić, kto jest tu winny.

Gość Zimny513
Tak powiedzialem i wolalabym sie dogadac, bo ja bylem uczciwy. Chcialbym bez problemu odzyskac pieniazki i odeslac towar jak najszybciej zeby miec z glowy. No i tez wiadomo, ze nie chce ciagnac sprawy przez allegro, policje itd. Dzieki.

Gość benio i
okazuje teksty "zglosze na policje" srednio dzialaja na sprzedawców;) bo wlasciwie co zglosisz?:o sprawe cywilna możesz zawsze zalożyć, ale to moze byc taka przepychanka, ze ty mu zarzucisz ze wyslal popsute a on powie ze to ty zepsułeś i teraz masz do niego pretensje

Gość masz przekichane
tyle ci powiem jeśli faktycznie chcesz odzyskać pieniądze to potrwa to kilka miesięcy

Gość benio i
mowiac wprost bez dobrej woli sprzedajcego wlasciwie nie da sie tego łatwo załatwić

Gość wkurwiłam się teraz na maksa
kurwa, pieniążki? szkoda że nie towarek, kupiony na aukcyjce, reklamacyjka zgodna z procedurkami :O ile ty masz lat?!

Gość Adjmwptpt
a moze podczas transportu ulegl uszkodzeniu?? Jedyne co mozesz zrobic to pojechac do niego i mu wpierdolic

Gość Zimny513
Nie, podczas transportu nie ma szans, to akurat uszkodzenia z uzytkowania. Bede probowal, dzieki za normalne odpowiedzi. Dobranoc.

Gość Zimny513
bo wiecie kupiłem ogórki konserwowe i były nadgryzione

Gość Zimny513
jeszcze nich nie otwierałem moze przyjmie na reklamacje

Gość Zimny513
ale połowa była ponadgryzana a na dole słoika był szczur jeszcze zywy trocha taki nacpany

Gość ja bym zagryzla szczurem ogora
:classic_cool:

Gość Zimny513
ale on wyciagnął flaszke z pod pazuchy 0.7 i szkoda go jesc

Gość ja bym zagryzla szczurem ogora
to musial byc duzy szczur skoro flache zmiescil :D