Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 6000.V..

pytanko...jak myślicie??stosowałyscie??

Polecane posty

Gość 6000.V..

Otóż mam takie pytanie.. mierze sobie temetarure i obesrwuję śluz..dzieki temu wyznaczam sobie okres płodny i niepłodny..podczas okresu plodnego stosowalam prezerwatywy..ale teraz z partnerem chcemy przerzucic sei na globulki lub kremy plemnikobojcze. osobiscie wolalbym krem bo raczej nie wyplywa tam z pochwy..a moje pytanie jesy takie..czy w okres plodny.. stosowanie kremu wraz ze stosunkiem przrywanym jest skutecznym zabezpieczenie??

Gość 6000.V..
up

Gość 6000.V..
doradzcie cos..

Globulki i kremy mają dużo mniejszą skuteczność... A stosunek przerywany to nie metoda antykoncepcji.

Gość meeeeeeeg
wg mnie to bez sensu. i co to za przyjemnosc stosunek przerywany, ktory na dodatek nie gwarantuje ci brak ciazy. te sposoby, ktore podalas sa najmniej skuteczne. najlepsze sa tabletki. stosunek bez gumki nawet w dni plodne. polecam;]

Gość 6000.V..
nie kazdy ma ochote faszerowac sie tabletkami;;//

Gość meeeeeeeg
dzisiejsze tabletki to nie te same co kilka lat temu. masz teraz taki wybor, ze na pewno znajdziesz co dla siebie. ja stosuje yaz - ktore maja mniejsza dawke hormonow, nie spotkalam sie z zadnymi skutkami ubocznymi

Gość 6000.V..
no tak ale dopiero po kilku latach bedzie widac skutki dzialania.itp. nowotwor;/

Gość dziwna ale za to szczęśliwa-
Zgadzam się z 6000.V.. tabletki to nie jest dobre rozwiązanie, no i generalnie nie możesz sie na nich kochac w dni płodne bo ich nie masz:-D no ale mniejsza z tym. Ja takich rzeczy (globułki i kremy) nie urzywam z powodu niewygody ich, przekonań a także tego że nie wpływają za dobrze na środowisko pochwy (czyli podobnie jak tabletki anty). Stosunek przerywany też nie jest najlepszy. Jak dla mnie najlepsze są prezerwatywy (chociaż też nie całkiem wygodne) no i tzw kalendarzyk małżeński... wiem brzmi to strasznie ale poprostu obliczam dni kiedy jestem najbardziej pewna że nie moge zajść i próbuje wtedy namówić chłopaka że nie musi używać prezerwatyw... małymi kroczkami chyba kiedyśdojde do celu:-D

Ja Ciebie nie namawiam na tabletki, bo skoro masz wprawę w NPR, to jest to skuteczna metoda. Jednak jeśli chcesz współżyć w fazie płodnej, a nie chcesz mieć dzieci, to najskuteczniejszym środkiem będzie prezerwatywa.