Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NotTheSameBlood

Problem ,chyba nerwica

Polecane posty

Gość NotTheSameBlood

Mój problem zaczął się w lipcu 2009r.Do tego czasu przez swoje 24 lata żyłem z dnia na dzień i kipiałem zdrowiem na lewo i prawo , można by powiedzieć że byłem kwintesencją zdrowia.Całe moje życie legło w gruzach kiedy poszedłem na pogrzeb znajomej mi osoby.Na pogrzebie zacząłem się dziwnie zachowywać,wiercić z kąta w kąt , nie mogłem złapać pełnego oddechu i miałem wrażenie że zejdę z tego świata.Później po kościele wszystko ustało i jakoś było ok.Parę dni po pogrzebie miałem podobne stany lecz nie aż tak mocne ale głównie nachodziły mnie w nocy.Bałem się chodzić spać bo wiedziałem że to co przyjdzie.Poszedłem do lekarza który stwierdził że moja psychika tak zareagowała i przepisał mi Atarax.Brałem te tabletki i się jakoś uspokoiłem ale po czasie wszystko wróciło a nawet uderzyło jeszcze mocniej ! Co jakiś czas stany lękowe a do tego potworne duszności zupełnie jak bym oddychał gęstą zupą a nie powietrzem.Na własną rękę zrobiłem badania tarczycy i okazało się że jest zmiana guzkowa.Myślałem że to będzie ten problem bo czytałem że chor tarczyca daje podobne objawy do nerwicy.Niestety,jestem po operacji tarczycy a problemy jak były tak nadal są a ja czuję się jeszcze gorzej niż przed.Sytuacja wygląda tak że ja ogólnie mam dobry humor czuję się świetnie ale każdy dzień to męczarnia dla mnie ! z powodu takiego że czuję taki dziwny dyskomfort w klatce piersiowej, czuję praktycznie cały czas że ona żyje i mnie kuje i pobolewa w różnych miejscach :( Wyniki i prześwietlenia RTG,EKG wszystyko jest w super stanie , wychodzi na to że jestem zdrowy jak ryba a jednak ja się źle czuję.Każdy dzień czuję że z moją klatką jest coś nie tak a jak mnie złapie atak to czuję tylko klatkę piersiową zupełnie jak by mi ją ktoś wyrywał,jak by tam wszystko latało a ja nie mogę nad tym zapanować i nie mogę przez to oddychać.To jest straszne, dodatkowo dodam że paliłem papierosy prze 8 lat po czym 2,5miesiąća temu odstawiłem, czy może to też mieć wpływ na mnie ?.Ogólnie prosiłbym o pomoc gdzie się udać , jak się leczyć , czy to coś ze mną czy to tylko moja psychika ? Już nie daję rady i powoli się załamuję bo do niedawna byłem jeszcze normalnym człowiekiem a to coś przewróciło do góry nogami moje całe życie.

Gość tak jestem za zakazem
może lepiej się skonsultuj z lekarzem osychiatrą?

Gość tak jestem za zakazem
psychiatrą

Gość dr Krystyna Palec vel Smalec
Leki, muzyka i bezstresowo staraj się żyć!

Gość NotTheSameBlood
Muzyką żyję na co dzień od 20 lat także już nawet to mi nie pomaga , słucham jej cały czas na okrągło.Bezstresowo żyć ? ale jak jak ja właśnie nie umiem , tzn nie mam żadnych stresów .mam super życie a mimo tego jest jak jest.