Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stresomanka

praca magisterska

Polecane posty

Gość stresomanka

Jak walczyć ze stresem podczas pisania pracy magisterskiej :/ ? jestem dopiero na poczatku, mam problem z dostepem do literatury.. to co mam to po angielsku i mało ważne :/ stres mnie zjada :P

Gość Klione
a co Cię własciwie stresuje w pisaniu tej pracy?

ja dopiero co napisałam, ale licencjat. Też miałam problem z literaturą, dlatego musiałam poprostu zakupić potrzebne książki...bo w bilbiotekach nie było jeszcze takich pozycji :( a jaki masz temat pracy?

Gość stresomanka
stresuje mnie to, że mam tyle pracy , tłumaczeń a czas nagli i nie widać efektów :/

Gość Klione
ja mam za sobą i licencjat i magisterkę - na stres najlepsze jest racjonalne planowanie pracy spróbuj sobie rozpisac co na kiedy chciałabyś mieć zrobione - podziel to na rozdziały czy inne części - wiadomo, że w 100% planu nie zrealizujesz, ale przynajmniej będziesz miała cele a promotor Cię w żaden sposób nie motywuje?

Gość brrrimh
tak jak ktoś już doradził, czasem najlepiej zakupić potrzebne ksiażki, i też jak ktoś już poradził wyznacz sobie cal, na ten dzień zrobię to i to, będziesz wywierała sama na siebi presje że to jest termin na który musisz wykonać zadanie, systematyka daje większe efekty niż na raz a więcej

Gość stresomanka
Mój promotor w ogóle mnie nie motywuje – nie pomaga w żaden sposób. Wiem, że magisterka jest samodzielną pracą, ale zero pomocy z jego strony. Temat miałam co chwile zmieniany – na czwartym roku wybrałam temat- opracowywałam artykuły, literaturę pozbierałam, plan napisany – wiedziałam,ze będzie mnie to stresować więc rozdzieliłam pracę na 2 lata . Niestety w październiku okazało się, że tamten promotor poszedł an emeryturę. Nikt z uczelnie nie podjął się kontynuacji tematu, więc zmuszona byłam wybrać inny. Znowu poszukiwanie literatury itd. jednak nawa pani promotor stwierdziła, żen temat nie nadaj się na pracę mgr, więc w styczniu zmieniony mam na nowy :( to jest jakaś tragedia pozostało mi faktycznie zrobić harmonogram zajęć i nie odstawać od biurka.. dzięki za porady !

Gość stresomanka
dodam jeszcze że pani promotor preferuje kontakt mailowy, ponieważ seminarium odbywa sie co 2 tygodnie - co mi nie ułatwia postępu w pisaniu pracy .. :(

Gość Klione
a o czym piszesz, jeśli można wiedzieć?

Gość stresomanka
o transie

Gość help help
help