Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potłuczona proszę

Proszę Was o radę, bardzo! sprawa życia i śmierci

Polecane posty

Gość potłuczona proszę

Witam. Potłukłam się w piątek na lodowisku. Mam spuchnięte kolana, ale nie odczuwam dużego bólu, staram się w miarę sprawnie chodzić. Jutro wieczorem muszę wyjść z domu na przyjęcie, to sprawa życia i śmierci. Teraz ogromna prośba o poradę, co mogę zrobić, żeby móc tam pójść i jakoś to przetrwać, zachowywać się naturalnie? Jakieś opaski uciskowe, bandaż? Albo jakieś inne porady? ktoś z Was był w takiej sytuacji? Proszę Was, to bardzo ważne!

Gość potłuczona proszę

Gość ja tylko na chwile
to chyba tylko tabletki przeciwbolowe pomoga, usmierza bol na te kilka godzin

Gość jak ja nienawidze
idz do lekarza debilko

Gość potłuczona proszę
no proszę bez wyzwisk. do lekarza iść nie muszę, bo nic mi się nie stało. to po prostu obrzęk, bo uderzeniu, sprawa normalna. do poprzedniczki- tabletek tez nie potrzebuję, bo nie odczuwam mocnego bólu :) chodzi mi tylko o to, żebym w miarę naturalnie mogła się zachowywać

Gość sieknij sobie morfiny
przyjęcie będzie na pewno udane:)

Gość potłuczona proszę
jejku, nie rozumiecie. darujcie sobie tę ironię. nie połamałam się, nie boli mnie, nic się takiego nie dzieje. tyle tylko, że mam opuchliznę na kolanach. stąd moje pytanie co mogę zrobić żeby móc się swobodnie poruszać? ;)

Gość pomarańcza z cynamonem
jak masz opuchlizne to posmaruj jakąś mascia dla sportowców, nie pamietam nazyw ale w aptece ci pani powie....zmniejsza obrzek..chyba acalen ale nie jestem pewna...

arcalen****

do tego mozesz robic sobie zimne okłady z kostek lodu albo zaparzyc baaardzo mocnej herbaty, wystudzic, moczyc w tym gaze i przykładać do nóg... tez pomaga;) wiecej sposobów nie znam...

Gość sama sobie szkodzisz
a skąd wiesz, czy Ci się woda w kolanach nie robi? Lekceważysz opuchliznę w kolanach i jakiej chcesz rady? Co sobie chcesz ścisnąć opuchliznę opaskami, żeby krążenie pogorszyć? Tabletek nie, bo pewnie będzie alkohol, to co Ci doradzić? Są jeszcze jakieś żele na bolące nogi i stawy, ale najlepiej to pójść do lekarza. Niech obejrzy. Altacet może pomoże na coś takiego jak to niegroźne.

Gość Wolvfram
ale masz problem panienki w wieku 10 lat , pójdź na imprezę i baw się dobrze, tańczyć nie musisz a wszystkim wytłumacz , że nie wyszedł piruet na lodowisku , na wesoło i uśmiechnij się :)

Gość potłuczona proszę
Bardzo dziękuję! :) Arcalenem już smaruję od wczoraj, zaraz użyję sposobu z herbatą :) Pozdrawiam! :)

nie ma za co;) powodzenia i udanej imprezki:D

Gość potłuczona proszę
Wolvfram- tak planuję zrobić :) 🌼 Sama sobie - nie robi, bo to nie postępuje :) ale dziękuję za odpowiedź.

Gość potłuczona proszę
Pomarańcza- dziękuję :D :)

Gość jak ja nienawidze
to nie pisz ze to sprawa zycia i smierci bo sama z siebie debilke robisz.

Gość potłuczona proszę
e tam, nie znasz sytuacji, to nie wiesz :)

Gość jak ja nienawidze
dlatego napisalam ze do lekarza masz isc bo napisalas ze sprawa i smierci i sie nie lekcewazy takich rzeczy bo n.p moze sie woda w kolanach zbierac itp. Ale dziwi mnie ze sie stluklas i nie weszlas na pomysl lod przylozyc aby nie puchnelo:-Oszkoda ze na mozg nie upadlas:-O

Gość potłuczona proszę
o juz przeszło teraz mam zamiar skakać z 10 pietra

Gość potłuczona proszę
widać, że strasznie jesteś nieszczęśliwa, bo równie zgorzkniała. naprawdę, nie przyszłam tu po to, żeby komuś ubliżać czy się kłócić. ale jeśli jesteś aż taka ciekawa, to od razu po upadku smarowałam maścią przeciwzapalną, zmniejszającą obrzęk. wpadłam tu, bo może ktoś miałby jeszcze jakiś pomysł, który wspomoże jeszcze działanie maści. mam nadzieję, że teraz jesteś usatysfakcjonowana. serio, przykro mi, że jest tylu ludzi, którzy muszą się wyżywać na innych.

Gość ------G2--------
Jeśli masz możliwość to trzymaj nogę wysoko oprzyj o coś to pomaga, miałam kiedyś stłuczone kolano, wyciąganą wodę i potem leżałam z nogą w górze 3 tyg. ale pomogło.

Gość ------G2--------
I kup sobie maść dla sportowców.

Gość potłuczona proszę
dziękuję, tak właśnie zrobiłam przestraszyłaś mnie troszkę. powiedz jeśli możesz, kiedy ta woda Ci się zbierała, w jakim tempie Ci się to powiększało?

Gość ------G2--------
Przewróciłam się w niedzielę zamiast wrócić do domu pojechałam do internatu, przez kilka dni miałam problemy z chodzeniem przez opuchliznę w czwartek wróciłam do domu a w poniedziałek miałam wyciąganą wodę z kolana.

Gość o ja pierdziu
pokrojone surowe ziemniaki, obłożysz miejsca stłuczone, zawiązać bandażem elastycznym, Zrób to na noc, albo okłady z wody i octu = szklanka wody i 2-3 łyżki octu.