Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna - głupia już

Schabowy ...inaczej

Polecane posty

Gość taka jedna - głupia już

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość stek
?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka jedna - głupia już
Macie jakiś pomysł do schabowego ....i do sałatki greckiej ???? Pomocy !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość walentyna*
devolaj, roladki z dodatkami w środku:papryka, ogórek, bekon, ser....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka jedna - głupia już
Mam wszystko do sałatki greckiej, feta, pomidor,zestaw sałat, ogóras, oliwki...i mam także schab bez kości :D Co z nim zrobić by "pasował" do kolacji ...do świec i do... :classic_cool: ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość żygam tu Lejem
a masz śliwki suszone?? to zrób schab ze śliwka w sosiku...pycjhota i bardzo bedzie pasowało do sałateczki..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka jedna - głupia już
Mam śliwki ...ale co znimi zrobić ? zapodaj przepis :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość żygam tu Lejem
- 1 kg schabu bez kości, - śliwka suszona ok. 15 dkg (najlepiej kalifornijska), - przyprawy wg uznania (wegeta, pieprz, papryka ostra, goździki, gałka muszkatałowa), - oliwa, - czosnek. Schab obmyć, naciąć przez środek otwór,wsadzić śliwki,natrzeć czosnkiem,opruszyć przyprawami, rozgrzać piekarni 180 st. schab przełożyć do naczynia żaroodpornego z przykryciem piec ok 1,5h od czasu do czasu obracać,na ok. 15 min. przed końcem ściągnąć pokrywke w celu przyrumienienia skórki. Mięso można podać z sosem migdałowym - 5 dkg migdałów sparzyć, obrać ze skórki pokroić b. drobno, sos który puści schab odlać do garka dodać migdały gotować na małym ogniu ok. 15 min., podbić mąką i gotowe. to jakis przepisik ze strony internetowej wsadzony do mojej cennej kolekcji:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lajzamineli
zrób schab w cieście panierowany w płatkach migdałów. Kotlety dobrze rozbić, dwa jajka roztrzepać z 2 łyżkami wody, dodać soli i pieprzu oraz ze 3 łyżki mąki - widelcem ubić ciasto ma mieć gęstość jak na naleśniki, kotlety zanurzać w cieście potem w płatkach migdałowych i smażyć. Pyszne, nie suche a chrupiące płatki dają niepowtarzalny smak. Zamiast płatków można użyć mielonych grubo orzechów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość serce nie sługa
zrób schabowe jak zwykle tylko ,że później połóż jeszcze na niego plaster ananasa , włóż do nagrzanego piekarnika na chwilę aby ananas się trochę tego...no wiesz żeby nie był zimny a później jeszcze żóty ser i spowrotem do piekarnika:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka jedna - głupia już
Dziękuję za rady

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×