mloda234 0 Napisano Luty 14, 2010 witam mam 17 lat wczoraj przezylam swoj ''pierwszy raz'' z chlopakiem jesli tak mozna to nazwac niestety trochę nas poniosło i polecieliśmy bez zabezpieczenia :/ tyle że wszystko trwało góra 4min i moj chloapak nie doszedl do konca i tu mam pytanie boje się że mogę zajśc w ciążę słyszałam o tabletkach porronnych i mam zamiar isc do ginekologa bo jestem za mloda do dzieci ;/ jesli pojawią się bóle to kupię te tabletki i właśnie moje pytanie czy to działa? i czy można je dostać w aptece? moj chlopak zwierzyl mi się ze z 4 godz przed stosunkiem masturbował się i nie wiem jakie są szanse na to że może mogło dojść do zapłodnienia? proszę o wyrozumienie i konkretne odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mloda234 0 Napisano Luty 14, 2010 i kolejne pytanie da się jakoś sprawdzić czy jestem w ciąży czy muszę czekać do kolejnego okresu?;/ jesli w ogole bedzie;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Luty 14, 2010 tabletki ktore sie zażywa po stosunku trzeba użyć do 72 h czyli 3 dni maksymalnie po stosunku a nie dopiero po pewnym czasie ! poza tym trzeba mieć na nie recepte od ginekologa. po 4 h to juz te plemniki dawno wyschły, a poza tym skoro nie doszedł w tobie to bym sie az tak nie martwiła... a test ciążowy wyjdzie wiarygodny dopiero po 14 dniach od współżycia lub w momencie gdy juz Ci sie bedzie spóźniał okres dlatego, że test pokazuje obecność pewnego hormonu, który kobiecy organizm wydziela tylko w ciąży ii trzeba troche zaczekać żeby wynik testu był wiarygodny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość na przyszłość myśl Napisano Luty 14, 2010 stosunek przerywany to nie metoda antykoncepcji i choć szanse są małe to jednak są... A w Polsce nie da się kupić tabletek wczesnoporonnych, a przynajmniej legalnie. Można kupic tzw "antykoncepcje po" czyli tabletki które zazywa się maksymalnie do 72 godzin po stosunku, im wczesniej tym lepiej Zapobiegają one owulacji, utrudniają dotarcie plemników do komórki lub uniemozliwiają zagnieżdżenie się zapłodnionej komórki, gdy jednak już do tego dojdzie, działają na ciąże pozytywnie. Więc jeśli chcesz te metode zastosowac musiałabyś natychmias iśc do lekarza. A ciązy nie stwierdzisz wczesniej niz po około 10-14 dniach od stosunku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mloda234 0 Napisano Luty 14, 2010 czyli muszę iśc do ginekologa i on mi je przepisze ? bez zadnych problemow? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mloda234 0 Napisano Luty 14, 2010 a jeśli te tabletki wezmę tydzień po stosunku to one już nie zadziałają ?? i jaka jest skuteczność tych tabletek? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość knusia Napisano Luty 14, 2010 nie te tabletki dostaniesz pod ladą w warzywniaku. ha ha ha ha to czy będzie z tym problem czy nie to zależy na jakiego lekarza trafisz. hhhhyyyyy pośpiesz się, bo te tabletki bierze się do 72 godz od stosunku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość knusia Napisano Luty 14, 2010 tydzień po stosunku, to już ci ich nikt nie przypisze, ich skuteczność jest uzależniona od tego, jak dawno był stosunek podczas którego doszło do zapłodnienia. jedz surowe mięso, to ponoć powoduje poronienie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mloda234 0 Napisano Luty 14, 2010 jezeli wczoraj doszlo do stosunku czyli jutro minie 24h to lekarz powinien wypisac mi te tabletki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
okoani 0 Napisano Luty 14, 2010 jeżeli do stosunku doszlo wczoraj, to jakim cudem jutro ma być dopiero 24h po nim? coś Ci matematyka szwankuje :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mloda234 0 Napisano Luty 14, 2010 wiesz o co mi chodzi;) to przepisze lekarz te tabletki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
frufru 0 Napisano Luty 14, 2010 to pytanie do lekarza. powinien, ale moze nie. nie nam osądzać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach