Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nektarynka25

Jakie ma szanse na przeżycie?

Polecane posty

Gość Nektarynka25

Witam :) Jestem w 3o tc.Moje lozysko przestalo juz praktycznie funkcjonowac...Za tydzie mam cc... Jakie szanse ma maluch urodzony w 31 tc?? Jestem przerazona :( Slyszalam gdzies ze lepiej urodzic w 7 niz w 8 miesiacu ale nie wiem ile w tym prawdy :( Prosze z calego serca o odpowiedzi i podzielenie sie doswiadczeniami :(

Gość doswiadczenia nie ma
Doswiadczenia osobiscie nie mam ale czytalam, ze od 28 tygodnia w zwyz szanse nowowrodka na normalne zycie gwaltownie rosna. O ile pomiedzy 24-28 wyglada to kiepsko to pozniej coraz lepiej:). W Twojej sytuacji dzidzius ma zdecydownanie wieksze szanse na przezycie na zewnatrz niz w brzuszku. Trzymam kciuki za malucha i Ciebie

Szanse ma :) I to duże :) Najlepiej wejdź na jakieś forum dot.wcześniaków i pogadaj z mamami takich maluszków :) Dziecko spędzi jakiś czas w inkubatorze, ale generalnie trudno rokować cokolwiek dopóki się nie urodzi i nie obejrzy go neonatolog :) Z pewnoscią dostałaś sterydy na rozwój jego płucek i to duży plus :) Musisz być dobrej myśli, 3mam kciuki :)

Gość pikantny kurczak
współczuję Ci bardzo tego stresu ale dziecko ma duże szanse na przeżycie jeśli będzie miało naprawdę dobrą opiekę po urodzeniu. Napewno wybrałaś dobry szpital i wszyscy są przygotowani tam do przyjęcia tak małego pacjenta to nie może być inaczej jak tylko dobrze. Będę trzymać kciuki za Ciebie i maleństwo.

Gość Nektarynka25
Dzięki Kochane :)

Nektarynko, "powiem" Ci że osobiście znam dziecko urodzone w 7.miesiącu ciązy :) Ma teraz 3 lata, od początku rozwija sie wzorowo :) Życzę zdrówka :)

Gość do nektarynki25
ja jestem z 30 tc z wagą 1400gram, urodzona w 80 roku i wsio ok, więc trzymam kciuki, będzie dobrze! MUSI!!!!!!