Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no jaak

Toksyczna znajomość, jak z tego wybrnąć?

Polecane posty

Gość no jaak

Witajcie! Otóż od jakiegoś czasu, mam problem z jedną znajomość, swego czasu nawet łączyła Nas przyjaźń, a znamy się od przedszkola, teraz mamy po 27 lat. Odkąd moja znajoma zaczęła być z dobrym kumplem mojego męża, później się pobrali, to nasze relacje są dziwne. Wyczuwam ciągle jakąś grę, rywalizację, napięcie, po prostu źle się czuję w ich towarzystwie. Szczerz mówiąc nie mam sił i chęci na kontynuowanie tej znajomości, no ale nie wiem, jak mam do tego podejść, przecież jej nie powiem spadaj, albo nie zerwę kontaktu z dnia na dzień, bo to szczeniackie. Szczera rozmowa raczej jest jedynym wyjściem. Co o tym sądzicie, co mam zrobić?

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
to znaczy że Twój chłop zostawil Cie i ożenil sie z Twoja przyjaciołką?

Gość no jaak
Nie, może nie jasno napisałam. Ona wyszła za mąż za kolegę mego męża.

Gość moim-skromnym-zdaniem
najlepiej chyba trochę zacząć się wycofywać z tej znajomości delikatnie. Np. dziś nie mam czasu, nie mogę itp. Trochę zbywać i olewać to będzie nudno i sami przestaną się odzywać.

Gość no jaak
.........

Gość no jaak
No właśnie wolałabym tak nie robić, bo to takie niepoważne, ale z drugiej strony w trakcie szczerej rozmowy mogą paść jakies przykre słowa z jej strony i razcej nie chce tego wysłuchiwać. Z jej strony, to jest kontakt na zasadzie, a odezwę się kiedy ja mam czas i dobry humor, bo jak nie, to potrafi i miesiąc się nie odzywać, generalnie zachowywanie pozorów.

Gość no jaak
Kiedy spotykamy się tylko we dwie rzadko, ale czasem się zdarza, to jeszcze ujdzie. No ale jak w 4, to znaczy ona, jej mąż i ja z mężem, no to już gra się toczy, napięcie w powietrzu wisi, kto więcej osiągnął, kto to, czy tamto ma lepsze, choć oczywiście wprost oni tego nie mówią, ale w przypadku innych znajomych tak nie mamy.