Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agata77

Brak kupki u 7 tygodniowego niemowlaka

Polecane posty

Proszę o pomoc Czy jest to normalne że moja 7 tygodniowa pociecha karmiona sztucznie nie robi już 4 dzień kupki. Nadmieniam, że poza tym nie ma jakiś innych niepokojących objawów. Je normalnie tak jak do tej pory, jest spokojna, śpi tak jak wcześniej i bardzo dobrze przybiera na wadze, nie płacze. Praktycznie cały czas pruka, a kupy nie widać. Wcześniej robiła kupkę jedną co dzień lub co dwa. Dzwoniłam dziś do dwóch znajomych pediatrów i powiedzieli mi, że tak może być. Proszę o rady.

Witam. Mój maluszek też jest karmiony mlekiem modyfikowanym. Ogólnie załatwia się co drugi dzień (praktycznie jak w zegarku), ale odkąd zaczął przedłużać sobie godziny snu w nocy kupki pojawiają się coraz później - co również mnie martwi. Ciągle tylko puszcza gazy - przynajmniej brzuszek go nie boli. Również je i śpi spokojnie. Sądzę, że to nie jest źle, ale 4 dni to rzeczywiście jest niepokojące...

Gość zjedzcie kupke jak taka fajna
mniam mniam :P

mimo rad pediatrów boję się,że brak kupki przez tyle dni nie jest normalny i dlatego chciałam się poradzić czy ktoś z was miał może kiedyś podobny problem.

Nie koniecznie powinno załatwiać się codziennie, gdy dziecko jest karmione sztucznie. Ja swojemu synkowi pomagam dając mu do picia herbatkę z kopru włoskiego (ogólnie podaję mu dużo herbatek do picia).

"jam jest czupurek" to z twojej wypowiedzi wynika że nie jest to normalne?To dlaczego pediatrzy tak mi dzisiaj powiedzieli.A jak często taki maluch karmiony mlekiem modyfikowanym powinien robić kupke.

Gość maryśśśka
nie martw się ,mój synek nie robił 12 dni i nic mu nie było ,miał 4 tygodnie

moj mial tak raz a karmiony byl juz wtedy sztucznie - chyba 3 albo 4 dni to trwalo. Nie dostawal czopkow za to pomiedzy karmieniami kilka lyczkow przegotowanej, ostudzonej wody - tak poradzila mi polozna. Pomagalo

masakra, ja dziecko mogło nie robić kupy 12 dni, przecież strasznie musiał go boloć brzuszek, mój jest karmiony sztucznie i robi kupy 3 razy na dzień, nie raz nawet więcej. a zaczął sie mu 3 miesiąc