Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

hej mam problem nie chcialam zakladac nowego tematu ale jedno dziecko mnie juz pogonilo;]. Biore tabletki yaz no i zapomnialam wziac 2-och tabletek (dzien 5,6) w tych dniach doszlo do stosunku... oczywiscie wzielam te zapomniane tabletki ale boje sie ze moge byc w ciazy... a na test chyba troszke za wczesnie... do tego teraz mam dziwne bole jajnikow

Gość bojabojaboja
Ja bym na Twoim miejscu skontaktowała się z ginekologiem.

zapomnialam tabletek z niedzieli a pozniej z srody i czwartku...' czyli mozliwe ze jestem w ciazy? no wlasnie z ginekologiem problem bo jestem zapisana za 2tyg ...ale jytro sprobuje osobiscie pojsc moze sie uda

Gość moim zdaniem obojętnie
Musisz iść do ginekologa ! Nie byłaś absolutnie zabezpieczona ! Ginekolog sprawdzi na usg czy było albo czy będzie jajeczkowanie. Nie zwlekaj z tym. Idź prywatnie. Mogłaś zajść w ciążę.

no to ladnie hehe:) a czy to ze mam tylo zgiecie macicy ma znaczenie jakies utrudnia zajscie w ciaze?

Gość a co jej teraz poradzi
ginekolog? każe czekać i zrobić test...

Gość mam czerwone oczy
oj dużo poradzi ! po pierwsze sprawdzi czy było prawdopodobieństwo jajeczkowania ! Bo jak tak, to musi przestać brać tabsy, żeby nie zaszkodziły ewentualnej ciąży ! sprawdzi też czy nadchodzi jajeczkowanie, nawet jak nie zaszła to może mieć owulację jeszcze w tym cyklu, nawet jak dalej będzie brała tabsy myślę, że ryzyko jest minimalne, ale sprawdzić trzeba tabletki trzeba brać z głową ! rozumiem, czasem zdarza się zapomnieć, ale dwa dni pod rząd ? autorko, pamiętaj, że do końca tego opakowania nie jesteś zabezpieczona...

no wiem zawalilam sprawe ale to wszystko przez stres... sesja, nie najlepiej sie uklada z moim Niuniem;(

Gość 123teraz Ty
jaka owulacja ? co ty bredzisz kobieto ? przy braniu tabletek nie ma owulacji !!!!!!

ale jak się zapomni, zwłaszcza 2 z rzędu to szansa na owulację jest. "zapomnialam tabletek z niedzieli a pozniej z srody i czwartku...'" czyli 3 zapomniane tabletki w opakowaniu. zgodnie z ulotką-do lekarza

Gość karambaaaa
Ja też kiedyś zapomniałam ze dwa razy po dwie tab z jednego opakowania, za pierwszym razem bardzo panikowałam bo wcześniej mi się to nie zdarzało....no i ta myśl że jednak mogło dojść do zapłodnienia...nie poszłam do lekarza tylko czekałam niecierpliwie na tydz przerwy biorąc przy tym dalej tab. Okres pojawił się jak w zegarku. Za drugim razem jak z kolejnego opakowania tez zapomniałam dwóch tab juz nie było takiego stresu. No i tak jak za pierwszym razem ani widu ani słychu ciąży. Więc trochę to przeoczenie dwóch czy jednej tab= ciąża jest trochę przereklamowane. Moim zdaniem jeśli przez dłuższy czas bierze się tab to jednorazowe zapomnienie nie wpłynie na zapłodnienie. Bo nie wierzę że odblokuje się przez to owulacja. Na to potrzeba więcej czasu niż 1-2 dni. Więc spokojnie!

a wiec bylam u ginekologa ...wkleilam sie ;/ nie chcial mnie badac ale go wyprosilam.. a wiec pomacal po podbrzuszu i stwierdzilzemacica jest powiekszona(?!) i zemozliwe ze jestemwciazy za 2 tyg zaprosil na wizyte z usg;/ cos czuje ze to bylo na odczepnego i niezle kity mi nagadal;/

może nic nie będzie, czego Ci życzę. co do zapomnianych- przyjaciółka nie wzięła na czas nowego opakowania i teraz smarkacz jej pyskuje ;) nie wiem, czy miała takiego pecha okrutnego w każdym razie brak 1 tabletki wystarczył