Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze pilnie o pomoc

kredyt na mieszkanie czy dam rade?

Polecane posty

Witam, zarabiam 1500 na rękę zastanawiam sie nad kredytem mieszkaniowym taka mala kawalerka do 33m znalazłam taka 255 000 nie trzeba w niej robić remontu wszytsko wygląda ładnie, znalazlam symulator wyliczyl mi,ze jak wezme kredyt na 20 lat to bede 484 prawier 500 zl placic miesiecznie, teraz moje pytanie czy jest szansa na kredyt przy dostc niskich zarobkach czy dam sobie rade, i czy faktycznie rata kredytu moze tyle wynosic Bardzo prosze o pomoc mieszkam w trojmiesie

Gość lakier do paznokci...
wątpię czy wogóle dostaniesz ten kredyt , za małe masz zarobki.

a poza tym...hm... 5oo rata + czynsz+ rachunki, co ty będziesz jadła:D no i nie możesz stracić pracy przez 20 lat, a co zrobisz jak dopadnie cie jakaś choroba?

wiem ale kurcze ile mozna z rodzicom na glowie siedziec ;/ zastanawiam sie czy rodzicow nie poprosic aby wzieli mi kredyt a ja bede go splacac nie znam sie na oprocentowaniu kredytow (dopiero zaczelam czytam jak to wszytsko wyglada) a jest mozliwe aby miesięczna taka wynosila 500 zł

z tego co wiem trzema coś mieć swojej kasy, rata może być wyższa (nie wiem z jakiego symulatora korzystałaś) wiem ,że nie chcesz siedzieć na głowie rodzicom , ale -nie dasz rady.:(

to przecież kurcze 20 lat !

Gość zalezy ile bedziesz placic
za czynsz + swiatlo+prad+woda telefon, internet itp jezeli to cie wyjdzie z 700 do tego 500 za rate na mieszkanie to masz juz 1200 wyzyjesz za 300 zl miesiecznie przez 20 lat? (no dobra moze przez 8-10 w zaleznosci czy zmienisz prace na lepiej platna)

zastanawiam sie wlasnie nad zmiana pracy... wiem te 20 lat to strasznie duzo ;/ ale wynajmować nie chcę bo to wywalona kasa ;/

Gość zxcxxxzzzxzzxz
kiedys pytałam o taki kredyt to mi nie dali bo nie jestem wiarygodna dla banku za mało zarabiam - wiec pytaj najpierw w banku czy Ci dadza

kredytu na siebie nie dostaniesz, banki rozpatrują wnioski od dochodu 3,5 tys (niewazne, czy jednej, czy np. 2 osób razem), czyli ew. na rodziców a czy dasz radę spłacić? zalezy, jakie masz koszty życia oprócz raty dolicz sobie czynsz i koszty zużycia (liczniki), telefony, tv, net, dojazdy (bilety/benzyna), jakieś inne raty (wyposażenie agd, meble) plus chemia, kosmetyki, ubrania, jedzenie za 1500 to trochę cienko

Gość karczoch....
Kwota kredytu w PLN: 255000zł Oprocentowanie kredytu: 7% Kredyt w: PLN CHF USD EUR Kurs kupna: 1zł Kurs sprzedaży: 1zł Okres kredytowania: 20lat Prognozowana wysokość 1977,o1raty: zł

Gość Magda Ewa Maria
coś chyba źle policzyłaś :) 500 zł razy 20 lat (240 miesięcy) = 120 000... chyba, że reszta to Twój wkład własny :D

wątpie ze dostaniesz kredyt z tymi zarobkami chyba że podepiesz kogos np. rodziców to byc moze masz szanse

tez tak myśle,ze jedynie na rodziców ;/ ale tak jak patrze na ceny mieszkań to ceny są strasznie wysokie ;/ kurcze 3,5 tysiąca może kiedyś uda mi sie tyle zarabiać hehe

no nie wiem jak ja to liczyłam,ze mi tak wyszło wiem, ze troche mało... wkładu własnego jeszcze się nie dorobiłam :P

Gość karczoch....
przykro mi:(

Gość jop twoju mac
Na pewno nie dostaniesz kredytu mając takie zarobki. Musiałabyś wziąć kredyt np ze swoim mężem :P A jesli go nie masz to nie licz na kredyt mając 1500 zł. Do tego konieczny jest jeszcze wkłąd własny + dobra historia kredytowa. Jeśli nigdy nie brałaś żadnego kredytu to nie licz że nagle dostaniesz kredyt na taką sumę. A co do opłat.... To nie przesadzajcie. 700 zł na czynsz i opłaty? Chyba w Warszawie. M mniejszych miastach w takim małym mieszkaniu czynsz to ~300 zł. Do tego prąd i gaz miesięcznie ~100 zł jeśli żyje się oszczędnie (co nie znaczy biednie).

mam chłopaka jestemy razem od 6 lat, on uczy sie jeszcze dziennie pracuje tylko w weekendy nie ma stałej umowy o prace a jego zarobki to gdzies 600-700 zł więc tez nie duzo ale patrząc na to,ze on pracuje tylko w weekendy a ja na cały etat to zarabiam bardzo mało :(

to mieszkanie co znalazłam to czynsz latem 100 zł zimą 180 to chyba jeszcze nie tak dużo

Gość karczoch....
jop twoju mac ! przeca napisała ,że w TRÓJMIEŚCIE a tam ceny są jak z kosmosu:P

Gość karczoch....
prosze pilnie o pomoc czynsz to nie opłaty za: gaz , prąd , woda, rtv, komórka, net. to wszystko musisz sobie jeszcze doliczyć:)

Gość jop twoju mac
ja mieszkam w gdyni.... mieszkanie 2 pokoje (40 m), czynsz 270 zł, zimą 350 zł

wiem wiem tylko chodzi mi o to,ze w niektórych mieszkaniach pisza,ze czynsz latem 350 a zima 550 to bardzo duzo Trojmiasto jest mega drogie, mieszkania szukam tak raczej poza centrum ale i tam ceny wysokie

stultissimus myslisz, że za takie mieszkanie to duzo??

Gość jop twoju mac
za 250 tys. to można juz 2 pokoje kupic, kawalerki są nieopłacalne

chyba jednak będe musiała przegadać to z rodzicami, wiem, że na ich pomoc moge liczyć ale czytając wasze wypowiedzi uświadamiam sobie,ze będe szklem dupe skrobac :(:(:(

Gość bzzzz....
Ehhh 1500 zl to Ty wydasz na raty plus czynsz i jakies oplaty i tyle. Absolutnie nie dasz rady pozatym watpie ze w ogole dadza Ci kredyt.