Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ois

Co nalezy sie samotnej matce

Polecane posty

Gość ois

Mam 17 lat jestem w cazy. Kiedy sie o tym dowiedzialam swiat mi sie zawalil...chcialam usunac, teraz ciesze sie ze tego nie zrobilam... jestem w 2 miesiacu ciazy i zaczelam zastanawiac sie czy cos mi sie nalezy dletego ze niestarcza mi pieniedzy na takie podstawowe rzeczy jak witaminy, jakies zdrowe jedzenie wszystko jest teraz takie drogie a nie chce obciazac mamy tym wszystkim... wiem ze jej samej nie jest latwo...chodze do szkoly co miesiac dostaje 50 zl na autobus ale przeznaczam je np na badania ba bardzo drogie ostatnio zaplacilam 115 zl za badanie krwi icos tam jescse w tym bylo myslalam ze bedzie zadarmo ale niestety nie...Jesli wiecie o jakis ieniadzach co mi sie naleza i jak moge sie o nie starac piszcie prosze. Bardzo mi zalezy kazdy gtrosz sie liczy.

Gość czekoladowy telegram
Rodzice mają obowiązek utrzymywania dziecka do pełnoletności, więc co i od kogo chciałabyś dostać? Jak na razie to Twoja mama powinna Cię utrzymywać. Poza tym jesteś dopiero w ciąży, więc nawet żadne świadczenia Ci nie przysługują z mopsu.

niestety nic..moja znajoma ma 22 lata zaszła w ciaze i pobierała alimenty z funduszu (na siebie) oczywiscie tylko dlatego ze sie uczyła i zamiast jej podwyzszyc to je jej zabrali zaraz po narodzinach dziecka;-/ nie wiem co ma jedno do drugiego

Gość alikuku
Z NFZ NIE PŁACI SIE ZA BADANIA

Gość alikuku
IDZ DO MOPSU PO UR.SIE DZIECKA I SIE SPYTAJ

Gość przestań w końcu
kłamać, a jakie to niby było badanie?

Gość amotax
Co nalezy sie samotnej matce? nic Jak nie uwazałas jak robiłas to teraz rób jak uwazasz

Gość Wybacz ale badania dla kobiety
w ciąży są darmowe, o ile nie chodzisz prywatnie do lekarza. Jesli stać Cię na prywatne wizyty to również stać Cię na badania :O Jak ktoś wcześniej zauważył- kłamiesz

Gość nawet nie wyobrazam
niestety nie znajdziesz jakiejkolwiek normalnej odpowiedzi na tym forum. Tutaj potrafia czlowieka zrownac z ziemia i tylko to im dobrze wychodzi .... Sama jestem samotna matka, mam 24 lata i mam troche wypracowane juz, ale niestety na pomoc panstwa liczyc nie moglam i dalej nie moge, dlatego juz od miesiaca pracuje, zaraz po macierzynskim wrocilam do pracy, bo nikt by mi nie pomogl, a od rodzicow ...... mam dziecko, wiec sama musze sobie radzic, troche glupio od rodzicow ciagnac w takiej sytuacji, chociaz wiem, ze by mi z pewnoscia pomogli! Mozesz wejsc na strone MOPS-a i tam poczytac co BEDZIE CI SIE NALEZALO, bo jak na razie nic Ci sie nie nalezy, dopoki dziecko jest w brzuchu :/

Gość StingerFS+
Należy... wow, :o idz do MOPSu , przyznają ci nianke 24h/dobe oplacana z panstwowych pieniedzy :classic_cool: ROTFL

Gość Nie wiem jak to jest
przed 18stka,ale kazdej kobiecie w ciazy ktora ma ciezko sytuacje materialna nalezy sie zapomoga,ktora pokryje koszty lekow,czesciowego utrzymania itp. Twoja matka ma prawo podac potencjalnego ojca Twojego dziecka do sadu o ustalenie ojcostwa.Nalezy Ci sie od niego kasa za wyprawke i ewentualne alimenty.Powodzenia.

Gość ois
Kop w dupe to sie tobie nalezy suko... co ty wogole wiesz na ten temat...to ze masz taki piekny ryj ze nikt cie nie chce i nigdy z nikim nie bedziesz miala dziecka to twoj problem... rozumiem ze jestes zazdrosna ale mie masz powodu zeby byc... dupy nie nadstawiam bo nie musze z chlopakiem jestem juz 4 lata a to ze ty nigdy nie mialas i nie bedziesz miec chlopaka to twoj problem... chyba pomylilas forum tutaj sie nie leczy kompleksow idiotek! a tak poza tym to moim zdaniem kazdej matce sie naleza jakies pieniadze... w innych krajach europejskich matka moze liczyc na pomoc z kazdej strony i zawsze ja dostanie... a u nas marne grosze daja i to nie zawsze...

Gość takie tam gadanie
ois- a ty nie przesadzasz trochę? Słownictwo rynsztokowe, wyzywanie ludzi...Żenada. Nic ci się od państwa nie należy- taka prawda. Bo niby dlaczego? To takie osiągnięcie zajść w ciążę?

skoro masz chłopaka to czemu pytasz o pomoc dla samotnej matki? po porodzie dostaniesz zasiłek rodzinny 68 zł;-)