Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksena999

48 lat i ciaża

Polecane posty

Gość ksena999

Witam mam 2 dzieci 12 lat córka i syn 20 . Mam 48 lat i jestem w szoku weszłam w menopauze robiłam testy owulacyjne , które potwierdzały o cyklach bezowulacyjnych , no i stało sie jestem w 8 tyg ciązy . Dla mnie to szok .

Gość jakaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie martw sie dziecko to błogosławieństwo ,idz do ginekologa jestes w wieku ryzyka ale prawie wszystkie dzieci rodza sie zdrowe .Moja znajoma urodziła syna kilka dni temu a ma 53 lata:).Pozdrawiam i gratuluję:)

gratuluje i zycze zdrowka dla Ciebie i malenstwa;-) i szczerze mowiac tez bym tak chciała gdy bede w Twoim wieku;-)

Gość nawet nie wyobrazam
Gratuluje!! Wszystko MUSI byc dobrze! :) Masz juz duze dzieci, ktore z pewnoscia Ci pomoga przy maluszku :)) Zycze Wam duzo zdrowia i szczescia :)

Gość gratuluję ze masz taki młody
organizm. Tylko sie cieszyc , mąz pewnie dumny jak paw.

Gość ksena999
Problem w tym ze sama prawie wychowałam 2 dzieci i 20 lat byłam sama. Mieszkam na Sląsku ale czesto jestem w Niemczech i tam mam stałego partnera to on jest ojcem dziecka. Gdy mu powiedziałam kazał mi usunąc ciąze czego jestem przeciwniczką.

Gość ksena999
Problem w tym ze nie wiem co dalej?

Gość ja bym nie chciala misia
rozumiem ze finansowo raczej dasz sobie rade a problemem jest Twoj partner. Ja bym po prostu zadbala o siebie i dziecko. A jak myslisz o dzieciach? Jak one zareaguja na mlodsze rodzenstwo?

Gość ksena999
obydwoje dzieciaków sie cieszą mam za soba siostre i siostrzenice które mnie podtrzymują psychicznie , ale nie usunę ciazy. Przykre to ze moj stały partner od 3 lat tak zareagował. Mówil do kołyski nie będę przez okulary patrzył. To zabolało , pomimo ze jest super ustawiony w Niemczech , nie zależy mu widocznie na mnie i dziecku.

Gość a twoj partner ma juz
dzieci z inna kobieta? w jakim jest wieku?

Gość nie przejmuj sie nim
(wiem latwo sie mowi) masz oparcie w dzieciach i siostrze- poradzisz sobie!! Powodzenia :)

Gość moja mama tak wpadła
w wieku 40lat i powiem tak - świadomie nigdy nie zdecydowałbym się na dziecko po 40 - ale skoro juz "wpadłaś" - to powiem tak- da radę wychować dziecko w tym wieku!

Gość ksena999
Witam on ma córke ma 37 lat i jest 9 lat wdowcem i nie ma innych dzieci , ale na wieść o mojej ciazy nie zareagował wogóle ? Proste słowo usuń .Ja jednak tego nie zrobię.

Gość ksena999
Jesli o wiek chodzi ma 59 lat.

Gość Kasselka
Jasne!niemcy i ich wygodnictwo....urodz dziecko,zrob testy na ojcostwo i niech placi!pewnie tego sie obawia,znam niemcow-sa pazerni na kase....nikogo nie sluchaj,dbaj o siebie i urodz!dziecko to najpiekniejszy dar.zycze wszystkiego dobrego

Gość bjhbsefcj
ksena999 stara a głupia.Robiłas testy,ale te z apteki.Gdybys była madra,to poszłabys do ginekologa i poprosiła o skeirowanie na badania ktore bardzo dokładnie określą czy kobieta juz jest niezdolna do zajścia w ciąże. Nie dziwię sie Twojemu partnerowi,ze chce abys usuneła ciaze,bo po co Jemu 59 latkowi zaczynać wszystko od początku.I jeszcze jedno,jezeli On zaproponował Ci aborcję,to ttakże widać,ze miłosci do Ciebie nie czuje. A tak na koniec,to gdzie Ty kobieto masz oczy,ze z takim staruszkiem sie zadajesz ;-)

Gość bjhbsefcj
Kasselka piszesz,ze Niemcy sa wygodni i pazerni na kase .OK.ale czy autorka tez taka nie jestes ;-) przeciez zwiazała sie z Niemcem i na pewno myślała,ze go usidli na zawsze ;-)

Gość ksena999
Warto sie zastanowic co piszecie? Mam pracę i to dobrą , syn studiuje , nie potrzeba mi niczego , ale moim obowiązkiem było i jest powiadomic ojca dziecka , tak mi sie wydaje? A że człowiek jak on jak teraz sie okazuje wkli wygody zyciowe , latac na Majorkę i Kretę , zamiast zapytac jak sie czuje? pisze mi o tym jak to w lipcu do Grecji sie wybiera? Więc zastanowić sie trzeba nie nade mną ale nad nim? nad jego podłym postąpieniem zemną i dzieckiem? I prosze zastanówcie się zanim kogoś osadzicie . A warto !!!!

Gość olcinka 22
Masz racje , jesli chcesz donosic? , masz prace i to dobra wiec tak trzymaj a jedo zostaw niech lata sobie .

Gość fdgtrh
ksena999 i dobrze ci stara babo :-) chciałas załapac sie na te Majorki,Grecje ,Krete:-) i nie udało ci sie,Madry facet,podupczył polke i ma ja i jej dziecko ktore spłodził w nosie.Trzeba zaczac myslec głupia babo

Gość biedne dziecko
wszyscy będą myśleli że babcia z dziadkiem go wychowują :o

Gość trza
jednym słowem przechlapane :( niezly ciul z faceta, i to chyba nie ma różnicy czy Niemiec czy innej nacji - ja znam Polaka - najchętniej udusiłabym go własnymi rękami, ale cóż.......Moim zdaniem przemyśl temat - bo za młoda to ty nie jesteś , trzeba jeszcze urodzić.....a zastanowiłaś się, że jak coś pójdzie nie tak w czasie porodu - to kto się zajmie maleństwem???? zabezpiecz je przynajmniej jakoś - na starsze dzieci raczej nie ma co liczyć - same jeszcze potrzebują wsparcia i opieki. Nie wiem, co lepsze.......ale kieruj się głosem serca i sumienia.

Gość kmjnhg
wlasnie facet jest rozsadny a nie taki naiwny jak autorka, chce lataj na majorke? i ma swiete prawo do tego! nie po to harował cale zycie by na starosc znow pakowac sie w pieluchy, tylko by wlasnie latac gdzie mu sie spodoba! autorka wielkie hurra, ale nie mysli o dziecku, ktore zanim dorosnie bedzie musialo zmieniac pampersy starej matce... egoistka z niej i tyle

Gość co za ludzie niemyślący
kobito 48 lat, on 59 i wy chcecie dziecko wychowywać. Wiecie co, ludzie to przeginają jak nie w jedną stronę to w druga. Gówniarze rodzą mając po 15-209 lat nie mając za co żyć, albo z kolei na starość, gdzie szkoda dziecka, bo to tak jakby babcia wychowywała a nie matka. Nie oszukujmy się w tym wieku tj. 48 i ponad to nie to samo co młoda matka wychowuje.

Ludzie pomyślcie zanim coś napiszecie!!!! 48 lat??? To nie tragedia!!! W wielu krajach europejskich rodzi się dzieci właśnie grubo po 40-stce i jakoś nic złego się nie dzieje... O poród się nie bój, jeśli lekarz stwierdzi że nie dasz rady sama to zrobią Ci cięcie!!! Ciesz się bo maleństwo w domu to wielki skarb... Dłużej zachowasz młodość, bo dziecko odmładza lepiej niż najdroższe specyfiki!!! A ojciec... cóż ... przykre, że tak zareagował... w końcu sama sobie tego dzieciątka nie zrobiłaś... Powiedz mu, że zamierzasz urodzić... i tyle. Może w trakcie ciąży lub jak zobaczy dziecko po porodzie to zmieni zdanie... Życzę zdrówka i cudownego maleństwa!!!

Gość Elka34
Popieram mam kuzynke w Irlandi , mieszka tam 29 lat , teraz skończyła 47 lat jest w 19 tyg ciaży , co w tym złego?

Gość hej ksena i jak tam???
odezwij sie!! :)

Gość alai333
niewiem ,ale ja bym sie bala w tym wieku urodzic dziecko -duze prawdopodobienstwo jest takie ze to dziecko moze miec jakies wady -zrob sobie szybko badania prenatalne jak zle wyjda to usun ciaze- bo na stare lata bedziesz sie musiala opiekowac np daunem .