Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elwirka...

Zapomniałam o jedenj tabletce! I CO TERAZ??

Polecane posty

Gość elwirka...

Wziełam po 22 godzinach,ile teraz mam odczekac żebym była zabespieczona?? Proszę pomóżcie

Gość elwirka...
pomóżcie

Teraz zajdziesz w ciąże i będą czworaczki w tym jeden z zespołem downa :P

Gość a która to tabletka
masz to napisane w ulotce ! albo 7 dni, albo do końca opakowania, przeczytaj ulotkę

Gość StingerFS+
Nie bierze sie tabletki jak minelo wiecej jak 6h spoznienia , po cholere bralas po 22h ? :o Po to zeby nastepna wziasc za 2h czy juz nie bralas wcale ? nie mozesz byc zabeSpieczona jak juz to ewentualnie zabeZpieczona, a na dzien dzisiejszy ani jedno ani drugie.

Gość elwirka...
tak wziełam po 22 i już nie poprostu teraz zmieniłam godzinę zawsze o 19 a dziś wziełam o 17. To kiedy będę zabezpieczona teraz?

Gość a właśnie że nie
a co ty tam za głupoty piszesz ? W razie nieprzyjęcia w odpowiednim czasie jednej tabletki (pod warunkiem, że okres od przyjęcia poprzedniej tabletki jest krótszy niż 24 godziny) należy przyjąć ją jak najszybciej. Następną tabletkę należy przyjąć o zwykłej porze. Oznacza to, że w ciągu jednej doby można podać dwie tabletki. W przypadku, gdy w ciągu pierwszego lub drugiego tygodnia cyklu pominięto przyjęcie dwóch tabletek należy przyjąć dwie tabletki w dniu, w którym przypomniano sobie o konieczności zastosowania leku oraz dwie tabletki w dniu następnym. Następnie należy przyjmować po jednej tabletce na dobę zgodnie z zaleceniem do momentu zużycia wszystkich tabletek w opakowaniu. Ponadto w okresie do dnia przyjęcia siódmej tabletki należy stosować dodatkową, skuteczną, niehormonalną metodę antykoncepcji. W przypadku, gdy nie przyjęto dwóch tabletek w trzecim tygodniu stosowania leku, nie należy przyjmować kolejnych tabletek z tego opakowania, wyrzucić je i w tym samym dniu rozpocząć przyjmowanie tabletek z następnego opakowania. Ponadto, w okresie do dnia przyjęcia siódmej tabletki należy stosować dodatkową, skuteczną niehormonalną metodę antykoncepcji. W przypadku, gdy nie przyjęto trzech tabletek w okresie pierwszych trzech tygodni stosowania preparatu, nie należy przyjmować kolejnych tabletek z tego opakowania, wyrzucić je i rozpocząć w tym samym dniu przyjmowanie tabletek z następnego opakowania. Ponadto, w okresie do dnia przyjęcia siódmej tabletki należy stosować dodatkową, skuteczną niehormonalną metodę antykoncepcji. W razie wątpliwości związanych ze stosowaniem leku należy zwrócić się do lekarza lub farmaceuty.

Gość a właśnie że nie
będziesz znowu zabezpieczona po 7 dniach

Gość StingerFS+
Zanim zaczniesz robic kopiuj wklej puknij sie w czolo , bo przy tabsach jednofazowych jest inaczej a przy wielofazowych inaczej. Cytowac ulotki to małpa potrafi, z mysleniem gorzej.

Gość a właśnie że nie
zdaje się, że autorka wie jakie tabletki bierze i potrafi czytać ? (ulotki?) może komuś innemu się to przyda

Gość elwirka...
te tabletki biorę bez 7 dniowych przerw i była to moja 85 tabletka,początek 4 opakowania

Gość elwirka...
?????