Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aglagla7

wiezeinie - zwolnienie warunkowe ?

Polecane posty

Gość aglagla7

Mój narzeczony, w listopadzie 2008 roku, został warunkowo zwolniony z odbywania kary, za dobre sprawowanie. Zwolnili go 4 miesiace przed zakonczeniem wyroku. Osatnio dostał avizo. Ma sie stawic na rozprawe wlasnie z powodu tego zwolnienia. Czy jest mozliwosc i jesli tak to dlaczego, ze wsadza go znow na te 4 miesiace ?

Gość tvdladebili
jak naruszy warunki przedterminowego zwolnienia to może wrocic do paki ....a taj powaznie to za co siedzial?

Gość aglagla7
za gwałt

Gość tvdladebili
to gratuluje

Gość aglagla7
Z tego co mi wiadomo nic się nie podziało, żeby znów cos nabroil. Czyli można uwazać, ze to tylko taka formalnosc ze strony sadu ? Czy dac mu spokoj czy dalej miec na niego oko ?

Gość aglagla7
hehe powodzenia osobie ktora sie podszywa opde mnie ;] gratuluje wyczucia.

Gość aglagla7
siedzial za włamanie sie do sklepu i probe kradziezy. 2 lata miał do odbycia wyroku

Gość aglagla7
zostal skazany za niewinnosc

Gość tvdladebili
to dziwne co piszesz....zostalo mu 2 lata do konca kary za wlamanie i usilowanie kradziezy... dostal w takim razie bardzo surowy wyrok - jest recydywista albo to jakas gruba sprawa

Gość aglagla7
nie nie. Ogolnie dostal 2 lata za wlamanie i probe kradziezy. Zwolnili go przedtemirnowo, 4 miesiace przed koncem wyroku.

Gość aglagla7
a teraz to taki jeden frajer przywalił mu ustami w pięść i brzuchem w kolano i jeszcze sie potem dureń plinom poskarżył :(

Gość tvdladebili
trudno mi powiedziec, co prawda jestem prawnikiem ale nie zajmuje sie sprawami kryminalnymi na co dzien ale wydale mi sie ze skoro go wzywa sąd to sa ku temu jakies przeslanki :o a moze w innej sprawie go wzywaja

Gość aglagla7
Z tego co widze, w swoim rejonie w ktorym mieszkam, widze ze od stycznia sąd nagminnie wzywa i 'załatwia' sprawy. Nie wiem czy mam dobry tok myslenia, ale wydaje mi się, że to sa juz takie formalności, komu dac spokoj, zeby pozamykac juz te sprawy. Mam nadzieje ze o to chodzi. Narzeczony mowil, ze to chodzi o to zwolnienie warunkowe, ale teraz juz sama nie mam pojecia.

Gość aglagla7
teraz ludzi wsadzaja za nic :( nawet za bezinteresowna pomoc innym :(

Gość aglagla7
i nawey ofiary pobicia ustami i brzuchem też wsadzają :(

Gość tvdladebili
to jak chcesz sie dowiedziec wszystkiego to go zapytaj albo idz do sądu i przejrzyj jego akta - sa ogolnodostepne i kazdy moze je przegladac

Gość tvdladebili
z mojego przebogatego prawniczego doświadczenia wynika, że najlepiej jak twój facet przed zgłoszeniem sie do sądu złozy doniesienie w prokuraturze o fakcie brutalnego pobicia go przez tego frajera. A obdukcję ma?

Gość aglagla7
no wlasnie sprawa wyglada tak, ze sam mi o wszystkim powiedzial, o awizo o tym ze ma sie wstawic do sadu itd itd.. mysle ze nie ukrywa nic przede mna.

Gość tvdladebili
ale ty sie kochanienka nie przejmuj bo jak dostał awizo a nie wezwanie to loozik :P