Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elwirka1979

czyszczenie okapów

Polecane posty

Gość Elwirka1979

Witam moje drogie koleżanki, W mojej kuchni pojawił się ostatnio taki okap: http://www.okapykuchenne.pl/grovia_60_1-p33752.html wykonany ze stali inox. Proszę o poradę jakim preparatem czyścicie taki sprzęt. Chodzi mi głównie o to żeby nie zostawały odciski palców a kolor tego okapu był jednolity pozdrawiam

Gość mówię serio
Sprayem do czyszczenia kokpitów auta, najlepiej Plak

Gość koło ratunkowe_____________
patrz punkt 12 opisu tego produktu co go wkleiłaś :O W każdym sklepie agd znajdziesz preparat do czyszczenia stali inox. Wypróbuj sama kilka i zobaczysz, który najlepiej Tobie odpowiada

Gość Elwirka1979
Akurat nie czytałam tego opisu gdyż okap kupiłam na allegro :) Wiem że w sklepie coś dostanę ale nie chcę wyrzucać pieniędzy w błoto i testować. A ten plak to nie zniszczy okapu?? Może ktoś używa tego bernera ?? i mógłby coś o nim powiedzieć.

Gość był tu wątek o czyszczeniu
Podobny wątek i na nim o różnych środkach, plak się sprawdza

Gość dobra firma załącza
w instrukcji opis środków do konserwacji przedmiotów wyprodukowanych przez tę firmę

Gość te srodki im droższe to gorsze

Gość Ilona_sss
Też miałam ten problem, nie opłaca się testować bo można poniszczyć stal i będzie ona wyglądać gorzej niż tragicznie. moja mama wpadła na pomysł, ze kupić tańszy środek nie pamiętam nazwy ale kosztował ok 10 zł, porażka!! Ponad zaczęła czyścić okap okrągłymi ruchami, szkoda że nie mam zdjęcia, wyglądało to naprawdę masakryczne. Ja postanowiłam się poradzić i kupiłam za ok. 50 zł spray marki BERNER. nie jest on możne tani ale za to extra czyści. Naprawdę nie ma smug no i jest wydajny. mogę go szczerze polecić, sama próbowałam:)

Gość Kasia - Asia
Ja używam tego bernerka i jestem z niego bardzo zadowolona oprócz okapu czyszczę nim piekarnik, lodówkę i mikrofalę :) Polecam wypróbować

Ściereczki w5 z lidla ładnie czyszczą takie rzeczy.

Gość polimex
Ja kiedyś używałam cif do inoxu ale bardzo się zawiodłam, na czyszczonych powierzchniach powstają smugi. kiedyś znajoma kupowała okap i dostała właśnie ten środek Berner gratis - jest naprawdę dobry, sprawdziłam i teraz też go używam

Gość KatarzynaM
Rzeczywiście, testowałam ten plak i sprawdza się. Podprowadziłam mężowi z garażu, to zadziwiające ale można się nim poratować i przeczyścić sprzęcik w kuchni :)

Ja polecam również piankę SABESTO. Wystarczy spryskać chwilkę odczekać i wypolerować. Niestety środek nie należy do najtańszych ale warto go mieć. Poza tym czyszczę nim też inne sprzęty. Sprawdza się bardzo dobrze. Ale środek marki BERNER też miałam i przyznam, że byłam bardzo zadowolona. Moim zdaniem lepiej kupić droższy środek a bezpieczny i skuteczny niż tańszy i potem się męczyć:)

Gość Cariss
Może ktoś mógłby zaproponować coś nowego? Co ułatwia czyszczenie okapów, bo jest z tym trochę zachodu? Czy na ten aspekt powinno się zwracać już na etapie wyboru sprzętu do kuchni, czy łatwość czyszczenia jest niezależna od produktu?

Cif do stali taki w butelce jak cif tylko jest przezroczysta a w srodku zel w kolorze inox

Gość wymmmmba
Dziwie się, że macie tyle problemów z czyszczeniem okapu, może dlatego, że nie ma filtru antytłuszczowego? Sprawdzaliście to? Ja mam naprawdę niedrogą amikę i nie ma problemu z czyszczeniem

Gość Jobbo
A ta niedroga Amica to ile dokładnie kosztuje, jeśli można wiedzieć? :) Często musisz czyścić, czy rzeczywiście taki filtr wyraźnie pomaga?

Gość anghueja
do 600zł na pewno znajdziesz dobrą amikę, czyli niedrogo, filtr to podstawa

Gość ciekawska_zoska
a ja czyszczę płynem "Tłusty brud" w sprayu firmy Voigt,i działa super,jest niedrogi a naprawdę skuteczny.Kafelki,kuchenkę ,mikrofalę czy lodówkę też czyszczę.No i rewelacyjnie usuwa ten wstrętny tłusty łój z szafek kuchennych,zwłaszcza na górze.

Gość rryhhhna
czyszcznie to na pewno podstawa a okap z filtrem to już chyba faktycznie totalny standard, tak jak w amice

Gość gość
Moje Panie według mnie świetnie odtłuszcza isokor cleaner https://efektlotosu.pl/isokor-cleaner-500ml-p-6.html możecie same sprawdzić u siebie,ale ja czyszcze nim w domu praktycznie wszystko, jest naturalny bez żadnej chemii, ja niestety mam silną alergie, więc jak dla mnie idealny - szczególnie właśnie nadaje sie do okapów, płyt grzewczych

Gość helena77

Chciała bym się włączyć w dyskusję. Większość środków sprzedawanych w sklepie niestety słabo czyści tłuszcz kuchenny, w okapach, kuchenkach, piekarniku itp. Trzeba włożyć na prawdę wiele pracy aby puściło. 
Mój mąż pracował w Niemczech i kiedyś z marketu przywiózł mi niemiecki środek bref i od tamtej pory tylko jego używam. Dosłownie popsikam i samo spływa po chwili. Niestety nie mam już dojścia do produktów bezpośrednio z niemiec więc zamawiam na tej stronie tutaj:  euroshop24h.pl/pl/p/Bref-Power-Feet-Odtluszczacz-750-ml/2716