Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i znowu ona 25

Zaczynam znowu brac tabletki ... proszę wejdź i poradź

Polecane posty

Gość i znowu ona 25

Chciałam znowu zacząc brac tabletki antykoncepcyjne a dokładnie Microgynon 21. Mam w związku z tym pytanie - czy te tabletki naprawdę trzeba zaczynac jak pojawi się okres? Tzn w pierwszy dzień okresu wziąc pierwszą tabletkę? .... okres miałam tydzień temu więc jeśli zaczełabym brac te tabletki np. od dziś to czy będą ona działały antykoncepcyjnie? Bardzo proszę o odpowiedź ... z góry dziękuję.

koniecznie w 1y dzien okresu - czyli od poczatku cyklu, jak cykl sie rozpocza to juz nic nie poradzisz i przeczytaj ulotke - tam jest wszystko napisane

Gość bojabojaboja
Jak autorka pisze, że zamierza brać ale nie jest zdecydowana, to zapewne nie posiada ulotki;] Jeśli pigułki zaczniesz brać w połowie cyklu to działanie antykoncepcyjne będzie pewne dopiero przy drugim opakowaniu. W ulotce jest napisane, że trzeba zacząć przyjmować tabletki z pierwszym dniem miesiączki(zabezpieczenie od samego początku) bądź 2-5 dzień cyklu(zabezpieczenie po 7 dniach w których należy się dodatkowo zabezpieczać). Pozdrawiam.

ale z drugiej strony pisze też, że ZNOWU zaczyna, więc kiedyś już brała...

Gość No no sama niewiesz

Gość tabletomanka2009
tabletki dzialaja prawie idealnie jesli zostana zazyte w 1 dzien miesiaczki! mozna tez w 5 dzien misiaczki ale wtedy chyba trzeba sie zabezpieczac, a jezeli zaczniesz kiedy popadnie brac to zabezpieczona zostaniesz od 2 opakowania!

Gość a potem sie dziwicie
ze ktos bral tabletki i zaszedl w ciaze...jak sie tak bierze to nie dziwota...