Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość __OLA__28__

Tak zwany dorosły jogurt dla prawie 3-latka

Polecane posty

Gość __OLA__28__

Witam! Drogie mamy, jak myślicie? Mój syn skończy 3 lata pod koniec maja. Od około pół roku ma takie okresy (średnio raz na 1,5 miesiąca trwające około tygodnia), że za nic nie wypije mleka, ani nie zje budyniu czy manny na mleku krowim. NIC na krowim. Dodam, że całkowicie odstawiłam modyfikowane gdy miał 21 miesięcy. Krowie tzn mannę i budynie w małych ilościach dostawał od kiedy miał 15 miesięcy. Nie ma stwierdzonej alergii i poza tymi okresami buntu to zajada się budyniem. Bardzo lubi jogurty, serki i ser żółty, więc o poziom wapnia się nie martwię. Ale tak myślę, czy nie mogłabym w takich chwilach "buntu" zaproponować mu np. tzw.jogurt dla dorosłych? Naturalnego nawet z dżemem raczej nie ruszy, więc w grę wchodzą smakowe. Ale moim zdaniem, jeśli mam być szczera, to taki zwykły jogurt np. malinowy dla dużych dzieci i dorosłych, będzie jednak nieco zdrowszy, niż Danonki, nie wspominając nawet o Danio. tego ostatniego to dziecku długo nie dam, mi osobiscie nie smakują. To tak na marginesie... jak sądzicie? jak Wy robicie?? Aha, może to ma znaczenie -ale synek już teraz ma wymiary trzylatka. tzn. według siatek centylowych ma wzrost i wagę przeciętne dla chłopca mającego 3 lata 2 miesiące (a ma 2 lata i 8 miesięcy).. dziękuję i pozdrawiam

Gość __OLA__28__
dziękuję :)

Gość bulka z maselkiem
moje 10 miesieczne jada serki dani, serki bakusie, kaszki manny z sosami owocowymi, monte , paule i nic mu nie dolega, nie trzymaj dzieciaka pod kloszem, dawaj wszystko ale zumiarem. to ze tobie danio nie smakuje nie znaczy ze on nie polubi

Gość ja 1987
kobietu wes wyluzuj- moj jak skonczyl rok pozegnal modyfikowane ( nie chcial go pic) i przeszlismy na normalne jogurty!!! One sa o wiele zdrowsze niz mleko bo nie uczulaja tak bardzo!!! Synek ma 2 lata i jest zdrowy a jogurty zjada codziennie i nic mu nie dolega! Wiec daj mu zwykly jogurt!!!

Gość Justyna///Gdańsk
1o miesiecy i danio, monte ?? :O :O

Gość __OLA__28__
dziękuję Wam OK, wyluzuję ;) :P dobranoc

Gość bulka z maselkiem
tak, ja stety lub niestety nie jestem tak przeczulona jak większość mam, moje dziecko jest zdrowe silne i nigdy od urodzenia na nic nie chorowalo

Gość ja 1987
dokladnie a takie nianczenie nie wychodzi dziecku na dobre!!! ja tez nie lubie sie nianczyc z dzieckiem!!! Co nie znaczy ze o niego nie dbam i go nie kocham!!!

Gość __OLA__28__
ja 1987 trochę za bardzo krzyczysz ja się z dzieckiem nie niańczę, jak napisałam, jest duże i zdrowe, a nie chuchro chowany w ciepełku na puchowych poduchach . ...trochę spokojniej. dobrej nocy

Gość bulka z maselkiem
1987 masz racje nie ma co ciumkac przy dziecku ze tego nie wolno a tego nie, trzeba dawac powoli wszystko ale sa mamy tylko co ekologiczne warzywa ekologiczne miesa jaja i cuda niewidy dzieciom podaja, ja daje wszystko to co mam i to na co mnie stac

Gość nie rozumiem zbytnio
ty się zastanawiasz czy dać 3 latkowi jogurt smakowy? Moje dzieci od 8 miesiąca życia jedzą jogobelle, danona i bakomę.

Gość bulka z maselkiem
ola 28 spokojnie podaj mu dobry jogurt np jogobelle zotta, niebawem bedzie duzy wybor owocow wiec mozna samemu miksowac dziecku jogurty czy shake owocowe dobranoc

Gość __OLA__28__
Drogie mamy - wiem, już dwukrotnie pisałam "dobranoc" :p Mam kuzynkę-pediatrę, która jednocześnie ma dwoje małych dzieci (mają 3,5 roku i prawie rok). I ona dopiero co zaczęła od czasu do czasu podawać starszemu dziecku takie jogurty, podkreślam - okazyjnie. Zapytałam ją o zdanie, powiedziała mi że okazyjnie mogę, ale rzadko. dlatego zapytałam Was, uprzejmie,i jestem trochę zaskoczona szorstkością bijącą od niektórych mam tutaj (na forum bywam okazyjnie). Przecież nie zadałam pytania w stylu "Synek ma 4 lata, czy już mogę przestać karmić piersią??"

Gość ja 1987
ja nie krzyczye :P i nie sadze ze nianczysz ale mysle ze jestes troche zbyt troskliwa!!! 3 letnie dziecko moze jest juz wszystko no moze po za tym co mu ewidentnie szkodzi!!! Nie ochronisz dziecka przed roznymi szkodliwymi substancjami przez cale zycie wiec moze lepiej powoli i w malych ilosciach go do tego przyzwyczajac ;p

Gość __OLA__28__
ależ ja go wcale nie chronię przed chemią, bo w obecnych czasach i tak się nie da . ok , dobranoc Wam