Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca niedoświadczona

pytanie o temperaturę, pomocy

Polecane posty

Witajcie! na ciąży nikt nie odpowiada:( Mierze temperaturę w pochwie drugi cykl. Zawsze o tej samej godzinie, w tym samym miejscu, tym samym termometrem. W tym cyklu 18 dnia odczuwałam ból jajnika, promieniujący do nerek, sądzę, ze mogla to być owulacja. Dziś jest 25 dzień cyklu, a ja odnotowałam duży wzrost tempertury. W zwiazku z tym mam pytanie- obudziłam sie dzisiaj z bólem gardła i zapchanym nosem, gardło boli cały czas. Czy taka drobna infekcja moze być przyczyną wzrostu temperatury? Bo jesli nie, to nie wiem, co sądzić. Kochaliśmy sie z mężem zawsze w prezerwatywie, zadna sie nie zsunęla, ani nie pękła. Poniżej link do wykresu: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f264160c93d61f2a.html prosze o pomoc

Gość tak jak najbardziej
każde nawet niewielkie zaburzenie w organiźmie ma wplyw na naszą temperaturę ciała.....

Ale az taki duży skok? Nie musze martwić sie o ciażę? czytałam, ze w ciazy temperatura nie może spadać. Jeśli spadnie, to mogę się uspokoić? Wiem, ze to naiwne pytania, ale dopiero się uczę

Gość Capsel
Jest tego trochę na ten temat...........

To właściwie całkiem normalny skok - przecież żeby mówić o skoku, to różnica temperatur musi wynosić 0,2 stopnia :] a z kolei 3cia temp. wyższa musi być wyższa o 0,2 stopnia od najwyżej temp. z 6 temperatur przed skokiem. Na owulację wskazuje tylko skok temperatury - śluz, bóle to jedynie obajwy pomocnicze, nie gwarantujące wystąpienia owulacji. Na koniec - na podwyższenie temperatury może wpłynąć np. przeziębienie, ale też nie musi.

przez pierwsze 3 miesiące ciąży temperatura utrzymuje się na poziomie 37.2(nie wyższym) aby ciąża mogła się utrzymać,później minimalnie spada