Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nocnik123987

nocnik - czy sa rozne rozmiary? gdzie kupic duzy nocnik?

Polecane posty

Gość nocnik123987

mam syna 2 lata, zaczyna siadać na nocnik ale.. kupiłam najzwyklejszy i najbardziej popularny nocnik, tylko że on jest za mały na synka :/ szukałam w necie innych romziarów innych nocników ale one wszystkei mają tą samą średnicę, takie małe, tylko się bajerami, pozytywkami i kształtem zwierzaków różnią :/ ten co mam jest odpowiedni ale n atakie moim zdnaiem roczne dziecko a nie 2 latka czy nawet starsze dziecko bo i starsze pzrecież często robią na nocnik :/ kupiłam tez nakłądkę na sedes i podobna sytuacja, jak sadzam synka to wżyna mu się to w pupę a siusiak wystaje i nie ma miejsca gdzie go skierować :/ to prowadzi do zniechęcenia dziecka a tego nei chcę :/ polećcie jakiś fajny nocnik funkcjonalny, jka to jest u Was, czy dzieci też robią na takie mikroskopijne nocniki?

Gość może za dużo podlewasz
nocniki są dla niemowlaków. Skoro twój syn ma już 2 lata kup nakładkę na sedes

przyznaję, nie doczytałam dokładnie ;P Bez urazy, ale może to Twoje dziecko jest po prostu za grube? :o Jak nakładka nie pasuje, to normalnie sadzaj go na wc, przecież i tak samego tam nie zostawisz, to raczej nie wpadnie ;P

a ja też nie doczytałam... A nakładkę dla chłopca kupiłaś czy dla dziewczynki?

Gość nocnik123987
wolałabym mieć nocnik dla niego bo ciężko jest z dzieckiem zdążyć do wc jak akcja jest tu i teraz :/ jakoś mi się nie mieści w głowie że tyle rzeczy sie robi dla dzieci sprzętów a nocniki tylko dla niemowlaków :/ owszem mam dużego gabarytowo syna ale bez przesady, na prawdę wszystkie 2-3 latki robią na wc?

Gość nocnik123987
nkaładkę kupiłam uniwersalną, nie pisało czy jest dla chłopca czy dla dziewczynki, a są różne?

tak - dla dziewczynek nakładki i nocniki są okrągłe, dla chłopców podłużne ze specjalnym miejscem na zmieszczenie siusiaka :)

Mój ostatni ma 2,5. Od wakacji robi na wc, nocnik jest wyrzucony. Czyli miał wtedy właśnie 2 (w lipcu skończył) Pozostała trójka w ogóle nie miała nocnika, ten kupiła w prezencie teściowa ;P

Gość nocnik123987
a gdzie i jakiej firmy można kupić taki nocnik dla chłopca? są na allegro? bo pzreszukałam i nigdzie się nie doczytałam zróżnicowania, możesz jakiś link podesłać?

nie kupuję na allegro. Przecież masz w okolicy sklepy dla dzieci na pewno. I nocniki też tam sprzedają... Jak zobaczysz asortyment, to od razu będziesz wiedziała który dla chłopca, a który dla dziewczynki :)

Gość nocnik123987
no wlasnie bylam już w kilku takich sklepach nei tylko zwykłych marketach i tam są tylko nocniki takie jak mam ja lub droższe ale niczym się nei różnia poza tym że mają pozytywkę, spłuczkę albo są w kształcie foki, słonia itp.. nawet pytałam spzredawcę i tez powiadziała że wszystkie są takie same jak widać :/ byłam w smyku, fido, kaja i też mniejszych sklepach i nic :/

moje dziecko od kąd zaczeło siadać zaczełam uczyć go na nocniku. Wiadomo że taki maluch jeszcze nie rozumie co ma robić ale do roku czasu już zaczynaliśmy powoli widzieć efekty.

Gość nocnik123987
dzieki a komentarze typu jak dziecko siedzi sadzaj na nocnik sa przeterminowane w moim wypadku, niestety ale nie mam czasu na siedzenie z dzieckiem na nocniku, jak zaczal siedziec majac 10mcy widywalam go 1 godz dziennie po pracy wiec... latem majac 1,5 r nie chcial za nic w swiecie usiasc a teraz wie o co chodzi i chce ale ja mu nie umiem znalezc nocnika :/ podziwiam i gratuluje efektow dzieicom sikajacym na nocnik do roku zycia ale nie wszysyc maja na czas i cierpliwosc

Gość hehe chcialabym widzieć
ta konsekwencję kiedy wchodzisz do domu o 17tej a dziecko idzie spać o 18.30, wstajesz o 7 i wychodzisz a dziecko śpi do 8 :/ na pewno szybko się nauczy na nocnik :>

Gość nie napisałaś ile masz lat
hihihi - nikt mi nie powie chyba, że na czas niebytności mamy w domu dziecko zostaje samo ze sobą :) Jeśli nie mama ma być konsekwentna, to ktoś, kto zostaje w tym czasie z dzieckiem może to robić

Gość madralo najpierw napisz po pos
A ile wazy i mierzy synek?

Dokładnie to miałam na myśli. Dziećmi zajmuję się ja i mąż. Jak trzeba to moja mama. Teściowa nie, bo się po prostu do wychowania dzieci nie nadaje (jak jej zostawiłam pierwszego syna po macierzyńskim to mu moje mleko w całości wlała do butelki i potem przez cały dzień odgrzewała :o)

Gość nocnik123987
widzę że temat ożył, więc wam napiszę :) mój syn ma 98cm wzrostu i 16,5 kg, chodzi do przedszkola, w wcześniej od 4mca życia do żłobka, nie byłam i nie jestem z dzieckiem całymi dniami, tylko w soboty i niedziele a to za mało żeby nauczyć na nocnik tym bardziej żeby mówić o konsekwencji, w pzredszkolu uczą się na nocnik, ale wiadomo że nikt nie będzie go tam specjalnie pilnował skoro jest 23 dzieci :/

Gość mam ten sam problem
mam córeczkę ciut mniejszą ale też dużą i widzę że jej ciasno na nocniku. Znalazłaś może odpowiedni dla synka? Jaki?

Gość mmmjjj
Naprawdę nie trzeba być uczonym, aby zauważyć, że dziecko siadające na nakładce zwykłego sedesu przyjmuje pozycję nienaturalną dla czynności wypróżniania, nóżki mu zwisają a rękami się podpiera by nie wpaść do środka. Naturalna i najzdrowsza pozycja do tego, to pozycja "w kucki" - co każdy jako tako wykształcony pediatra potwierdzi. Dlatego jest potrzebny większy nocnik dla nieco starszych dzieci, przynajmniej do czasu, aż siedząc na sedesie nie będą wspierać się nogami na podłodze. Też szukam dużego nocnika. Moja wnuczka 3,5 roczku, nad wiek wyrośnięta, gdy robi siku - siada na sedesie, ale gdy chce kupę to sadzam ją na nocniku, mimo, że jest już dla niej za mały. No ale produkcją nocników zajmują się ćwoki prywaciarze lub chińska tępota lilipucia. Dziw, że Instytut Matki i Dziecka nie podnosi alarmu w tej sprawie. Do grona tępaków tej samej sorty zaliczm tych, którzy tutaj wrzeszczą, by dziecko sadzać na sedesie.

Gość dodam jeszcze jedna tepote
mianowicie jest to "mmmjjj", ktora podgrzewa temat zalozony dwa lata temu :D:D:D:D

Gość mmmjjj
Ktoś niewyżyty grasuje na tym forum, a rozpoznać (ją? go?) można po tym, że posty pisze bez polskich znaków diakrytycznych. Bądźcie więc czujne, czytając takie posty. Wiele wskazuje, że to może być facet, tak bowiem często piszą informatycy.

Może z tą nakładką na wc..? Ja pierwsze słyszę, że są osobne nocniki dla chłopaków i dziewczyn.Wygląda na to że mój syn ma chłopskie akcesoria, z takim ''dzióbkiem'' na przodzie,żeby penis był zakryty..

Gość Smoky eyes
Temat może i stary ale ja też mam problem z za małymi nocnikami. Synek skończył 1,5 roku ale ma 98cm i nocnik jest za mały. Jego krawędzie zostawiają czerwone ślady na pupie a jak siusiak wystaje poza nocnik ;-) Dlatego od pewnego czasu szukam większego...

Gość gość
a ja powiem tak ciesz sie bo juz wiadomo że dziecko twoje gdy bedzie dorosłe dowie sie na wiosne ze abdl i różne fetysze to coś co Kocha najbardziej . pzdr . Opiekuj sie nim .

skoro chcesz duzy to pewnie dla siebie:D az taka wielką doope masz?:D