Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mampytankojedno

czy warto kupowac nianie elektroniczna?

Polecane posty

Gość mampytankojedno

czy warto w to inwestowac i naprawde sie sprawdza? na przyklad zostawiam dziecko samo w łozku i ide sobie gotowac, zabieram ze soba nianie....sprawdza sie to ktos mial i moze podpowiedziec?

ja używam w nocy, dzieci śpią w swoim pokoju a ja słyszę jak się przebudzą

Gość Mama z Holandii.
Mnie sie przydaje bo dziecko spi na innym pietrze niz ja z mezem wiec jest duzo wygodniej. Poza tym kiedy jestem w ogrodku lub na chwile u sasiadow wtedy zabieram ze soba zeby slyszec czy wszystko jest w porzadku z corka.

Gość ponoszę
bardzo się przydaje! 1. mieszkam w domku jednorozinnym ... mala śpi w ogródku a ja ogarniam dom... 2. mała śpi w swoim pokoiku... a dzikei niani nie obawiam się że nie usłysze jej płaczu. 3. na imprezach wyjazdowych.. klade małą spać o stałej porze a dzieki niani jestem spokojna i mogę być ze znajomymi nie stresując sie ze nie usłysze jak mala bedzie popłakiwała! jak dla mnie rewelacja! w mieskaniu może nie jest tak potrzebna na codzien ale napewno przyda ci się w sytuacji kiedy wyjedziecie gdzieś razem i bedzies zchcial położyć dziecko spać! tylko polecam dobrą....żeby nei było szumów ani zakłoceń! ja swoją akurat dostałam ale jestem z niej bardzo zadowolona. firma baby angel coś takiego!

Gość -TyTaN-
Wszystko pieknie ladnie, do czasu kiedy niania sie zepsuje, mama bedzie na tarasie z kawa a dziecko wypadnie z lozka glowa prosto w beton :D To tylko garsc chinskiego krzemu, mam mieszane uczucia ;)

Gość Mama z Holandii.
-TyTaN- wlasciwe od razu wiadomo jesli niania sie zepsuje poniewaz jesli wszystko jest ok to caly czas slychac taki cichy ''szum'' wiec kiedy traci lacznosc lub jesli sie popsuje to naprawde nie da sie tego przeoczyc.

Gość mampytankojedno
dziekuje za rade :)) wiec tez sobie sprawie bo mysle ze na pewno sie przyda tylko chcialam was zapytac o opinie a nie sprzedawcow naciagaczy w sklepach :))

Gość -TyTaN-
"3. na imprezach wyjazdowych.. klade małą spać o stałej porze a dzieki niani jestem spokojna i mogę być ze znajomymi nie stresując sie ze nie usłysze jak mala bedzie popłakiwała!" Faktycznie w gronie 10 znajomych bedzie slychac delikatny szum , poza tym kto bedzie sie przejmowal jak partyjka pokera czeka. Wychodzi na to ze nie wszyscy wiedza jednak do czego jest ta niania ;)

Gość -TyTaN-
Zalozenie bylo takie ze mama spi w swoim pokoju, dziecko w swoim i mama w nocy slyszy nianie. Niedlugo sie okarze ze niania to po to zeby isc na dyskoteke, i wyjdzie niania z zasiegiem 5km ;)

Gość Mama z Holandii.
-TyTaN- Po co robic problem kiedy go nie ma? jesli jest glosniej wsrod znajomych mozna ustawic maxymalnie gloscnosc i juz. Poza tym sa modele (mp Philips ktory posiadam) ktore maja rowniez oswietlenie i za kazdym razem gdy dziecko wydaje jakis odglos to oswietlenie zaczyna wibrowac. Wiec rowniez na to znaleziono odpowiedz. To ten model,polecam: http://www.kijkshop.nl/productafbeeldingen/kijkshop/groot/KS117694z/philips-babyfoon-scd510-00-(117694).png

Gość Mama z Holandii.
Poza tym nie wpadajmy w skrajnosci - moj maz plywa, jestem sama w domu. Czasem musze skosic trawe w ogrodzie kiedy corka spi. Lub mam ochote posiedziec u sasiadow - co w tym zlego czy niebezpiecznego? Nie porownujmy tego do wyjscia na dyskoteke lub na spacer przy spiacym w domu dziecku.

Gość -TyTaN-
Ja wszystko rozumiem, mozna miec wielki dom itp. Ale zostawianie dziecka samego W DOMU pod opieka wątpliwej jakości niani (sorrry nie przekonasz mnie, to nie jest sprzet medyczny ani wojskowy) nie chce do mnie dotrzeć ;)

Gość -TyTaN-
Jak cos sie dziecku stanie bedziesz odpowiadala z paragrafu o pozostawieniu nieletniego BEZ OPIEKI, niania to zadna opieka.

Ja kupilam przed porodem, bo mieszkam w domku 2 pietrowym z ogrodkiem, a mala od urodzenia spala u siebie w pokoju. Ale u mnie sie zupelnie nie sprawdzila, nie uzywalam jej wcale, bo wystarczalo otworzyc drzwi od pokoju malej, zebym slyszala, ze sie obudzila. W nocy drzwi jej sypialni i naszej tez sa uchylone i slysze najmniejsze kwekniecie (fakt faktem, ze odkad mam dziecko, to spie jak zajac pod miedza). Kiedy mala spala na dworze, a ja bylam w domu (albo odwrotnie) to zostawialam otwarte okno. W kazdy razie nie warto kupowac na zapas. Jak stwierdzisz po urodzeniu, ze potrzebujesz, to zdazysz kupic.

Gość Mama z Holandii.
-TyTaN- Pozostawmy ten temat. Po co mamy siebie przekonywac do czegos o czym obie mamy zdanie? Sadze ze w obecnym swiecie jest wiele gorszych matek niz te ktore oddalaja sie o 10 metrow od dziecka monitorujac jego bezpieczenstwo elektroniczna niania. Paragrafy groza nam wszystkim i z roznych powodow. Pozdrawiam

Gość -TyTaN-
Trawe mozna skosic jak dziecko wstanie, moze posiedziec w gondoli czy wozku na dworze, sąsiad nie zając nie ucieknie. "mam ochote isc do sasiada" :/ dobrze ze nie masz ochoty isc na zakupy :o

Gość -TyTaN-
Nie mowie ze niania jest zla, tak jak mowie, wymyslona ja z mysla glownie o nocy i o spaniu w oddzielnych pokojach, ludzie koniecznie chca naciagnac mozliwosci niani do granic zdrowego rozsadku ;).

Gość kobieto przestań
tu chodzi o normalne życiowe czynności a nie posiadówy na 3 godziny! to matka musi być do dziecka przywiązana? nawet jak siedzisz obok to może coś mu się stać bo nie patrzysz na nie ciągle.

Gość kobieto przestań
i jednak lepiej żeby dziecko miło drzemkę w swoim łóżeczku a nie w kuchni we foteliku. a obiad tez trzeba kiedyś zrobić, pranie wrzucić do pralki.

Gość do TyTaN
robisz z igly widly. ja tez mam nianie i bardzo mi sie ona przydaje. nie polecam tylko niani z monitorem, bo jest duzo zaklucen- mialam i wymienilam na tommee tippee wlasnie z lampeczkami wskazujacymi na odglosy dziecka. dla matek normalne jest, ze najlepiej ogarnia sie dom jak dziecko ma drzemke. ty chyba jestes facetem, albo nie masz dzieci bo takie glupoty piszesz....

Gość -TyTaN-
Nie mowie o sprzataniu tylko o kawusi u sasiadki ,sprzataj sobie az sie sciera zapali, tylko z domu nie wychodz "bo masz nianie".

Gość Mama z Holandii.
-TyTaN- Udajesz czy naprawde nie rozumiesz? Czym sie rozni 15 minutowa kawa u sasiadmi 10 metrow dalej niz 30 minut odkurzania domu tez 10 metrow dalej?

Jak masz duży dom lub piętrowy i urzędujesz raz tu raz tam to się przydaje.Ja przy drugim dziecku nie zamierzam kupować (przy pierwszym miałam i mało korzystałam) bo mamy tylko piętro swoje. Zaraz pewnie poleci na mnie lawina krytyki ale uważam że jak zostawię otwarte drzwi do pokoju dziecka i do kuchni,gdzie coś robię to w zupełności wystarczy,bo nie zamierzam reagować na każdy jęk dziecka. Przyjdę jak będzie płakać a to na pewno usłyszę. Nie ma co ingerować wcześniej bo dzieci często same się wybudzają i usypiają,trochę się pokręcą,pojęczą i same się potrafią uspokoić,niania niestety skłania do tego że zagląda się do dziecka przy każdym szmerze.Przynajmniej na mnie tak działała i dlatego daję sobie spokój.

nie widze nic zlego w wyjsciu na kawe do sasiadki, jesli masz dobra nianie. moja ma zasieg do 100m. a gdyby zasiegu nie bbylo- od rau zapalilaby sie lampka kontrolna, ktora za niego odpowiada. wiadomo, ze jak masz sprzet z bazaru to raczej polegac na min ciezko....

Gość -TyTaN-
Mniejsza juz o ta sasiadke ;) Dobrze ktos napisal, dziecko jak chce mamy to sie wydrze jak syrena alarmowa, a czesto wlasnie sie przebudzi, pokwili, pogaworzy i dalej idzie w kime, jak dla mnie nie dosc ze przereklamowane to w nieodpowiednich rekach niebezpieczne , tak jak wszystko ;)

jakbym mieszkala w bloku to bym tez nie kupowala niani, ale mam dom i jak na dole ogladam tv to wole miec przy sobie nianie. tak jak susze wlosy suszarka, albo ide wziac prysznic. zalezy na ile kto potrzebuje, wiadomo, ze takich rzeczy nie kupujemy jak zabawki, bo sa to dosc drogie rzeczy i w zamian tego mozemy kupic cos co bardziej jest nam potrzebne :)

Gość ponoszę
jak widze TYTAn najbardziej czepołaś się mojego przykładu dot. spotkania ze znajomymi. dZiwne! Wyżej napisałam że niania równiez służy do tego jak mala spi w nocy w swoim pokoju! Nie rób afery tam gdzie jej nie ma!