Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wrozka chrzestna

PITy i rozliczenie z żoną i dzieckiem. Jak to jest?

Polecane posty

Witam, chciałabym zapytać jak to jest z tym rozliczeniem. Z mężem jesteśmy małżeństwem od kwietnia 2009r, a od września 2009r. jesteśmy rodzicami. Jak mąż może się rozliczyć?

Wydaje mi się ,że z ulgi małżeńskiej i prorodzinnej także, tylko nie za cały rok a za miesiące w których wasze dzieciątko z wami było :) z resztą w załączniku ulgi prorodzinnej do pitu masz miejsce gdzie zaznaczasz albo cały rok albo poszczególne miesiące :)

kurcze bo Pani w urzędzie mówiła, ze ze mnąrozliczyć się nie może, a znajomi mówią, że się rozliczali po kilku miesiącach małżeństwa.

a jesli nie bedzie mógł sie rozliczyc w tym roku z tych 9 miesiecy to czy w przyszłym roku będzie mógł się rozliczyc z 21? 12+9.

Powiem ci szczerze ,że nie wiem jak z rozliczeniem małżonków :) z jednej strony mogłabyś bo rozliczalibyście się z tych 9 miesięcy plus prorodzinna ,ale z drugiej strony musiał by chyba jakiś załącznik z tych 3 miesięcy gdzie nie byliście małżeństwem :) mam nadzieję ,że ci ktoś pomoże jednak z forum kto się choć bardziej zna na tym wszystkim :)

Gość guomi
ja brałam ślub w 2006 roku i mąż sie ze mną nie mógł rozliczać :O poza tym jak chodzi o dziecko,to kiedys zwrot podatku przysługiwał za cały rok w ktorym sie ono urodzilo,a teraz tylko za te miesiace od porodu